Gündem Zeynep bebek ilacına kavuşacak

Zeynep bebek ilacına kavuşacak

07.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

11 aylık SMA hastası Zeynep Fatma Özden’in ilaç isteğini Sağlık Bakanlığı duydu. Zeynep’in yaklaşık 3 milyon liralık ilacını bakanlık karşılayacak

Zeynep bebek  ilacına kavuşacak

Manisa, Alaşehir’de yaşayan Şengül-Yusuf Özden çiftinin geçtiğimiz yıl dünyaya gelen kızları Zeynep Fatma Özden’i 45 günlükken hareketlerindeki yavaşlama nedeniyle hastaneye götürdüler.

Haberin Devamı

Özden çifti, doktorun, ‘Omurilikte yer alan ve kasların hareketinden sorumlu olan bazı hücrelerin hastalanması ve görevlerini yapamamaları sonucu ortaya çıkan SMA hastası olabilir’ demesi üzerine, bu defa daha kapsamlı araştırma yapılabilecek Ege Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde, minik Zeynep’e SMA tanısı konuldu.

Bu haberle yıkılan aile, Zeynep’in durumunun kötüleşmesi üzerine 45 gün hastanede kaldı. 11 aylık olan Zeynep bebek, solunum cihazına bağlı olarak yaşarken, yavaş yavaş hareketleri de yok olmaya başladı. Alaşehir’deki bir camide imamlık yapan 33 yaşındaki Yusuf Özden ve ev kadını olan eşi kızlarını yaşatabilmek için yurtdışından getirilmesi gereken ilacın fiyatının yaklaşık 3 milyon TL olduğunu öğrenen Özden çiftinin imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti.

Haberin Devamı

Dünyada yeni deneniyor

Yaklaşık maliyeti 3 milyon TL olan, 3 ay boyunca kullanılacak 6 doz ilaç için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, durumu acil olan 15-20 bebek için yurt dışından bu ilacın getirileceğini ve Zeynep Fatma’nın da bu bebekler arasında bulunduğunu duyurdu. AK Partili Özdağ, “Bu ilaç henüz dünyada deneniyor. Sağlık Bakanlığı ile konuştum. Bununla ilgili komisyon kuruldu. Çalışmalar ışığında 15-20 hastaya ilaç getirme kararı aldılar. Bir tanesi de Zeynep Fatma bebek oldu. İnşallah şifa bulur” açıklamasında bulundu. Gelişmeler Özden çiftini çok sevindirdi. Baba Yusuf Özden, kendileri için bir umut doğduğunu belirterek, “İlacın biran önce gelmesini bekliyoruz” dedi.