Bakanlık

Bakanlık

Son dakika Bakanlık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bakanlık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bakanlık haber sayfamızda...

Bakanlık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 35.392 bakanlık haberi bulunmuştur.
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı yaş çay alım fiyatını açıkladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedeli ise 2 lira olarak belirlendi.
11.05.2024 Ekonomi
Fındıkta rekolte tartışması
Fındıkta rekolte tartışması Kanada’da düzenlenen 41. Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi’nde (International Nut and Dried Fruit Council-INC) fındık rekoltesinin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Giresunlu fındık sanayicisi Mustafa Demirci, yüksek fiyat politikası yerine istikrarlı ve yüksek verimli bir politika yürütülmesi gerektiğini söyledi.
11.05.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: 2023'te 212 ülkeye tarım ürünü ihraç ettik
Bakan Yumaklı: 2023'te 212 ülkeye tarım ürünü ihraç ettik Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılında 212 ülke ve bölgeye 2 bin 200 çeşit tarım ürünü ihraç ederek yaklaşık 31 milyar dolarlık ihracat geliri elde ettiklerini belirtti.
11.05.2024 Ekonomi
Bakan Göktaş evlilik kredisi ile ilgili detayları açıkladı! "İlk ödeme 21 Mayıs'ta"
Bakan Göktaş evlilik kredisi ile ilgili detayları açıkladı! "İlk ödeme 21 Mayıs'ta" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş TRTHaber'de evlilik kredisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, "Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibarıyla hesaplarına geçmeye başlayacak" dedi.
10.05.2024 Gündem
Bakanlık duyurdu! Bugün hesaplara yatırılıyor
Bakanlık duyurdu! Bugün hesaplara yatırılıyor Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 4 milyar TL'lik destek ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu. İşte detaylar...
10.05.2024 Ekonomi
İstanbul'un turizm verileri belli oldu
İstanbul'un turizm verileri belli oldu İstanbul, yılın ilk 3 ayında 3 milyon 766 bin 718 yabancı ziyaretçi ağırladı.
10.05.2024 Ekonomi
‘Sürekli operasyon devresine geçildi’
‘Sürekli operasyon devresine geçildi’ Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basın bilgilendirme toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terör ile mücadelesini artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürdürdüğünü belirterek, son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
10.05.2024 Gündem
Ceza yüzde 50 oranında artacak! Eğitimde geçit yok
Ceza yüzde 50 oranında artacak! Eğitimde geçit yok Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ayrıntılarını paylaşan Bakan Tekin, eğitimde şiddete yönelik verilecek cezanın yüzde 50 oranında artırılmasını, özel okullarda görevli öğretmenlerin de kamu görevlisi sayılmalarını teklif ettiklerini kaydetti.
10.05.2024 Eğitim
Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda saat 22.00'de uçuşlar başlayacak
Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda saat 22.00'de uçuşlar başlayacak Antalya’da bulunan Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda inişinin ardından lastiği patlayan uçak bakımı için aprona alındı. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa itfaiye ekiplerinin temizlik çalışmalarına başladığını belirterek, uçağın kırılan ön tekerleğinin yenisinin takıldığını ifade etti.
9.05.2024 Gündem
Bakan Güler, Katar Genelkurmay Başkanı'nı kabul etti
Bakan Güler, Katar Genelkurmay Başkanı'nı kabul etti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Katar Genelkurmay Başkanı Hava Pilot Korgeneral Salem Bin Hamad Al-Aqel Al-Nabet’i kabul etti.
9.05.2024 Gündem
Güney Kore: Ülkede 'yaşlı nüfus' alarmı! Bakanlık kuruluyor
Güney Kore: Ülkede 'yaşlı nüfus' alarmı! Bakanlık kuruluyor Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, düşük doğum oranının yol açtığı yaşlanan nüfus sorunu ile mücadele edilmesi için “Düşük Doğum Oranlarına Karşı Planlama Bakanlığı" kurulacağını açıkladı. Ülke, mevcut nüfusun 2100 yılına kadar neredeyse yarı yarıya azalması tehlikesiyle karşı karşıya.
9.05.2024 Dünya
Tayland, esrarın eğlence amaçlı kullanılmasını tekrar yasaklıyor
Tayland, esrarın eğlence amaçlı kullanılmasını tekrar yasaklıyor Tahminlere göre Tayland’da esrar endüstrisi, gelecek yıl 1.2 milyar dolar değerine ulaşacaktı.
9.05.2024 Dünya
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çağrısı: Engel olmak isteyen kesimlere prim vermeyin
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çağrısı: Engel olmak isteyen kesimlere prim vermeyin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay’ın Emek Aksaray Mahallesi’nde 2017’de yapmak istedikleri kentsel dönüşüm çalışmalarının engellendiğini hatırlatarak, “Bir önceki Bakanlık dönemimde, Emek Aksaray Mahallesi'ne kentsel dönüşüm yapmak için gittiğimde, belli gruplar kentsel dönüşüme engel oldular; kentsel dönüşümü yaptırmadılar. Maalesef ki 6 Şubat depremlerinde mahallemiz yıkıldı, canlarımızı yitirdik. Vatandaşlarımızdan bir kere daha istirham ediyorum, kentsel dönüşüme engel olmak isteyen belli kesimlere prim vermeyin” dedi.
9.05.2024 Ekonomi
İşte yeni öğretmen mülakat sistemi! Öğretmenler mülakatta sadece ders anlatacak
İşte yeni öğretmen mülakat sistemi! Öğretmenler mülakatta sadece ders anlatacak Milli Eğitim Bakanlığı mülakatta sisteminde bir değişiklik yapacak. MEB, yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlamaya hazırlanıyor. Düzenlemeye göre mülakat komisyonu öğretmenin kimliğini bilmeyecek. Aday öğretmenden bir ders anlatması istenecek. Öğretmenlere sorumlu olduğu konulara dışından asla soru sorulmayacak.
9.05.2024 Haberler
Son bir haftada 108 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 108 terörist etkisiz hale getirildi Terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar devam ederken MSB'den son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada, son bir haftada 108 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
9.05.2024 Haberler
İşte yeni öğretmen mülakat sistemi! Öğretmenler mülakatta sadece ders anlatacak
İşte yeni öğretmen mülakat sistemi! Öğretmenler mülakatta sadece ders anlatacak Milli Eğitim Bakanlığı mülakatta sisteminde bir değişiklik yapacak. MEB, yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlamaya hazırlanıyor. Düzenlemeye göre mülakat komisyonu öğretmenin kimliğini bilmeyecek. Aday öğretmenden bir ders anlatması istenecek. Öğretmenlere sorumlu olduğu konulara dışından asla soru sorulmayacak.
9.05.2024 Gündem
Son bir haftada 108 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 108 terörist etkisiz hale getirildi Terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar devam ederken MSB'den son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada, son bir haftada 108 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
9.05.2024 Gündem
Bakan Tekin: Öngörülen cezalar yüzde 50 oranında artırılmalı
Bakan Tekin: Öngörülen cezalar yüzde 50 oranında artırılmalı Ankara’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Hazırladığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fiillerle ilgili taslakta, bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini teklif ettik.' dedi.
9.05.2024 Gündem
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Deprem bölgesini yeniden ihya ediyoruz
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Deprem bölgesini yeniden ihya ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TRT ekranlarında deprem bölgelerindeki çalışmalardan bahsetti. Bakan Özhaseki '4 kırmızı çizgimiz var' diyerek madde madde anlattı.
8.05.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: Türkiye genelinde bin 240 yerde şantiye alanımız var
Bakan Özhaseki: Türkiye genelinde bin 240 yerde şantiye alanımız var Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem sonrası 76 bin konutun teslim edildiğini belirterek, "Önümüzdeki aydan itibaren her ay 10 bin, 15 bin ve 20 bin civarında bitirebildiğimiz evlerin kuralarını çekip, onları da hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bu yılsonunda 200 bini bulmuş olacağız" dedi.
8.05.2024 Gündem
Gazze'de acı bilanço: Can kaybı 35 bin sınırında
Gazze'de acı bilanço: Can kaybı 35 bin sınırında İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den beri düzenlediği saldırılarda can kaybı en az 34 bin 844'e yükseldi.
8.05.2024 Dünya
Bakan Tekin'den yeni müfredatla ilgili açıklama: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz
Bakan Tekin'den yeni müfredatla ilgili açıklama: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen Eğitim Meclisi Toplantısı'na katıldı.
8.05.2024 Gündem
Hem pilotlar hem ARFF ekipleri faciayı önledi! İstanbul Havalimanı'ndaki kazada dikkat çeken ayrıntı
Hem pilotlar hem ARFF ekipleri faciayı önledi! İstanbul Havalimanı'ndaki kazada dikkat çeken ayrıntı İstanbul Havalimanı'nda bu sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Bir kargo uçağı ön iniş takımının açılmaması sebebiyle gövde üzerine iniş yaptı. 15 saniye gibi kısa bir sürede olaya müdahale edilmesi ve pilotların bu duruma uygun olarak mümkün olduğunca düşük sürat ile piste yaklaşması olası bir faciayı önledi. Havacılık araştırmacısı Cem Doğut, İstanbul Havalimanı'ndaki kazayı milliyet.com.tr için değerlendirdi.
8.05.2024 Gündem
Son dakika... İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövdesi üzerine iniş yaptı
Son dakika... İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövdesi üzerine iniş yaptı İstanbul Havalimanı'nda bir kargo uçağı, iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yaptı. Gelen ilk bilgilere göre olayda yaralanma ve can kaybı olmadı. CNN TÜRK yayınına konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, iki pilotun tahliye edildiğini ve pistin uçuşa kapatıldığını belirterek 'Kazanın nedeni teknik inceleme sonrası belli olacak" dedi.
8.05.2024 Gündem
Kırklareli'nde ormanlara girişler yasaklandı
Kırklareli'nde ormanlara girişler yasaklandı Kırklareli'nde ormanlara girişler 8 Mayıs-31 Ekim 2024 tarihleri arasında 177 gün süreyle yasaklandı.
7.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bakanlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.