Gündem Zenginlik hayali çöp kamyonunda bitti

Zenginlik hayali çöp kamyonunda bitti

18.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaçak sigara işi için ileri tarihte ödemek üzere aldıkları kamyonu çöp kamyonuna çeviren ve çöpçü tulumu giyen iki arkadaş, daha ilk sevkiyatlarında yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar serbest kaldı

Zenginlik hayali çöp kamyonunda bitti

Kocaeli’nde sigara kaçakçılığını önlemek amacıyla ard arda operasyonlar yapan polis, belediyeye ait çöp kamyonu haline getirilen kamyonda yaklaşık 100 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.
Milliyet’in gündeme getirdiği yurtdışı menşeili kaçak sigaraların yakalanmasına yönelik operasyonların en ilginç olanlarından birisi Kocaeli’nde gerçekleşti. Kocaeli’de geçen Aralık’ta sigara kaçakçılarına karşı planlı operasyon çalışmaları yapan Kocaeli Emniyeti KOM Şubesi ekipleri, daha önce aldıkları bir istihbarat nedeniyle İstanbul Otoyolu’nun Gültepe mevkiinde sabah 04.30 sıralarında İstanbul istikametine gitmekte olan bir çöp kamyonunu durdurup savcılık kararıyla arama gerçekleştirdi.
Çöp kamyonundaki çöpçüler
Takibe alındıktan sonra durdurulan çöp kamyonunun damper bölümündeki hidrolik sistemi kaldıran sivil polisler, kamyonun içinde 100 bin paket yabancı menşeili kaçak sigara bulurken, operasyon sırasında kamyonda bulunan ve “çöpçü tulumu” giyen zanlılar Veysi Ö. ile Sedat K. gözaltına alındı.
Sorgulanan iki zanlının ifadeleriyle, olayın ilginç hikayesi de günışığına çıktı. İfadelere göre Veysi Ö., bir süre önce Kocaeli’ndeki ticari faaliyetlerinin iyi gitmemesi nedeniyle iflas etti. Tesisatçılıkla uğraşan Veysi Ö.’nün, mal alımları karşılığında piyasaya yaptığı boçlar için kestiği çekleri ödeyemeyip zarar etmesinin ardından yeni arayışa girdiği anlaşıldı. Bu süreçte; yine Kocaeli’nde kağıt toplayarak geçimini sağlayan eski arkadaşı Sedat K. ile karşılaştı. Eski arkadaşıyla yeniden görüşmeye başlayan Veysi Ö.’nün geçim sıkıntısı içinde olduğunu gören Sedat K., kaçak sigara işine girmeleri halinde çok para kazanacakları konusunda Veysi Ö.’yü ikna edince, iki kafadar ilk olarak ileri tarihte ödeme koşuluyla bir kamyon satın aldı.
İlk işte yakayı ele verdiler
Daha sonra sigara kaçakçılarıyla temas kuran ikili, İstanbul’a götürüp paraya çevirmek amacıyla yaklaşık 40 bin liralık kaçak sigara satın aldı. Yakalanmamak için kamyonu, çöp kamyonuna çevirten zanlılar, çöp kamyonunun da belediye hizmetlerinde kullanıldığını gösterip polis kontrolünden kurtulmak için kamyona “Temiz bir dünya için elele” sloganının yer aldığı özel kaplama yaptırdı. Zanlılar, aynı şekilde belediye çalışanı görüntüsünü vermek amacıyla da araçta, “çöpçü tulumu” giyerek oturdu. Ancak, zanlılar İstanbul’a yaptıkları sevkiyatta yakayı ele verdi. Zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.