Gündem Zanlıyı vuran polisin 26 yıl hapsi istendi

Zanlıyı vuran polisin 26 yıl hapsi istendi

13.11.2008 - 12:48 | Son Güncellenme:

.

Zanlıyı vuran polisin 26 yıl hapsi istendi

BURSA'da hırsızlık zanlısı 21 yaşındaki Gökhan Ergün'ün ‘dur’ ihtarına uymayınca ateş edip ölümüne neden olan polis memuru 33 yaşındaki Mustafa Aktaş, 26 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Aktaş, “Hedef gözeterek ateş etmedim. Olay tamamen kazaydı. Uyarı ateşi açarken ölümüne neden oldum, üzgünüm” dedi. Baba Ömer Ergün ise oğlunun kasıtlı öldürüldüğünü savunarak “Dağdaki teröriste bile ‘dur’ ihtarında bulunulurken, kentin göbeğinde polis, oğlumu kasıtlı vurmuştur. Suçlu bile olsa öldürmesi gerekmiyordu” dedi.
Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde geçen Ağustos ayında meydana gelen olayda, Özlüce Mahallesi'nde bir siteye giren Gökhan Ergün ile arkadaşı Gökhan Arslan, yangın merdiveninden tırmanarak açık bırakılan pencereden 23 yaşındaki Cengiz K.'ya ait daireye girdi. Site sakinlerinin haber vermesi sonucu olay yerine gelen polisleri görünce Gökhan Ergün ve arkadaşı, yangın merdiveninden inip kaçmak istedi. Bu sırada polisin silahından çıkan kurşunun kasığına isabet ettiği Gökhan Ergün yaralanırken, kaçmak isteyen arkadaşı ise yakalandı. İddiaya göre beklenen ambulansın geç gelmesi sonucu yakında bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Ergün, yaşamını yitirdi.
Hırsızlıktan birçok kaydı bulunan Gökhan Ergün'ün ölümüne neden olmakla suçlanan polis memuru Mustafa Aktaş, ‘ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama’ suçundan çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan polis memuru Mustafa Aktaş'ın yargılanmasına başlandı. Gökhan Ergün'ün kasığına isabet eden kaza sonucu yaşamını yitirdiğini söyleyen Aktaş, “Gelen ihbar üzerine gittiğimiz sitede, yangın merdivenlerinden inerek kaçmaya çalışan iki kişi gördüm. Kokutmak için bir el ateş ettim. Ancak her ikisi de kaçmaya devam etti. Bende peşlerinden ayaklarına doğru birkaç el ateş ettim. Duvardan atladılar, bende peşlerinden atladığımda, birisi yerde yatıyordu. ‘Ben yandım, ölüyorum’ diyordu. Baktığımda kasığından yaralanmıştı. Hemen 112'yi aradım. Bu sırada, aşırı kan kaybetmemesi için elimle yaraya tampon uyguladım. Ambulans 15-20 dakika sonra geldi. Yaralıyı götürdüler. Öldüğünü sonra öğrendim. Kesinlikle öldürme gibi bir niyetle ateş etmedim” dedi.

Haberin Devamı

BABA ÖFKELİ

Duruşmaya katılan Gökhan Ergün'ün babası Ömer Ergün, oğlunu vurarak öldüren polis memurundan şikayetçi olduğunu söyledi. ”Oğlum, her ne kadar suçlu bile olsa öldürülmesi gerekmiyordu“ diyen Ömer Ergün, “Güvenlik güçleri, terörle mücadele ettikleri dağlarda, teröristleri bile ‘teslim ol’ veya ‘dur’ çağrısı yapıp, yakalıyor. Oğlum ise şehrin göbeğinde vurularak öldürülüyor. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
Mahkeme, duruşmaya katılmayan Gökhan Ergün'ün arkadaşı Gökhan Arslan'ın bir sonraki yargılamaya zorla getirilip ifadesinin alınması ve eksik evrağın beklenmesi için erteledi.
Adliye çıkışında gazetecilere yakınan Gökhan Ergün'ün annesi Mahinur Ergün, “Oğlumu kasıtlı olarak vurdular. Katil ise tutuksuz yargılanıyor. Bu canımı acıtıyor” dedi.