Gündem Yörüklerin kemençesi İtalya’dan getirtti!

Yörüklerin kemençesi İtalya’dan getirtti!

09.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalya’nın Milano kentinde yaşayan ve tüm dünyada etnik müzik araştırmaları yapıp bu alanda kitaplar yazan İtalyan Ettero Castagna (55), Yörük müziğini araştırmak için Muğla’nın Fethiye ilçesine geldi.

Yörüklerin kemençesi İtalya’dan getirtti

İtalya’daki devlet okullarında eğitmenlik de yapan Castagna’yı Fethiye’de, sosyal medya üzerinden tanıştığı yörük kemençesi ustası Vedat Karakaya (52) ağırladı.

Haberin Devamı

Saz ve zurna aldı

Castagna’ya 5 gün boyunca Yörük enstrümanları ve Türk müzikleri hakkında bilgiler veren Karakaya, İtalyan müzisyenle ilçenin tarihi ve turistik mekânlarında doğaçlama performanslar sergiledi. Avrupa müziklerinden de örnekler sergileyen ikili Türk ve İtalyan ezgilerini buluşturdu.

Fethiye’den İtalya’ya götürmek için zurna ve saz satın alan Ettore Castagna, bu enstrümanları İtalya’da kullanacağını söyledi. İnternette Vedat Karakaya’nın performanslarını izlediğini ve Fethiye’ye geldiğini anlatan Ettore Castagna, 20 yıldır dünyadaki etnik müzik enstrümanlarını incelediğini kaydetti.

Yörük kemençesi ustası Vedat Karakaya ise 15 yaşından beri müzikle ilgilendiğini belirterek, “Sosyal medyada kemençenin dağıldığı kolları incelediğim sırada İtalyan müzisyen arkadaşımla tanıştım. Aramızda bir dostluk gelişti. Sonra Fethiye’ye geldi. ” diye konuştu.