Gündem Yolu sevgiye çıkan rotalar

Yolu sevgiye çıkan rotalar

04.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Paris’te romantik bir akşam yemeği, Kapadokya’da balonla ayakları yerden kesen bir tur, gemiyle Akdeniz’in büyülü dünyasına yolculuk, Sicilya’nın eşsiz doğasında bir gün ya da Roma’da Aşk Çeşmesi’nden başlayan sanat dolu duraklar… Dünyanın en romantik şehirleri 14 Şubat Sevgililer Günü için hazır. Aşkını taçlandırmak isteyenlerin elini çabuk tutmasında yarar var çünkü tüm dünyadan çiftler unutulmaz bir gün geçirmek için bu şehirlere akın ediyor…

Yolu sevgiye çıkan rotalar

Her 14 Şubat yaklaştığında çiftleri bir telaş sarar. Amaç aşkını en güzel şekilde anlatmak. Özel günleri bir para tuzağı olarak görüp eleştirenler bile güzel bir hediye aramaktan kendini alıkoyamaz. İşte bir Sevgililer Günü daha yaklaşıyor ve her yerde hediye seçenekleri sunuluyor. Oysa bu özel günü bahane edip hem kendinize hem de sevdiğiniz kişiye unutulmaz anlar yaşatmanız mümkün. Tabii ki güzel bir seyahatle. Peki, nereye gitmeli? Dünyanın akın ettiği, adı aşkla anılan pek çok rota var. Bu dönemde bu şehirlere seyahat çok pahalı olur diyenler için de seçenekler oldukça fazla. Tur şirketlerinden Sevgililer Günü rotalarını aldık.

Haberin Devamı

Aşk şehirleri...

Filmlere, şarkılara, kitaplara konu olan, aşk denilince akla ilk gelen şehir, hiç şüphesiz Paris. Cafe Tur, çiftlere bu özel günde Paris’te olmalarını öneriyor ve turda katılımcıları bekleyen etkinlikleri şöyle özetliyor:

“Ressamlar Tepesi’nin panoramik görüntüsüyle büyülenecek, Pont des Arts köprüsüne sevgilinizle mutluluğunuz sürsün diye üzerinde baş harflerinizin yazılı olduğu bir kilit iliştirecek, anahtarını nehrin sularına bırakacaksınız. Hemingway, Picasso ve Jean Paul Sartre gibi sanatçıların zaman geçirdiği kafelerde kahvenizi yudumlayacaksınız. Dünyanın en önemli sanat eserlerinin yer aldığı Louvre Müzesi ile 1003 yaşındaki Notre Dame Katedrali’ni görecek, Disneyland’ın masalsı dünyasına adım atacaksınız.”

Haberin Devamı

Paris seyahatini 298 euro’dan başlayan fiyatlarla düzenleyen Cafe Tur’un bir diğer önerisi ise Viyana. Katılımcıları özel deneyimlerin beklediği seyahati Cafe Tur, şöyle özetliyor:

“Tarihle bezeli Viyana sokaklarında turlamaya başladığınızda sizi şehrin tam kalbinde yer alan ve 1147’de inşa edilmiş Aziz Stephan Katedrali karşılayacak. Şehrin farklı dokularını keşfetmek için Gaudi yapılarına benzeyen Hundertwasser Evi’ni görmeye gidebilirsiniz. Modern sanatla ilgileniyorsanız Albertina Müzesi tam size göre. Bu şehir size doyasıya eğlenmeniz için her bütçeye uygun birçok seçenek sunuyor.” Turun başlangıç fiyatı 258 euro.

Romantik bir tatil için

Masal gibi bir Sevgililer Günü geçirmek isteyenlere Etstur’un ilk önerisi Adriyatik’in Prensesi Venedik. 2 gece, 3 gün sürecek turda, kendinizi başka bir çağda hissedecek, şehrin daracık sokaklarında gizli cennetleri keşfedeceksiniz. Aşk, tarih, sanat ve lezzet dolu bu turun ücreti 299 euro’dan başlıyor.

Etstur’un bir diğer önerisi ise Prag. Gotik ayrıntıların, Barok tarzı ve kübist yapıların ahenk içinde kaynaştığı Prag, etkileyici bir tabiat güzelliğine sahip. Charkes Köprüsü, Eski Belediye Binası, St. Nicolas Kilisesi ve Açık Pazar şehirde görülecekler listesinde. 2 gece, 3 gün sürecek turun ücreti 449 euro’dan başlıyor.

Haberin Devamı

Güneşin izinde

MSC Cruises ise sevgilileri gemiyle Akdeniz seyahatine davet ediyor. Avrupa’dan Afrika’ya uzanan yaşam tarzları ve kültür farklılıklarıyla zengin seçenekler sunan bu seyahatte birbirinden güzel adalar, deniz-güneş tatili sevgilileri bekliyor.

MSC Cruises’un en yeni gemilerinden MSC Meraviglia ile bir haftalık seyahatte, İtalya, Malta, İspanya ve Fransa’yı keşfedebileceksiniz. Cenova, Civitavecchia (Roma), Sicilya (Palermo), Malta (Valletta), Barcelona, Marsilya rotasında 11 Şubat tarihli programa katılarak Akdeniz’de keyifli zaman geçirebilirsiniz. Dilerseniz 18 Şubat hareketli programa da katılabilir, 1.229 euro’dan başlayan fiyatlarla Akdeniz’i gemiyle tam pansiyon ve 5 yıldız konforuyla gezebilirsiniz.

MSC Cruise, vizesi olmayanlara ise vize prosedürlerini kolaylıkla halledebilecekleri Birleşik Arap Emirlikleri-Katar ve Bahreyn’i de içeren 7 gecelik bir tur öneriyor.

Kayak ya da balon turu

Jolly Tur’un çiftlere ilk önerisi romantik bir kayak tatili. Bunun için Bansko ya da Pamporovo rotalarını öneriliyor. Otobüs ya da uçakla ulaşım alternatifleri olan, 3 gece ve üzeri konaklama imkanı sunulan tatilin fiyatı 99 euro’dan başlıyor. Diğer önerisi ise Roma. Bu turda antik dönemden Rönesans’a uzanan farklı stillerdeki binalarıyla sevgilileri tarihte bir yolculuğa çıkaracak. Sanat, müzik ve lezzet dolu turda, Antik tiyatro Colosseum, Aşk Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, Pompei ve daha fazlası ziyaretçileri bekliyor. 14 Şubat’taki tur, 3 gece 4 gün sürüyor; başlangıç fiyatı 279 euro. Jolly Tur, yurt içinde ise dünyada eşsiz coğrafi güzelliğe sahip Kapadokya’yı öneriyor. Peribacaları ve vadilerin yanı sıra sevgilinizle gün doğumunu seyredebileceğiniz balon turu sizi bekliyor. 2 günlük turun fiyatı 184 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

Klasiklerin dışına çıkın

Prontotour’un Sevgililer Günü için ilk önerisi klasiklerin dışında bir şehir Salzburg. Avusturya’nın 4. büyük şehri Salzburg, klasik batı müziğinin sembol ismi Mozart’ın doğduğu şehir olduğu için çok ünlü. Mozart’ın doğduğu ve yaşadığı mekânların ziyaret edilebileceği Salzburg’da ayrıca şehrin tepesindeki Büyük Orta Çağ Kalesi Hohensalzburg, Barok tarzdaki Salzburg Katedrali, muhteşem bir bahçeye sahip Mirabell Sarayı, Altstadt yani eski şehir merkezi görülebiliyor.

Haberin Devamı

Prontotour’un sevgililere bir diğer önerisi Sicilya. İtalya’nın rengârenk bir köşesi olarak misafirlerini bekleyen Sicilya’da Katanya ve Polermo öne çıkıyor. Palermo, 2700 yıllık sürecinde zengin tarihi, kültür, mimari, gastronomi ve mafya hesaplaşmaları gibi özellikleriyle tanınıyor. Şehirde, Avrupa’nın en büyük 3. katedrali Palermo Katedrali, Avrupa’nın en büyük opera binası Tiyatro Massimo, Piazza Politeama Meydanı, Utanç Çeşmesi, İskelet Müzesi görülecek yerlerden birkaçı. Palermo’ya bağlı, bir balıkçı kasabası olan Cefalu da gezilecek yerler listesine alınmalı.

Tarihi ve kültürel özellikleriyle dikkat çeken Katanya, geniş caddeleri, barok mimarisi, küçük meyhaneleri, deniz mahsulü kokan sokakları hem tipik hem de farklı bir İtalya’yı önünüze seriyor. Etna Yanardağı ile popüler yazlık yerlerinden Taormina da nefes kesen manzarasıyla sevgilileri bekliyor.

Yolu sevgiye çıkan rotalar