Gündem Yumurta akının faydaları

Yumurta akının faydaları

25.04.2018 - 12:30 | Son Güncellenme:

Sabah kahvaltılarınızda pişirdiğiniz ya da haşlayarak tükettiğiniz; poğaça, kek yapımında olmazsa olmazınız yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Peki, poğaçalarınızın üzerine sürerken çöpe attığınız yumurta akının faydalarını biliyor musunuz? Yumurta akının faydalarını öğrenince atmayı aklınızdan bile geçirmeyeceksiniz...

Yumurta akının faydaları

Maske için en iyi tercih

Haberin Devamı

Yumurta akı, yüzünüzde oluşan gözenekleri küçültme, oluşan yağ gözeneklerini temizleme ve cildinizdeki fazla yağı alma gibi konularda faydalıdır. Fazla yağı aldığı için siyah nokta oluşumunda da etkilidir. Eğer sizler de bu saydığımız belirtilerden şikayetçiyseniz yumurtanın akını cildinizde ufak bir bölgede uygulayarak deneyin. Herhangi bir olumsuzluk görmez iseniz yüzünüzde ve saçlarınızda uygulayıp gözlemleyebilirsiniz.

Zayıflamak istiyorsanız işe yumurtanın akıyla başlayın

Yumurta akı, içerisinde bulundurduğu bol protein sayesinde sizi yediğiniz andan itibaren tok hissettirmeye başlayacaktır. Zayıflama dönemlerinizde yumurta akı tüketmeniz tokluk hissi yaratarak, fazla yemek yemenizi engelleyecektir. Bu sayede sağlıklı şekilde kilo vermenin ilk adımını atmış olacaksınız.

Haberin Devamı

Virüslerle savaşmak için yumurta akı tüketin

Belirttiğimiz gibi içerisinde bolca protein bulunduran yumurta akı, birçok hastalıkla ve virüslerle savaşmada birebirdir. Hastalandığınız dönemlerde yumurta akı tüketmeniz, hastalığınıza karşı direnç göstermeye başlayacağınız anlamına gelmektedir.

Bağışıklığınız için yumurta akı

Virüslerle savaşmada birebir olan yumurta akı, içerdiği B vitamini ve protein değerleri ile bağışıklık sisteminizde adeta bir koruma kalkanı oluşturur. Oluşan bu koruma kalkanı sizin hemen hastalanmanızı önler. Özellikle kış aylarında çok hastalanıyorsanız yumurta akı tüketmek size iyi gelecektir. Sağlığınız için yumurta akı tüketmek doğru bir karar olacaktır.

Kanserden korunmak için doğru besin

İçerisinde bulundurduğu proteinlerle birçok hastalıkla savaşan yumurta akı, içerisindeki selenyum sayesinde de birçok kanser türüne karşı önleyici ve koruyucu bir özellik taşır.

Yumurta oldukça faydalı bir gıda olmakla birlikte aşırı tüketiminden kaçınmalısınız. Herhangi bir kronik rahatsızlığınız varsa, hamilelik ya da menopoz gibi özel bir durum yaşıyorsanız beslenme düzeninizde yumurtaya ne kadar yer vereceğinizi doktorunuza danışmalısınız.