Bingöl Valisi'nden operasyonla ilgili açıklama
Bingöl Valisi'nden operasyonla ilgili açıklama Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 11 teröristin öldürüldüğü operasyona ilişkin, “O bölgede tespit edilen iki gruptan birisi olan Akdağ grubunun tamamen imha edildiğini düşünüyoruz” dedi. Bingöl-Elazığ yoluna tuzaklanmak istenen EYP’nin de imha edildiğini belirten Köşger, teröristlerin lojistik sıkıntı yaşadığını söyledi. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Genç ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlara ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 kişiden oluşan Akdağ grubunun tamamen imha edildiğini söyledi. Son dönemlerde Diyarbakır ile Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında yoğunlaşan bir terör trafiği olduğunu kaydeden Vali Köşger, “Ramazan ayı boyunca o bölgede dört askerimizi şehit verdik. Geçtiğimiz yılda Genç ilçe merkezimize baskın olmuştu ve iki polisimizi şehit vermiştik. O gruplara yönelik kesintisiz bir mücadele yürütülüyor. Bu kapsamda dün güvenlik güçlerimiz çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. O bölgede tespit ettiğimiz iki grup vardı. Bingöl ve Diyarbakır arasındaki yol ile ilgili sıkıntı oluşturulan iki gruptan olan Akdağ grubu, dün yapılan operasyonla tamamen imha olduğunu değerlendiriyoruz. Diğer gruplara yönelikte kesintisiz faaliyetlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Bingöllü hemşehrilerimiz ve tüm ülkemize güzel haberler vereceğimizi değerlendiriyorum. Terörün ve terörizmin tüm ülkeden sıyrılıp gitmesini temenni ediyoruz” diye konuştu. "Teröristler lojistik sıkıntı çekiyor” Terörle mücadelenin nihayete erdirilmesi için güvenlik güçlerince çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü vurgulayan Vali Köşger, şunları söyledi: “Arkadaşlarımız canlarını dişlerine takarak mücadele yürütüyor. Dağ, taş, tepe demeden, vadi vadi, her bir ağacın altına varıncaya kadar arama tarama faaliyetlerine devam ettiriyorlar. Kış boyunca da iklim koşullarından bağımsız olarak mücadelemiz devam etmişti. Kış boyunca hem o bölgede hem de Bingöl’ün kuzeyinde yüzlerce barınak imha edilmişti. O anlamda da teröristlerin loj
11.09.2019 Haberler
Bingöl'de 11 terörist öldürüldü
Bingöl'de 11 terörist öldürüldü Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda öldürülen terörist sayısı 11 oldu. Öldürülen terörist grubunun, ilçede 2 polisin şehit edildiği saldırının failleri olabileceği ve aralarında üst düzey üyelerinin olduğunun değerlendirildiği öğrenildi. Bingöl'in Genç ilçesi kırsalında 5 taburun katımıyla devam eden Bayrak-41 operasyonuna ilişkin Vali Yavuz Selim Köşger, İHA muhabirine açıklamada bulundu. Operasyonun 49 Komando Tugayı, İl Jandarma Komutanlığı ve komando birlikleriyle sürdürüldüğünü belirten Vali Yavuz Selim Köşger, “Operasyon çerçevesinde çok sayıda sığınak, barınak, yaşam malzemesi ve mühimmat ele geçirildi. En önemli husus dün 6 terörist cesedi ele geçirilmişti, 4 odalı bu sığınakta bugün 5 terörist cesedi daha ele geçirildi. Toplam ele geçirilen terörist sayısı 11’i buldu. Bu sığınak Sağgöze ve Öksegöze bölgesinde bulunuyor” dedi.Ölü olarak ele geçirilen teröristlerin geçtiğimiz Ekim ayında Genç ilçesinde eylem yapan ve 2 polisin şehit, 4’ü polis 22 kişinin yaralanmasına sebep olan grup olabileceğini belirten Vali Köşger, "Tahmin ederek söylüyoruz ki geçtiğimiz sonbaharda Genç ilçesine baskın yapan terörist grubunun yarısını imha etmişizdir. Ölü olarak ele geçirilen teröristlerin Genç ilçesine baskın yapan grup olduğunu değerlendiriyoruz" diye konuştu. Öldürülen teröristlerin teşhis çalışmalarının devam ettiğini aktaran Vali Köşger, “Bu henüz kesin bir bilgi değil. Teröristler içerisinde önemli üst düzey teröristlerin olduğunu da değerlendiriyoruz. Bugün ele geçirilen teröristlerinin birisinin üzerinde tabanca ele geçirildi, dün 2 M-16 ele geçirilmişti. Bu silahlar, örgüt içerisinde hiyerarşiyi gösteren bir durum. Tabancalı teröristin üst düzey bir terörist olduğunu değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu. Operasyonun aralıksız sürdüğünü de aktaran Vali Köşger, operasyonu gerçekleştiren tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti.
11.09.2019 Haberler
Bingöl'de "Teröre lanet" mitingi
Bingöl'de "Teröre lanet" mitingi BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde yaşanan ve 2 polisin şehit olduğu, 19 kişinin de yaralandığı terör saldırısının ardından, Genç İlçesi'nde teröre lanet mitingi düzenlendi. Ellerinde Türk Bayrakları ile mitinge katılan vatandaşlar, PKK'ya lanet getirdi.
24.10.2016 Gündem
Bingöl'de "Teröre lanet" mitingi
Bingöl'de "Teröre lanet" mitingi BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde yaşanan ve 2 polisin şehit olduğu, 19 kişinin de yaralandığı terör saldırısının ardından, Genç İlçesi'nde teröre lanet mitingi düzenlendi. Ellerinde Türk Bayrakları ile mitinge katılan vatandaşlar, PKK'ya lanet getirdi.
24.10.2016 Gündem
Emniyet müdürü suikastı failleri öldürüldü
Emniyet müdürü suikastı failleri öldürüldü Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, dün gece yaşanan çatışma hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Bingöl-Elazığ karayolunun 5’inci kilometresinde bulunan Kurudere Mevkii’nde yol kesme teşebbüsünde bulunan PKK’lılara düzenlenen operasyonda 4 PKK’lının ölü oalarak ele geçirildiğini belirten Vali Köşger, 3 polis ve 1 sivil vatandaşın da hafif bir şekilde yaralandığını belirterek, "Kurudere mevkiinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yol kesme teşebbüsünde bulunuldu. Bu teşebbüs akabinde güvenlik güçlerimiz, emniyetimiz öncelikle, çok seri bir şekilde olaya müdahale etti. Devamında Bingöl’deki tüm güvenlik unsurları, İl Jandarma Alay Komutanlığımız ve Emniyetimiz, Kandil koordinasyonlu eş güdüm içerisinde bir operasyon gerçekleştirdi. Yol kesme teşebbüsünde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı bugün elde ettiğimiz sonuç neticesinde 4 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirildi.
11.09.2019 Haberler
Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, istifa etti.
Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, istifa etti. İl Emniyet Müdürü Taştekin, AA muhabirine, görevinden istifa ettiğini söyledi...
30.04.2014 Gündem