Gündem Zenginlerin yeni isteği: Cephanelik

Zenginlerin yeni isteği: Cephanelik

01.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra’da lüks evlere yeni bir kriter eklendi. Gayrimenkul satışlarında zenginler yüksek güvenliğin yanında panik odası ve cephanelik de talep ediyor. Ev güvenliği harcamalarının maliyeti 29 milyon lirayı buluyor

Zenginlerin yeni isteği: Cephanelik

ÜST DÜZEY GÜVENLİK
Dünya zenginlerinin akın ettiği İngiltere’nin başkenti Londra’daki lüks evlerde cephanelik ve panik odaları bir kriter haline geldi. Daha önce genellikle Ortadoğulu petrol zenginleri ve ABD’li bankacıların yerleştiği şehir artık Rusya ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen 100 ayrı milletin zenginlerine ev sahipliği yapıyor. Şehirde gayrimenkul satışlarının yabancı sermayeye açık olmasından yararlanarak zengin bölgelerden ev alan varlıklı kesim, bir yandan da evlerini üst düzey güvenlik önlemi kapsamında son teknolojik imkanlarla donatmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

SİS BOMBASI DA VAR
Yine, zengin semtlerden Kensington’da 16 milyon Sterlin’e (46 milyon TL) satışta olan malikanede iki panik odası, iki ayrı mobese kamera sistemi, 24 silah ve cephanelik bölmesi, kurşun geçirmez kapı ve camları bulunuyor. Müze ve tarihi eser sergilerinde kullanılan uluslararası güvenlik sistemlerinin birebir kopyalandığı evlerde hırsızlığa karşı da sis bombası sistemi var. İngiltere merkezli güvenlik şirketi Westminister Group, şehirde ev güvenliği pazarında harcamalarının 2011’den bu yana 3.8 milyon Sterlin’den (11 milyon TL) 10.1 milyon Sterlin’e (29 milyon TL) çıktığına ve her geçen gün talebin yükseldiğine dikkat çekiyor.

Yazarlar