Gündem Yollarda dönüş trafiği yoğunluğu

Yollarda dönüş trafiği yoğunluğu

17.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı nedeniyle 9.5 günlük tatilin sonu geldi, tatilciler dönüş yoluna geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son 10 yıldaki 9- 10 günlük bayram tatillerinde trafik kazalarında günlük 15 olan ölüm ortalamasının 2022 Kurban Bayramı’nda 7’ye düştüğünü belirterek, sürücüleri dönüş yolunda da kurallara uymaya çağırdı.

Yollarda dönüş trafiği yoğunluğu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü de kapsayacak şekilde 9,5 günü bulan Kurban Bayramı tatili bugün sona eriyor. Turistik bölgelerde nüfusu ikiye üçe katlayan tatilcilerin büyük bölümü dünden itibaren dönüş için yollara düştü. Tatil yörelerinden çıkışlarda ve büyükşehirlere giriş güzergahlarında trafik yoğunlaşırken, İçişleri Bakanı Soylu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile dönüş için yola çıkan sürücüleri emniyet kemeri takmaları, hız limitine uymaları, araç kullanırken telefonla konuşmamaları ve dinlenerek sürüş yapmaları konularında uyardı. 

Haberin Devamı

Soylu, “Son 10 yıldaki 9-10 günlük bayram tatillerinde günlük ölüm ortalaması 15, 2022 Kurban Bayramı’nda günlük ölüm ortalaması yedi. Sağ salim dönüş için kurallara uyalım” ifadelerini kullandı. 

Ankara’da helikopter destekli trafik denetimi

SEZER ÖNSAL Ankara / Ankara’da, Kurban Bayramı tatili dönüşünde yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı, olası kazaları engellemek için yürütülen çalışmalar kapsamında helikopter destekli trafik denetimleri de gerçekleştiriliyor. Milliyet’in de helikopterde yer alarak tanıklık ettiği denetimlerde, trafiğin yoğun seyrettiği ve 43 ile gidiş gelişlerde kullanılan Samsun yolu güzergâhında araçlar havadan takip edildi. 

Kilometrelerce araç kuyruğu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin bitimine bir gün kala bazı tatilciler dönüşe geçti. Turgutreis’ten Milas yönüne kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Önemli turizm merkezlerinden olan Bodrum’a dokuz günlük Kurban Bayramı tatili boyunca 300 bine yakın araç giriş yaptı. 188 bin olan kentin resmi nüfusu bayram tatilinde yaklaşık bir milyona ulaştı. Yerli ve yabancı turistler plajları doldurdu. Otellerde ise yüzde 100’e varan doluluk yaşandı. Bayram tatilinin bitimine bir gün kala tatilciler dönüş yoluna geçti. Turgutreis-Milas istikametinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Vakaya giden ambulanslar trafikte zor anlar yaşadı. Trafiğin durma noktasına geldiği kavşaklarda ekipler çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Milas’tan Turgutreis yönüne ise akıcı bir trafik gözlendi. Son üç günde 100 binden fazla aracın ilçeden çıkış yaptığı bildirildi.