Gündem Ziynet Sali kimdir?

Ziynet Sali kimdir?

18.11.2015 - 10:01 | Son Güncellenme:

Ziynet Sali bu akşam ekranların güldüren programı 3 Adam'a konuk oluyor. TV8 ekranlarının bol kahkahalı programı 3 Adam'da Ziynet Sali'nin performansı merak uyandırıyor. 3 Adam'a bu akşam Ziynet Sali, Buse Terim Ve Git Başımdan Filminin Başrol Oyuncuları Bülent Emrah Parlak ve Şahin Irmak 3 Adam’a Konuk Oluyor. Peki Ziynet Sali kimdir? İşte Ziynet Sali hakkında bilinmeyenler..

Ziynet Sali kimdir

3 Adam programı yine ekran başındakileri kahkahaya boğmaya geliyor. Tv8'in sevilen programı 3 Adam'ın bu haftaki konukları arasında Ziynet Sali'de var. Peki Ziynet Sali kimdir? İşte Ziynet Sali hakkında bilinmeyenler..

Haberin Devamı

ZİYNET SALİ KİMDİR?

Ziynet Sali

29 Nisan 1975'te KKTC'de doğmuştur. Uzun yıllar ailesi ile Londra'da yaşamıştır. Küçük yaşta gittiği Manchester'de altı yaşına kadar kalmış, 1981 yılında döndüğü KKTC'de ilk, orta ve lise eğitimini tamamlamıştır. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu müzik çalışmalarına ilk adımı lise eğitimi sırasında KKTC Kültür Bakanlığı Klasik Türk müziği korosunda görev alarak atmıştır.

1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanarak İstanbul'a gelmiş ve 1999 yılında konservatuvardan dördüncülükle mezun olmuştur. Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne almış, bu sıralarda bir arkadaşı aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik'te çalışmalarda bulunmuştur. İsmini bir Yunanca şarkıdan alan "BA-BA" albümü müzik sektöründeki ilk denemesi olmuştur. Sonraki üç yılda iyi bir Yunanca repertuvara sahip olmuştur. Bu arada Yunancasını da geliştirmiştir. Bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde "Amman Kuzum" albümünü piyasaya çıkarmıştır. Ayrıca "Zordur Oğlum" isimli şarkısı ile "Eurodance 2007" isimli yarışmada Avrupa birincisi olmuştur. (Bu albüm piyasaya çıktıktan 15 ay sonra Chiculata şarkısı ilave edilerek yenilenmiş ve "Amman Kuzum+1 Chiculata" olarak düzenlenmiştir.) 2006 yılı Mayıs ayında üçüncü albümü "Mor Yıllar" piyasaya sürülmüştür ve bu albümle grafiğini yükseltmiştir.

Haberin Devamı

Ziynet Sali, 2008 yılının sonlarına doğru "Herkes Evine"yi piyasaya sürmüştür. Sezen Aksu, Sinan Akçıl gibi isimlerin şarkılarının yer aldığı Sali'nin albümü çıktığı andan itibaren büyük ilgi toplamıştır. Çıkış parçası, aynı zamanda albümle aynı ismi taşıyan parça büyük bir başarı yakalayarak Türkiye Billboard listelerinde 2 numaraya kadar yükselmiştir. Sali'nin bu başarısının altında; Hande Yener, Gülben Ergen, Demet Akalın, İzel gibi isimlerin şarkılarının tadında şarkılar okuduğu ve İzel'in eski aranjörü Sinan Akçıl'la çalışması gerekçe olarak gösterildi. Sali'nin ayrıca Funda Arar ve İzel'le de yakın bir dostluğu vardır.

Haberin Devamı

3 Adam Bu akşam bom ba konuklarla geliyor

Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç ile 3 Adam, 18 Kasım Çarşamba akşamı canlı yayınla TV8’de.
3 Adam bu hafta; Ziynet Sali, Buse Terim, BKM oyuncuları ve Ekim’de vizyona giren Git Başımdan Filmi’nin başrol oyuncuları Bülent Emrah Parlak ve Şahin Irmak’ı konuk ediyor.
Yeni sezonda; Yetenek Sizsiniz Türkiye şampiyonlarından illüzyonist Burak ve Kıvanç her hafta canlı yayında izleyenleri şaşırtacak, 3 Adam ile birlikte eğlenceli keyifli dakikalar yaşatacaklar.3 Adam’a bu yıl sadece skeçler ve stüdyo konukları değil, siz de katılacaksınız!
TV8 Yan Ekran Uygulamasını akıllı telefonuna indiren tüm izleyicilerimiz 3 Adam’ın sohbetlerine dahil olacak.“3 Adam” 18 Kasım Çarşamba akşamı canlı yayınla 23.15’de TV8’de!