Gündem Yüreklere gömüldüler

Yüreklere gömüldüler

28.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tunceli kırsalında yürütülen operasyonda donma tehlikesiyle kaldırıldıkları hastanede şehit olan uzman çavuşlar Ferruh Dikmen ve Asım Türkel Mersin’de gözyaşlarıyla toprağa verildi...

Yüreklere gömüldüler

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı (JÖH) timleri bir süre önce Nazimiye ilçesi kırsal alanında operasyon başlattı. Önceki gece operasyon bölgesinde aşırı tipi ve sisin etkili olması üzerine Sarıyayla bölgesinde bulunan tim donma tehlikesi geçirdi. Bunun üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Ancak havadan müdahale ilk etapta olumsuz hava şartları nedeniyle mümkün olmadı. Karadan müdahale edilen askerler zor şartlar altında helikopterle alınarak Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen jandarma uzman çavuşlar Ferruh Dikmen (26) ve Asım Türkel (23) şehit oldu.

Haberin Devamı

Yüreklere gömüldüler
Gözyaşları sel oldu

Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketleri Mersin’e uğurlandı. Şehit Türkel’in cenazesi ilk olarak Toroslar ilçesindeki baba ocağına getirildi. Helallik alınmasının ardından Muğdat Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Gözyaşlarının sel olduğu törende, şehidin annesi Sebahat Türkel, babası Hasan Türkel ve kardeşleri güçlükle ayakta durdu. Cenaze namazanın ardından şehidin cenazesi Mersin Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit Dikmen ise, Silifke ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi baba evinden son kez helallik alınmasının ardından Selçuklu Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen törene şehidin annesi Durdane, babası Nihat, eşi Büşra ve 6 aylık oğlu Yağız Efe’nin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, milletvekilleri ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından Dikmen’in naaşı Osmanlı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Soylu’dan şehit ailelerine ziyaret

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ile Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel’in Mersin’in Silifke ve Toroslar ilçelerindeki ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Evlerinde görüştüğü şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyen Soylu, şehitler için dua etti.

Yüreklere gömüldüler

Tunceli Valiliği çifte soruşturma başlattı

Tunceli Valiliği’nden dün yapılan açıklamada Nazımiye kırsalında karayolu ulaşımı olmayan sadece helikopter faaliyeti ile veya yaya olarak gidilebilen bölgeye, mevsim koşullarına uygun tam teçhizatlı 12 kişilik timin 22 Ekim’de helikopterle indirildiği belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: “Timimizin, ani gelişen olumsuz hava koşullarından etkilenmesi sebebiyle 26 Ekim tarihinde geri çekilmesi talimatı verilmiştir. Ancak, helikopterin defaten bölgeye ulaşmaya teşebbüs etmesine rağmen, olumsuz hava koşulları ve sarp arazi yapısı nedeniyle, havadan tahliye gerçekleşememiştir. Karadan ulaşan takviye birliklerimizce tim personeline ilk müdahale yapılmış iki kahraman evladımızın hipodermi tanısı ile güvenli bir bölgeye getirilmesi sağlanmış hava koşullarının kısmen düzelmesi sonucunda helikopterile timimizin hastaneye sevki gerçekleşmiştir. Tüm müdahalelere rağmen maalesef iki kahraman evladımız şehit olmuştur.”

Haberin Devamı

Valilik ayrıca olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.