5 Ocak

5 Ocak

Son dakika 5 Ocak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 5 Ocak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 5 Ocak haber sayfamızda...

5 Ocak

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 44.731 5 ocak haberi bulunmuştur.
Boeing'in tepe yöneticisi Calhoun yıl sonu görevden ayrılacağını açıkladı
Boeing'in tepe yöneticisi Calhoun yıl sonu görevden ayrılacağını açıkladı Calhoun'ın kararıyla birlikte şirketin üst düzey yönetiminde de değişiklik yaşanacak.
26.03.2024 Dünya
Suçlamaları kabul ettiler
Suçlamaları kabul ettiler Moskova’daki terör saldırısı sonrası yakalanan şüpheliler, mahkemede suçlamaları kabul etti. Şüphelilerin hali dikkat çekerken, işkence suçlamaları yöneltilmesine neden oldu.
26.03.2024 Dünya
Çernobil'de de bu koruma yoktu! 6 Şubat, Türkiye sınırındaki Metsamor'u tetikledi mi?
Çernobil'de de bu koruma yoktu! 6 Şubat, Türkiye sınırındaki Metsamor'u tetikledi mi? Türkiye-Ermenistan sınırındaki Metsamor Nükleer Santrali, 6 Şubat depremlerinin ardından 36 yıl içinde 2'nci kez sallandı. Santralin eski ve pek çok kişi tarafından riskli bulunuyor olması ise akıllara "Türkiye için tehlike yaratacak bir sızıntı olur mu?" sorularını getirdi. "Çernobil'de de bu koruma yoktu" diyen Prof. Dr. Haluk Yücel merak edilenleri Milliyet.com.tr'ye anlattı.
6.03.2024 Gündem
Fethi Sekin’in şehadete erdiği yer koruma altına alınıp anıt haline getirildi
Fethi Sekin’in şehadete erdiği yer koruma altına alınıp anıt haline getirildi İzmir'de 5 Ocak 2017’de PKK/KCK'lı teröristlerce şehit edilen Fethi Sekin’in şehadete erdiği yer koruma altına alınıp anıt haline getirildi.
4.03.2024 Gündem
Kapalıçarşı'yı sarsan cinayet çözüldü, iddialar şoke etti! Sağ kolu tetikçi tuttu, karısı da gözaltında
Kapalıçarşı'yı sarsan cinayet çözüldü, iddialar şoke etti! Sağ kolu tetikçi tuttu, karısı da gözaltında İstanbul Başakşehir’de oturduğu sitenin otoparkında başından tabancayla vurularak öldürülen iş insanı Abdülkadir Altuğrul cinayetinde gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında iş insanının eşi de bulunuyor.
25.02.2024 Haberler
Kapalıçarşı'yı sarsan cinayet çözüldü, iddialar şoke etti! Sağ kolu tetikçi tuttu, karısı da gözaltında
Kapalıçarşı'yı sarsan cinayet çözüldü, iddialar şoke etti! Sağ kolu tetikçi tuttu, karısı da gözaltında Başakşehir’de oturduğu sitenin otoparkında başından tabancayla vurularak öldürülen iş insanı Abdülkadir Altuğrul cinayetinde gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında iş insanının eşi de bulunuyor.
25.02.2024 Gündem
Beşiktaş'ın evindeki yenilmezlik serisi devam etti!
Beşiktaş'ın evindeki yenilmezlik serisi devam etti! Konyaspor engelini 2-0'lık skorla geçen Beşiktaş'ın evindeki yenilmezlik serisi 4 maça çıktı.
19.02.2024 Beşiktaş
Fenerbahçe'den CİMER'e başvuru
Fenerbahçe'den CİMER'e başvuru Fenerbahçe; Süper Kupa maçının iptal kararıyla ilgili Ali Koç'a yapılan eleştiri ve kötü yorumlar için TFF, Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuruda bulunulduğunu açıkladı.
19.02.2024 Fenerbahçe
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan kredi ve banka kartı 'komisyon' oranı açıklaması
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan kredi ve banka kartı 'komisyon' oranı açıklaması Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kredi- banka kartlarındaki komisyon oranlarına ilişkin açıklamasında, “Şimdi üç kamu bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, bir karar aldılar. Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüler aylık taksit olarak. Akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi de yüzde 50 indirim yaptılar. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
16.02.2024 Ekonomi
Fethi Sekin'in oğlu Burak Tolunay Sekin, Galatasaray'a transfer oldu
Fethi Sekin'in oğlu Burak Tolunay Sekin, Galatasaray'a transfer oldu Şehit Polis Fethi Sekin'in oğlu Burak Tolunay Sekin, Altay altyapısından Galatasaray altyapısına transfer oldu.
16.02.2024 Galatasaray
İş dünyası önemli transferler yaptı
İş dünyası önemli transferler yaptı Türkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları sürdürdü. Farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı.
12.02.2024 Milliyet Executive
Patlayan kapı panelindeki cıvatalar hiç takılmamış!
Patlayan kapı panelindeki cıvatalar hiç takılmamış! ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), Ocak ayında Alaska Havayolları uçağındaki kapı panelinin havadayken patlamasına yönelik soruşturmanın ön raporunu yayınladı. Buna göre kapı panelini gövdeye sabitleyen cıvatalar yerine takılmadı.
8.02.2024 Ekonomi
İki ilde şoke eden olay! Sahte polis kimliği ve basın kartı ekipleri şaşkına çevirdi
İki ilde şoke eden olay! Sahte polis kimliği ve basın kartı ekipleri şaşkına çevirdi Tuzla'da polisin durdurduğu araçtan sahte polis kimliği ve ruhsatsız tabanca çıktı. Bursa’da uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen H.İ.M., cipinde gözaltına alındı. Ön camında sahte 'basın trafik kartı' bulunan cipte, 3 kilo 300 gram kokain ele geçirildi.
7.02.2024 Gündem
Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı'nın Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 5 Ocak'a ertelendi.
3.02.2024 Haberler
Eğitim için çiftlik aramışlar: 25 terörist tutuklandı
Eğitim için çiftlik aramışlar: 25 terörist tutuklandı Santa Maria Kilisesi’ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 34 şüpheliden 25’i tutuklandı, 9’u adli kontrolle serbest bırakıldı.
2.02.2024 Gündem
ABD Savunma Bakanı Austin hastalığını gizlediği için özür diledi
ABD Savunma Bakanı Austin hastalığını gizlediği için özür diledi ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bu ayın başında geçirdiği bir operasyonun ardından ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldırıldığının günlerce ABD Başkanı Joe Biden’dan gizlenmesi nedeniyle ABD halkından özür diledi.
1.02.2024 Dünya
Boeing 757 tipi yolcu uçağının kalkışı esnasında burun tekerleği düştü
Boeing 757 tipi yolcu uçağının kalkışı esnasında burun tekerleği düştü ABD'de son olarak Alaska Hava Yolları'na ait Boeing 737 MAX 9 tipi yolcu uçağı, 5 Ocak akşamı havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle acil iniş yapmıştı.
24.01.2024 Dünya
Kanser olan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'den ilk görüntü geldi
Kanser olan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'den ilk görüntü geldi Kanser olduğu açıklanan ABD Savunma Bakanı günler sonra ilk kez görüntülendi.
24.01.2024 Dünya
18 gün sonra acı haber! Yaşam mücadelesini kaybetti
18 gün sonra acı haber! Yaşam mücadelesini kaybetti Kars'ta 5 Ocak’ta meydana gelen 2 kişinin hayatını kaybettiği zincirleme kazada ağır yaralanan Lütfü Kılıç (74), 18 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
23.01.2024 Gündem
İsveçli savcının Ankara ziyareti! Perde arkası ortaya çıktı
İsveçli savcının Ankara ziyareti! Perde arkası ortaya çıktı İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin onay konusu bir süredir Ankara'nın yürüttüğü diplomasi neticesinde sonuca varıyor. Peki ne oldu da bugün Genel Kurul'a sunuldu? Sonrasında nasıl bir süreç göreceğiz? Ayrıntıları CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova aktardı.
23.01.2024 Haberler
İsveçli savcının Ankara ziyareti! Perde arkası ortaya çıktı
İsveçli savcının Ankara ziyareti! Perde arkası ortaya çıktı İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin onay konusu bir süredir Ankara'nın yürüttüğü diplomasi neticesinde sonuca varıyor. Peki ne oldu da bugün Genel Kurul'a sunuldu? Sonrasında nasıl bir süreç göreceğiz? Ayrıntıları CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova aktardı.
23.01.2024 Gündem
"Yusufeli Barajı'nda 3. ünite bu ay içinde faal olacak"
"Yusufeli Barajı'nda 3. ünite bu ay içinde faal olacak" Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yusufeli Barajı’nda son testlerin yapıldığını, elektrik üretim kısmının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına devredilmek üzere olduğunu belirterek, "5 Ocak 2024 tarihi itibariyle doluk oranı yüzde 73'e ulaştı. 191 metre ve 1,5 milyar metreküplük su depolandı. Bugün itibariyle enerji üretimi için 3 adet türbinden ikisini faal hale getirdik. 3 üniteden son ünitenin de ocak ayı içinde faal hale getirmeyi hedefliyoruz. Enerji üretimine tam kapasite geçmiş olacak" dedi.
22.01.2024 Ekonomi
Her yere ‘planlı’ tarım için hamle
Her yere ‘planlı’ tarım için hamle Tarımda üretim planlaması ekipleri oluşturulduğu bilgisini veren Bakan Yumaklı, “Nerede hangi ürün üretilecek? Stratejik ürünlerden başlayarak planlama yapılacak. İlk etapta hububat ve yağlı tohumlar olacak. Hayvansal üretimin ise tamamı olacak. Türkiye’nin tamamında başlayacak” dedi.
22.01.2024 Ekonomi
Beste Açar'dan eski eşine cevap: Kimse kimseyi evlenmek için zorlamadı!
Beste Açar'dan eski eşine cevap: Kimse kimseyi evlenmek için zorlamadı! Yumuşak doku kanseri nedeniyle hayatını kaybeden şarkıcı Kayahan'ın kızı Beste Açar, önceki gün Nişantaşı'nda kameralara yansıdı. Ayaküstü gazetecilerle konuşan ünlü isim, eski eşi Tayfun Duygulu'nun "Olmaması gereken bir zamanda evlendim" sözlerine yanıt vererek, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
20.01.2024 Cadde
Gizli ses kaydı ortaya çıktı! ABD'yi sarsan konuşma
Gizli ses kaydı ortaya çıktı! ABD'yi sarsan konuşma ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in geçirdiği hastalık nedeniyle 911'i arayan kişinin yetkililere söyledikleri dünya medyasında ses getirdi.
17.01.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

5 Ocak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.