Gündem Zirvedeki uyumu pekiştirdiler

Zirvedeki uyumu pekiştirdiler

26.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Afrikalı kadınların el emeği ürünlerinin, kâr amacı gütmeksizin Türkiye’de pazarlanması ve gelirinin Afrikalı kadınlara dönmesi amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesinin açılışını dün yaptı.

Zirvedeki uyumu pekiştirdiler

Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde, TİKA, THY, MÜSİAD gibi kurumların katkılarıyla, Altındağ’da yapılan törene, Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Numan Kurtulmuş’un eşleri, Etiyopya Başbakanı’nın eşi Roman Tesfaye, Mali Devlet Başkanı’nın eşi Ketia Aminata Maiga, Gine Cumhurbaşkanı’nın eşi, Hadja Djene Kaba Condé, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki katıldı. Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’ın samimiyeti dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Emine Erdoğan sözlerine Van’da şehit olan altı askere rahmet dileyerek başladı. Erdoğan, “Şehit ailelerimize sabırlar diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun diyorum” dedi.

‘Ankara’da da bir eviniz var’

25 Mayıs’ın tüm dünyada, “Afrika Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Erdoğan, “Bugünün Afrika halklarına hayırlar getirmesini diliyorum. Kültürel zenginliklerinizle ülkemizi şereflendirdiniz. Artık Ankara’da da bir eviniz var. Geliş gidişlerinizin sıklaşacağını, ilişkilerimizin güçleneceğini umuyorum” dedi. Afrika el sanatları pazarı ve kültür evinin Türkiye’deki Afrika varlığı için bir buluşma mekânı olmasını dileyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Öğrendim ki kadınların el emeği ürünleri, hak ettiklerinin çok altında ihraç ediliyor maalesef. Batılı ülkelerde pahalı butiklerde satılıyor. Bir nevi emek sömürüsü yapılıyor. Afrika El Sanatları Pazarı, adil bir pazar anlayışı ile kurulmuştur. Kâr amacı gütmeden Dışişleri Bakanlığımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın nezaretinde Afrikalı kadınlara gönderilecektir. Bu nedenle hayır çarşısıdır.”