Gündem Yüreğimiz yandı... Suriye ve Hakkari’de 4 kahraman asker şehit

Yüreğimiz yandı... Suriye ve Hakkari’de 4 kahraman asker şehit

05.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de Tel Rıfat bölgesinden PKK/YPG’li teröristlerin atışında bir yüzbaşı şehit olurken, bir binbaşı yaralandı. Hakkâri’de ise teröristlerin Irak tarafından yaptığı havanlı saldırı sonucunda 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Başlatılan operasyonlarda 28 terörist öldürüldü

Yüreğimiz yandı... Suriye ve Hakkari’de 4 kahraman asker şehit

Yurt içi ve sınır ötesinde terör örgütü PKK/YPG ile sürdürülen operasyonlardan dün peş peşe acı haberler geldi. İlk haber terör örgütü PKK/YPG’nin son zamanlarda sıkça saldırı düzenlediği Tel Rıfat’tan geldi. Zeytin Dalı harekât bölgesinde bulunan Azez’deki TSK unsurlarına, PKK/YPG’li teröristlerce Tel Rıfat bölgesinden ateş açıldı. İlk ateşte, 34 yaşındaki Deniz Piyade Yüzbaşı Celalettin Özdemir şehit oldu, bir binbaşı ise hafif yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, “Olay sonrası teröristlere ait belirlenen hedefler meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki ateş destek vasıtalarımız ile derhal ateş altına alınmıştır” açıklaması yaptı. Evli ve bir çocuk babası olan Özdemir’in şehadet haberi Konya’nın Meram ilçesinde oturan ailesi ve Ankara Çubuk’ta yaşayan eşine verildi. Şehit yüzbaşı bugün öğle vakti Ahmet Hamdi Akseki Camii’ndeki cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Havanlı saldırı

Bu açıklamadan birkaç saat sonra ise ikinci acı haber Hakkâri’den geldi. MSB, Hakkâri’deki bir üs bölgesine Irak’ın kuzeyinden teröristlerce yapılan havan saldırısı sonucu 3 askerin şehit olduğunu, bir askerin ise yaralandığını açıkladı. Şehit olan askerlerin Adana’nın İmamoğlu ilçesinden Sözleşmeli Er Mehmet Erdoğan (28), Konya’nın Ilgın ilçesinden Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış, Afyonkarahisar’dan Piyade Sözleşmeli Er Servet Akkuş olduğu öğrenildi. Şehit Barış’ın nişanlı olduğu Ramazan Bayramı’ndan sonra da düğün yapmayı planladığı öğrenilirken, şehit Akkuş’un evli ve 3 aylık bir çocuk babası olduğu, şehit Erdoğan’ın ise 3 ay önce evlendiği belirtildi.

Üç köy temizlendi

Azez’de TSK unsurlarına yapılan saldırının ardından bölgede TSK destekli Özgür Suriye Ordusu’yla (ÖSO) bir operasyon başlatıldı. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki ÖSO güçleri; Tel Rıfat’ın kuzeyinde bulunan Maaranaz, Malikiyye ve Şavarga köylerini YPG’den temizledi. Bu gelişmeler yaşanırken, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nin güneyinde yer alan ve Hama kentinin kuzeyinde bulunan TSK’ya ait 10 nolu gözlem noktasına, rejim bölgesinden havan atışı isabet etti. Havan atışı sonucu, iki asker hafif şekilde yaralanırken, yaralılar helikopterle Türkiye’ye getirildi. Öte yandan TSK tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere komando takviyesi yapıldı. Türkiye’deki farklı bölgelerden Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gönderilen komando birlikleri, hazırlıklarının tamamlanmasının ardından zırhlı araçlardan oluşan konvoyla yola çıktı.

Haberin Devamı

Yüreğimiz yandı... Suriye ve Hakkari’de 4 kahraman asker şehit

‘Kanları yerde kalmadı’

Tel Rıfat ve Hakkâri’deki saldırıların ardından TSK tarafından geniş çaplı olarak ayrı ayrı operasyonlar başlatıldı. Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi’ne gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, operasyonları sevk ve idare etti. Tel Rıfat’taki hain saldırının hemen ardından operasyonların başlatıldığını vurgulayan Akar, “Şehidimizin kanı yerde kalmadı. Saldırıyı gerçekleştiren 23 PKK/YPG’li terörist, bölgedeki unsurlarımızın verdiği karşılık sonucu etkisiz hale getirilmiştir” dedi. Hakkâri’deki saldırıya değinen Akar, “Olay sonrası teröristlere ait hedefler bölgedeki kara ateş destek vasıtalarımız ile derhal ateş altına alınmış olup, hava destekli operasyonlar da başlatıldı. Operasyonlar neticesinde şu ana kadar en az 5 terörist etkisiz hale getirildi. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Terörle mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Ülkemizin huzuru ve güvenliği için sınırlarımız içinde ve dışında terörle mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Suriye ve Hakkari’den gelen acı haberlerle yüreğimiz yandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Bilinsin ki, terörle mücadelenin amansız ve acımasız şekilde sürdürülmesi milli ve tarihi bir sorumluluktur. Son terörist yok edilene kadar hıyanetin üstüne gidilmeli, hainlerin kökü kazınmalıdır.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: “Kahramanlarımızın kanı yerde kalmayacak. Hain terör örgütü ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Bilinmelidir ki terör örgütü sınırların dışına doğru itilmiştir ama oradan hain saldırılarına devam etmektedir. Biz nerede olursa olsunlar onların varlığını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. PKK ve kollarının ülkemize dönük terör saldırıları nereden gelirse gelsin en güçlü karşılığı görecektir.”