Gündem Yozgat'ta otobüs faciası! Son görüntüleri ortaya çıktı

Yozgat'ta otobüs faciası! Son görüntüleri ortaya çıktı

21.08.2023 - 09:00 | Son Güncellenme:

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsü şarampole uçtu. Gelen ilk bilgilere göre 12 kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi de yaralandı. Öte yandan Bakan Tunç, kazayla ilgili adli soruşturmanın başladığını duyurdu.

Sivas'tan İstanbul'a seyreden A.T. yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, Yozgat’ın Sorgun İlçesi Mükremin Kavşağı yakınında kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek 20 metre derinliğindeki şarampole düştü. İhbar üzerine olay yerine, sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kazada otobüste bulunan 12 kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yozgat Şehir Hastanesi ve Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu. Kazada; İlker Akdağ, Adem Tatlısu, Eymen Kadir Hasgül, Hakan Hasgül, Züleyha Hasgül, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun hayatını kaybetti.

Yozgatta otobüs faciası Son görüntüleri ortaya çıktı

OTOBÜSÜN TERMİNALDEKİ GÖRÜNTÜSÜ KAMERADA

Kaza yapan yolcu otobüsünün, Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki görüntüleri, güvenlik kamerasına yansıdı. Otobüsün peronda beklediği, ardından yolcuların bindiği görüldü. Bir süre yolcularla da sohbet eden şoför Adem T.'nin otobüse bindikten sonra saat 21.30'da İstanbul'a gitmek üzere terminalden hareket ettiği görüntülere yansıdı

Haberin Devamı

Yozgatta otobüs faciası Son görüntüleri ortaya çıktı

YOZGAT VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaralıların durumları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Özkan, “Arkadaşlar maalesef saat 23.52 iki sularında aldığımız bir ihbarla elim bir trafik kazasıyla karşı karşıya kaldık. Tabii bu vesileyle yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Tabii trafik kazaları konusunda her zaman lütfen kurallara uyalım. Canımız, canlarımız yanmasın. Uyarılarımız her zaman oldu, olmaya da devam ediyor.

Bu vesileyle şu anda bile seyahat halinde olan sürücülerimize tekrar tekrar hatırlatıyorum. Lütfen kurallara uyalım. Geç varalım. Geç kalalım. Ama canlarımız yanmasın. Bizi bekleyenlerin yüreği yanmasın. Şu an da malum Sorgun Devlet Hastanesindeyiz, yaralılarımızın çoğunluğu burada. Bir kısmı da Yozgat Şehir Hastanemizde sevk edilmiş vaziyette. İnşallah onları iyileştiririz, tedavilerini yapar yakınlarına kavuştururuz. Sadece iki yaralımızın durumunun ağır olduğu yönünde arkadaşlar bir bilgi verdi. Tabii bunlar ilerleyen tetkikler neticesinde daha da netleşecek. İnşallah bütün yaralılarımız şifa bulur.” dedi.

Yozgatta otobüs faciası Son görüntüleri ortaya çıktı

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yozgat’ta yaşanan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasının ardından sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı ve adli soruşturmanın başladığını açıkladı. Bakan Tunç yaptığı paylaşımda, “Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas’tan İstanbul’a gitmekte olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yozgatta otobüs faciası Son görüntüleri ortaya çıktı

Yozgatta otobüs faciası Son görüntüleri ortaya çıktı

 BAKAN YERLİKAYA'DAN SÜRÜCÜLERE ÇAĞRI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da kazayla ilgili açıklama geldi. Ali Yerlikaya, "Yozgat Sorgun’da meydana gelen ve 12 vatandaşımızın hayatını kaybettiği otobüs kazası yüreklerimizi yaktı. Kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün sürücülerimize sesleniyorum: Lütfen trafik kurallarına uyalım, yolumuzu gözleyenlerin gözlerini yolda bırakmayalım." dedi.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yozgat'taki otobüs kazasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca, "Dün gece Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir otobüsün yaptığı kaza sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 18 kişi yaralanmıştır. Yaralılar, olay yerine görevlendirilen 14 ambulans ile hastanelere nakledilip, tedavi altına alınmıştır. 18 kişinin tedavisi devam etmektedir. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavisi devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır" dedi.

 

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de kazaya ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Cevdet Yılmaz, "Yozgat Sorgun'da meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, kazada yaralananlara şifalar dilerim" dedi.

Kılıçdaroğlu ise "Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır; yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli de "Mezkur kazada ebediyete irtihal eden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyor, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Tedavi gören vatandaşlarımıza da acil şifa temennisiyle birlikte geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. (