Gündem Yürekler ve dualar Afrin aslanları için

Yürekler ve dualar Afrin aslanları için

04.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’i PYD/PKK’dan temizlemek için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı sürerken, halkın Mehmetçik’e büyük desteği de devam ediyor.

Yürekler ve dualar Afrin aslanları için

Harekâtta kullanılan kullanılan yerli ve milli mühimmatın büyük kısmının üretildiği Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nda (MKEK) çalışan işçiler, Mehmetçiğe destek olmak için ücretsiz bir saat fazla mesai yapıyor. İşçilerin isteğiyle ilk olarak fabrikanın imla bölümünde başlatılan gönüllü fazla mesai uygulaması, daha sonra kurumun bütün birimlerine yayıldı.

Haberin Devamı

Özge’den mektup

- Antalya’da sol ayağını bebekken kaybeden kızı Özge’ye evinin tavanına yaptığı düzenekle yürümeyi öğreten Ali İhsan Yıldırım, kendilerine daha önce bir koli oyuncak ve Türk bayrağı gönderen Türk askerine destek mektubu gönderdi. Yıldırım, kızının ağzından yazdığı mektupla birlikte Özge’nin bir kıyafetini de gönderdiğini belirtti.
- Kilis’te Suriyeli sığınmacıların kaldığı Öncüpınar, Elbeyli ve Seve konteyner kentlerinde güvenliği sağlayan özel şirkette görevli personel, imece usulü topladıkları parayla yarım ton baklava alıp askerlere gönderdi.
- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla hazırlattığı 2 bin Türk bayrağını esnafa dağıttı.
- Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol’un talimatı ile Afrin operasyonundaki şehitler için 24 metre uzunluğunda bayrak dikildi.
- Kars’ta bazı siyasi parti ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin önderliğinde kurulan ‘Afrin’e Destek Platformu’ üyeleri gönüllü askerlik için dilekçe verdi.
- Mersin’de ise Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek için, vatandaşlara 10 bin zeytin fidanı dağıtıldı.