Gündem Zorba site yönetimi baskınla yakalandı

Zorba site yönetimi baskınla yakalandı

09.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

200 konutluk sitenin yönetimini tehdit ve saldırıyla alarak usulsüz para toplayan 23 kişi gözaltına alındı.

Zorba site yönetimi baskınla yakalandı

FERİT ZENGİN İstanbul - Tehdit ve saldırıyla vekalet alıp yönetimini ele geçirdikleri sitede usulsüz aidat toplayan ve itiraz edenleri tehdit eden site yönetiminin 23 üyesi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Operasyon, Pendik Veli Baba mahallesi Mimar Sinan caddesi 6/1 de bulunan 200 konutluk Yeni Anadolu Sinerji Mavikent sitesi sakinlerinin polise ve savcılığa yaptığı şikâyetler sonrasında düzenlendi.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

Şikâyet etmeleri halinde ölümle tehdit edilen site sakinlerinin savcılığa yaptığı suç duyurularının ardından harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları araştırma ve kovuşturmada M.S. adlı bir sabıkalının elebaşı olduğu 26 kişilik bir çetenin, cebir ve zor kullanarak yönetimini devraldıkları sitede, aidatlarını geciktiren kişileri silahla tehdit edip dövdüğünü ve yine silah zoruyla aldıkları seçim vekaletnameleriyle site yönetimini ele geçirdiklerini tespit etti.

Haberin Devamı

Operasyon için harekete geçen polis, önceki gün İstanbul, Van ve Bursa’da kimlikleri belirlenen 26 çete üyesinin yakalanması için harekete geçti. Baskınlarda, başını suç kaydı kabarık M.S. isimli bir sabıkalının çektiği 23 çete mensubu adreslerinde yakalanarak gözaltına alınırken adreslerde yapılan aramalarda 7 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek ile bu silahlara ait 440 fişek ve çok sayıda çek, senet ve vekaletname ele geçirildi.

Yazarlar