Gündem Yollarda bayram trafiği

Yollarda bayram trafiği

21.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okullara verilen aranın bayramla birleşmesi fırsatını tatile çeviren vatandaşlar yollarda uzun kuyruklar oluşturdu.

Yollarda bayram trafiği

Türkiye’nin en önemli karayolu geçiş güzergâhların biri olan ve İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı olarak tabir edilen TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde, zaman zaman yoğunluk yaşandı.

Haberin Devamı

Gözde tatil yerlerinden olan Muğla’ya ise tatilci akını yaşanıyor. Bodrum ve Menteşe ilçelerinde bayram tatili öncesi trafik arttı. Kent girişinde 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, tatilcilerin akın ettiği Bodrum’a son 24 saat içinde 15 binden fazla araç giriş yaptı.
Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergâhı “kilit kavşak” Kırıkkale’de de trafik yoğunluğu yaşanıyor. Jandarma trafik kontrol noktalarında bir taraftan asayiş denetimlerini sürdürüyor.

Öte yandan İstanbul Havalimanı’nda bayram nedeniyle başlayan hareketlilik, yolcu ve uçuş sayılarında rekorları beraberinde getirdi. Önceki gün gerçekleşen bin 460 uçuşla, havalimanının açıldığı günden bu yana günlük en yüksek uçuş sayısına ulaşıldı ve 208 bin 66 yolcu seyahat etti.

Haberin Devamı

Bakan Soylu denetimde

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yol denetimlerine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yaklaşık 99 bin 245 personelimiz bayram boyunca görev yapacaklar. Aynı zamanda helikopterle ve dronlarla havadan trafik denetimlerimiz de devam edecek” dedi. Gebze’de polis noktasına gelen Soylu, görevli polislerle, ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Facia: 4 ölü

Bolu’da Anadolu Otoyolu Cankurtaran Havullu köyü mevkiinde meydana gelen kazada, TIR ile otomobil çarpıştı. İki aracın da alevler içinde kaldığı kazada otomobil sürücüsü Feyzullah Doğan ile eşi Şahsenem, çocukları Eren ve Koray hayatını kaybetti, Salih ise yaralandı.