Gündem YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama

YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama

07.03.2019 - 10:16 | Son Güncellenme:

YÖKDİL sınav giriş belgeleri 4 Mart tarihinde adayların erişimine sunuldu. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınav giriş belgeleri https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ üzerinden sorgulanabilecek. Peki YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama

YÖKDİL sınav giriş belgelerinin yayımlanmasının ardından adaylar sınav giriş belgelerini sorgulamaya devam ediyor. https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden adaylar e-posta adresi veya şifre girdikten sonra sınav giriş belgelerine erişebilecek.

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

YÖKDİL sınavı 10 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. 14:00'te başlayacak olan YÖKDİL sınavında adaylara çoktan seçmeli beş cevap şıklı 80 soru sorulacak. Adaylar 80 soruya 180 dakika içerisinde yanıt bulmaya çalışacak.

YÖKDİL SINAVI HAKKINDA

YÖKDİL, Yüksek Öğretim Kurumu'nun yaptığı yabancı dil seviye belirleme sınavıdır ve YÖK'ün 2017 yılında aldığı kararla 26 Ocak 2017 tarihinde duyurulmuştur. YDS'ye alternatif olarak hayata geçirilen bir sınavdır ve YDS ile büyük benzerlikler göstermekle birlikte önemli farklılıkları vardır.

Sınav 180 dakika sürmekte ve 80 sorudan oluşmaktadır bu yönüyle YDS ile benzerlikler gösteren ilk sınav 5 Mart 2017 tarihinde yapılmıştır İngilizce alanında ve YDS'den farklı olarak Fen, Sağlık, Sosyal olmak üzere üç branşta ve Cloze Test, Cümle Tamamlama, Çeviri, Paragraf Tamamlama, Anlamı Bozan Cümle ve Paragraf soru türlerinden oluşan bir sınav olarak yapılmıştır. İlerleyen dönemlerde Almanca, Fransızca ve Arapça alanlarında da yapılacağı duyurulmuştur.

Haberin Devamı

Sınav ile ilgili işlemler YÖK'ün resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.