Gündem Zayıfım ama göbeğim var nasıl eritebilirim?

Zayıfım ama göbeğim var nasıl eritebilirim?

26.04.2018 - 14:58 | Son Güncellenme:

Sağlıksız gıdalar tüketmek beraberinde fazla kilo ve vücutta yağ oranının artmasına neden olur. Her insanın vücut yapısı farklıdır. Zayıf bir insan yetersiz ve sağlıksız beslenme sonucu göbek kısmında yağ birikmesine zemin hazırlar ve bunun sonucunda ortaya vücut yapısında orantısız görüntü meydana gelir.

Zayıfım ama göbeğim var nasıl eritebilirim

Sadece göbek kısmında alınan kilonun belli başlı nedenleri vardır. Kötü alışkanlıklar ve dengesiz beslenme sonucu kişi zayıf olmasına rağmen göbek kısmında şişme ve yağ birikmesine sebebiyet verebilir. Bu sorunu yaşayan bireylerin bilinçli ve sağlıklı beslenme düzeni oluşturmasıyla birlikte göbek yağlarından kurtulması kolay bir hâle gelmektedir. “Zayıfım ama göbeğim vardiyenlerin birkaç detayı bilerek hareket etmesi hem sağlıklı kilo vermelerini sağlayacak hem de istenilen vücut yapısına ulaşılmasını hızlandıracaktır. Bunun olması için öncelikle göbeğinize dost besinleri bilmelisiniz. İşte göbek dostu besinler;

Haberin Devamı

· Çikolata çok severim ve vazgeçemem diyorsanız bitter çikolatayı seçmelisiniz. İçerisinde %70 oranında kakao bulunduran bitter çikolata tam bir göbek dostudur.

· Yeşil çay tüketimine özen göstermelisiniz. Yeşil çay sadece göbek dostu değil, vücuda yararlı ve zayıflama sürecini hızlandıran en etkili bitki çaylarından biridir.

· Yeşil yapraklı sebzeleri yaşamınıza mutlaka eklemelisiniz. Sürekli tüketilmesi hâlinde hem daha sağlıklı bir vücut hem de dümdüz bir göbeğe sahip olmak mümkün.

· Su tüketimi insan sağlığı açısından en önemli besin kaynağıdır. Yeterli su tüketimi fazla kilolardan kurtulmayı sağladığı gibi göbeği olup zayıf olan kişilerin bu süreci daha hızlı atlatmalarını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

· Yağsız yoğurt tüketerek göbek çevrenizde biriken yağlardan kurtulabilirsiniz. Özellikle ev yapımı yoğurtlar tüm doktorlar tarafından tavsiye edilen besinler arasındadır.

· Göbeğinizden kurtulmak istiyorsanız mutlaka şekeri hayatınızdan çıkarmalısınız. Vücudun gerek duyduğu şekeri ise meyvelerden alabilirsiniz.

· Süt ve süt ürünleri tüketmek göbek çevresinde ki yağlanmayı önleyen sağlıklı ürünlerdendir.

· Tam tahıllı besinleri beyaz ekmek ile değiştirmek göbek çevresi yağlanma sorununu çözmede etkili bir yöntemdir.

Göbek çevresini yağlandıran yiyecekler

· Asitli içecekler

· Hazır meyve suları

· Cips ve benzeri atıştırmalıklar

· Çikolata

· Fast food yemeği sürekli hâle getirmek

· Fazla şeker tüketimi

· Paketlenmiş ve içerisinde glikoz bulunan gıdalar

Göbek eritmek isteyenlerin bilmesi gerekenler

Zayıf bir vücut yapısına sahip ama göbek çevresi yağlanmış kişilerin öncelikle beslenme tarzlarını değiştirmeleri gerekmektedir. Bir sorunu ortadan kaldırmak için öncelikle sorunun nedeni bulmak gerekir. Göbek eritmek isteyen kişiler öncelikle bu sorunu ortaya çıkaran sebepleri bilerek sağlıklı yaşama adım atmaları, istedikleri görüntüye ulaşmalarını sağlayacaktır.