Gündem Zonaro’nun üç güzeli için 900 bin lira!

Zonaro’nun üç güzeli için 900 bin lira!

23.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü antikacı Duran Tantekin’in ağırlıklı olarak Osmanlı ressamları ve oryantalistlerin eserleri, oryantalist konulu antik tablolar ve hatlardan oluşan yaklaşık 1200 parçalık koleksiyonu üç bölüm olarak Beyaz Müzayede tarafından 13, 16 ve 18 Aralık’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde satışa sunuldu.

Zonaro’nun üç güzeli için 900 bin lira

Oryantalist ressam Fausto Zonaro’nun en önemli yapıtlarından olan 1929 tarihli ‘Üç Güzeller’ eseri 900 bin TL’ye alıcı bularak müzayedede en yüksek rakama satılan eser oldu. Ünlü oryantalist ressam Leonardo De Mango’nun 721 adet orijinal kâğıt üzeri desen ve suluboya eserlerinden oluşan albümü ‘Albo’ ise 700 bin TL’ye alıcı bularak müzayedenin ikinci en yüksek rakamlı eseri oldu.

Haberin Devamı

Avrupa’da satılmıştı
Müzayedenin en ilginç hikâyesine sahip olan, Halil Paşa’nın başyapıtlarından ‘Mızraklı Süvari Nöbette’ eseri, Halil Paşa tablolarının yüksek ticari değere sahip olmadığı bir dönemde yabancı sanat tacirleri tarafından üzerindeki imza kazınarak ve dönemin ünlü bir İtalyan sanatçına atfedilerek Avrupa’da satılmıştı.
Zonaro’nun önemli eserlerinden olan ‘Dömeke Savaşı’ ise 375 bin TL’ye alıcı buldu.

Yazarlar