Gündem 'Zehra Nine'nin buruk bayramı

'Zehra Nine'nin buruk bayramı

20.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

50 yıldır yaşadığı Hollanda’da engelliler, yaşlılar ve sokak hayvanlarına desteğinin yanı sıra oğlu Bülent Türker’in kurduğu Atatürk ve Çanakkale Müzesi’nde gönüllü çalışan Hollanda Kraliyet Şövalyeliği unvanına sahip 84 yaşındaki Zehra Türker, bu ülkede Büyük Önder’in mirasını yaşatmak için çalışıyor.

Zehra Ninenin buruk bayramı

MERT İNAN İstanbul - Gurbetçilerin ‘Zehra Nine’si, bir yıldır kapalı olan müzenin bahçesinde organik ürünler yetiştiriyor ve pandeminin biteceği günleri hayal ediyor. Zehra Türker, Milliyet aracılığıyla Türkiye’deki gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, “Hollanda bizim ikinci vatanımız. Burada torunumun oğlunu da görmek nasip oldu. 4 nesil bir aradayız. Türk Dünyası Dünya Kültür Ödülü’nün de bize layık görülmesi gurur verici. Müzemiz için hiçbir yerden yardım almıyoruz, bu işi gönüllü yapıyoruz. Gençlerimize vasiyetim, Atamızın mirasına sahip çıkmaları” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye hep gönlünde

Pandemi nedeniyle Atatürk ve Çanakkale Müzesi’nin bir yıldır kapalı olmasından dolayı buruk olduğunu belirten Zehra Türker, “Salgın dolayısıyla elimiz kolumuz bağlandı. Karantina günlerimizi bahçedeki Atatürk köşküne organik ürünler ekerek geçiriyoruz. Türkiye’deki sokak hayvanlarını da ihmal etmiyoruz. Belli aralıklarla sokak hayvanları için etkinlik ve kampanyalar düzenlemeye gayret gösteriyorum. Bu yaşıma rağmen günde 15 saat çalışıyorum. Tek istediğim Ağustos ayında müzenin yeniden açılması” diye konuştu.