Gündem YSK’dan Ak Parti’ye ‘randevusuz oy’ reddi

YSK’dan Ak Parti’ye ‘randevusuz oy’ reddi

01.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurt dışındaki seçmenlerin seçimin ilk veya son günü randevulu sisteme tabi olmadan oy kullanmalarını talep eden Ak Parti’nin itirazı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi.

YSK’dan Ak Parti’ye ‘randevusuz oy’ reddi


YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre, yurt dışındaki vatandaşlar randevu aldıkları günde, randevu almayanlar sistemin kendileri için belirlediği günde oylarını kullanabilecek. Randevu alıp da oyunu kullanamayanlar ise 10 Ağustos’a kadar gümrük kapılarında oy verebilecek. Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı 2 milyon 798 bin 709 kişi bulunmasına rağmen randevu alanların sayısının 248 bin 287’de kalması Ak Parti’yi harekete geçirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçimin ilk günü veya son günü seçmenlerin sandık başına giderek oylarını kullanabilmelerine imkan sağlanması için YSK’ya başvurdu. Ancak YSK heyeti oybirliğiyle başvuruyu reddetti. Daha önce benzer başvuruyu reddeden YSK’nın kararları kesin olduğundan, Şentop’un itirazının da reddedildiği öğrenildi.

Külünk’ten tepki
Yurt dışındaki Türklerin seçimlerini gözlemlemek amacıyla Berlin’de bulunan AK Partili Metin Külünk, YSK’nın kararına tepki gösterdi. Külünk “YSK sandığa kement attı ve sandığa pranga vurdu” diye konuştu.