Gündem ‘Yüzyılın psikopatı şüphesiz Netanyahu’

‘Yüzyılın psikopatı şüphesiz Netanyahu’

02.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazze’de yaşananlara değinen Akşener, “Her yüzyılda insanlığın başına bela olmuş birkaç psikopat çıkıyor, bu yüzyılın baş psikopatı da Netanyahu’dur” dedi. Akşener, Hamas’ın saldırılarının da Filistin halkına zarar verdiğini söyledi.

‘Yüzyılın psikopatı şüphesiz Netanyahu’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Akşener, özetle şunları kaydetti: 

Haberin Devamı

BİR ÇİFT MAVİ GÖZ: Cumhuriyetimiz, bir kişinin keyfi kararları yerine Anayasa, hukuk ve adalet ile yönetilmektir. 100 yıldır olduğu gibi yeni yüzyılımızda da, hilal ve yıldızımız, beyaz ve kırmızımız; Türk’ün medeniyet yolu Cumhuriyetimiz, bir çift mavi gözün ışığıyla pırıl pırıl parlayacak. 

NETENYAHU’YA HEDİYE: Gazze’de yaşanan Netanyahu terörü hız kesmeden devam ediyor. Ne yazık ki her yüzyılda insanlığın başına bela olmuş birkaç psikopat çıkıyor, içinde bulunduğumuz yüzyılın baş psikopatı da hiç şüphesiz ki Netanyahu’dur. Hamas’ın terör saldırısı İsrail toplumuna korku saldığı gibi, Netanyahu’ya da gözü dönmüş gaddarlığını sergileyeceği bir bahaneyi hediye etmiştir. Yani Netenyahu’nun istediği bir göz, bu terör saldırısının ona verdiği iki göz. 

Haberin Devamı

NİYE SAVUNUYORSUN?: Hamas’ın eylemleri, Filistin’in uluslararası hukuktan doğan haklarını gölgelemiş, Netanyahu’nun kirli ajandasına hizmet ederek en büyük darbeyi Filistin halkına vurmuştur. Hamas’ın saldırılarının zamanlaması her türlü şüpheye açıktır. Kime ve neye hizmet ettikleri de şüphelidir. Hatta ve hatta, Netanyahu’nun bu saldırıyı bizzat organize etmiş olabileceğini bile konuşuyor. Ama Sayın Erdoğan hâlâ canhıraş bir şekilde Hamas’ı savunuyor. Bir de dönüp gerçekleri söylediğimiz için bize kızıyor. Neymiş? Biz Hamas’ın ne olduğu bilmiyormuşuz. Sayın Erdoğan, biz tarihi senin gibi yarım akıllı fesli meczuplardan öğrenmedik. Sen, sözde Kürdistan’ın bir parçasını Türkiye’de gördüğünü söyleyen Hamas’ı niye savunuyorsun? Netanyahu terörüne zemin kazandırmak mı istiyorsun? Sorumsuzca yaptığın açıklamalarla Netanyahu’nun değirmenine su taşıyorsun. 

YURTLAR İLK DURAK: (Zeren Ertaş’ın ölümü) Öğrenci yurtları öğrencilere Türk milleti için ne kadar önemli olduklarını hissettireceğiniz ilk duraktır. Ama ne yazık ki; lüks ve şatafat içinde yüzenler geleceğimizin mimarı o gençlere 8-10 kişi kaldıkları daracık odaları, dip dibe sıkıştırılmış ranzaları layık görüyor. Yurt sorunu, yurt dışına giden doktorlarımızın ardından “giderlerse gitsinler” diyebilen bir kara cehaletin sonucudur. 

Haberin Devamı

BELEDİYELER LAZIM: Demokrasi çağrısı yapıyoruz, “Gelin, her parti seçimlere ayrı girsin, milletimize seçenek sunalım” diyoruz, kürsülerden hakaret ediyorlar. Türkiye’nin geleceği diyoruz, “Belediyeler bize lazım, sakın ha...” diyorlar. Memleketin güvenliği, huzuru diyoruz; iktidara yanlamakla suçluyorlar. Duvarlarla, engellerle, tuzaklarla bizi durdurabileceklerini sanıyorlar ama çoook yanılıyorlar. 

‘Ölmeye değil okumaya geldik’

Akşener, konuşmasının bir bölümünde, “Bugün sözü gençlere bırakıyoruz” diyerek kürsüyü, KYK yurdundaki asansör faciasında yaşamını yitiren Zeren Ertaş’la aynı üniversiteye giden öğrenciye bıraktı. Kürsüye çıkarak konuşan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Felsefe Bölümü 4. sınıf öğrencisi Beytullah Yiğit, “Biz üniversiteye ölmeye değil okumaya geldik” dedi.