Gündem Yine ‘saygın katil’ indirimi

Yine ‘saygın katil’ indirimi

17.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da Sevgililer Günü’nde karısını bıçaklayarak öldüren İbrahim Yılmaz’a ağırlaştırılmış ömür boyu hapis veren mahkeme, sanığa ‘saygın tutum’ ve ‘haksız tahrik’ indirimi yaparak cezayı 20 yıla indirdi

Yine ‘saygın katil’ indirimi

Diyarbakır’da 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, üç çocuk annesi eşi Meyrem Yılmaz’ı (28) bıçaklayarak öldüren İbrahim Yılmaz son duruşmada hakim karşısına çıktı. Yılmaz’a ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren mahkeme, “haksız tahrik” ve “saygın tutum” indirimi de uygulayarak cezayı 20 yıla indirdi. Mahkeme, Yılmaz’a komşusunu yaraladığı için de 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi, bunu da erteledi.

Haberin Devamı

Çermik ilçesinde İbrahim Yılmaz kendisini aldattığını iddia ettiği 12 yıllık eşi Meyrem Yılmaz’ı sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü, engel olmak isteyen komşusu Hasan Yaman’ı da yaraladı. Yılmaz olaydan sonra tutuklanırken, Meyrem Yılmaz’ın vücudunda öldürücü nitelikte üç bıçak yarası tespit edildi. Hazırlanan iddianamede İbrahim Yılmaz hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 4.5 yıl hapis cezası istendi.

İddianamede çift arasında geçimsizlik olduğu, olay günü tartışma çıktığı, bu nedenle kadının evden kaçtığı, Şüphelinin ise kaçan eşini yakalayarak göğsünden defalarca bıçakladığı belirtildi.

‘Yapma, beni öldürüyorsun’

Yılmaz’ın yargılaması 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Yılmaz ifadesinde, “Meyrem’in telefonunda yabancı numara gördüm. Tespit edeceğimi söyleyince bir esnafla ilişkisi olduğunu söyledi. Çok kızdım ama çocuklarım için affettim. Olay günü bana ‘Sen çok safsın. İlişkimi bildiğin halde beni öldürmüyor, boşamıyorsun’ dedi. Sinirlenip kahvehaneye gittim. Dönüşte Meyrem hazırlanmış, annesine gideceğini söyledi. Çocukları komşuya gönderdim. Söylediklerini tekrarlayınca mutfaktan bıçak aldım belinden bıçakladım. ‘Yapma, beni öldürüyorsun’ dedi. Ayaklarından yaralamak istedim, ‘İbrahim yeter beni öldürdün’ deyince göz göze geldik. Yere yatırdım ve kaçtım” dedi.

Haberin Devamı

‘Cinayetin sebebi kumar’

Meyrem Yılmaz’ın ağabeyi Halit Yılmaz ise çiftin arasında ekonomik durum nedeniyle sorun olduğunu belirterek, “Kardeşime namusla ilgili iftira atıyor. İbrahim her kumar oynadığında borçlanıyordu. Kumar borcu için 2 yıl önce intihar girişiminde bulundu. Cinayetin sebebi İbrahim’in kumar oynaması ve eşinin uyarmasıdır” dedi. Cinayet anını gören Mustafa Koçar ise “Meyrem koşuyor İbrahim kovalıyordu. Meyrem’i saçından tutup bıçağı karın ve sırtına sapladı. Bıçağı göğsünde saplı bırakıp kaçtı. Ağzından kan akıyordu. 2-3 saniye içinde can verdi” dedi. Meyrem Yılmaz ile ilişki yaşadığı öne sürülen esnaf M.L.K. ise ifadesinde, “Bana sipariş verdikleri için telefon numaramı verdim. Eşi ile işyerime gelmesi dışında yüz yüze hiç görüşmedim. Aramızda duygusal arkadaşlık olmadı” dedi.

Haberin Devamı

‘Saygın tutum’ indirimi

2’nci celsede açıklanan kararda, İbrahim Yılmaz’a ‘Kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren mahkeme, eylemin haksız tahrik altında işlendiğini belirterek cezanın 24 yıla indirilmesine hükmetti. Sanığın duruşmadaki saygın tutumunu dikkate alarak da cezayı 20 yıla indirdi. Mahkeme, Yılmaz’a komşusunu yaraladığı için de 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, bunu da ertelendi.