Kalbi delik Ceren, sağlığına kavuşmak istiyor
Kalbi delik Ceren, sağlığına kavuşmak istiyor Denizli'de, doğuştan kalbi delik dünyaya gelen ve hastalığı nedeniyle örgün eğitimi bırakmak zorunda kalan Ceren Beler (21), tedavi olup sağlığına kavuşmak istiyor. Maddi durumlarının iyi olmadığını söyleyen Beler'in ailesi, operasyonun riskli olduğunu da belirtti.
18.11.2019 Gündem
Eymen bebek yaşamak için yardım bekliyor
Eymen bebek yaşamak için yardım bekliyor 4 aylıkken geçirdiği ameliyat ile kalbindeki 3 delik kapatılan ve kalp kapakçığı değişen down sendromlu Eymen bebeğin ailesi, çocuklarının yaşaması için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Gökhan ve Gülbahar Varol çiftinin çocukları olan down sendromlu 1 yaşındaki Eymen Bebek, 4 aylıkken İstanbul’da geçirdiği ameliyat ile kalbindeki 3 delik kapanmış ve kalp kapakçığı değişmişti. Geçirdiği zorlu operasyonun ardından hayata tutunmayı başaran Eymen bebek ve ailesi 8 ay önce memleketleri Kayseri’ye geldi. Baba Gökhan Varol, Kayseri’ye geldiklerinde yetkililer tarafından bir eve yerleştirildiklerini, 4 ay sonra kirayı ödeyemedikleri için ev sahibinin kendilerini evden kovduğunu söyledi. Elinde olan tüm varlığını Eymen’in ameliyatı için harcadığını, bedensel ve psikolojik olarak rahatsız olduğu için çalışamadığını dile getiren baba Varol, bazı günler sokakta kalarak yaşam mücadelesi verdiklerini dile getirdi. Bebeğin ihtiyaçlarını hurdacılık yaparak karşılamaya çalıştıklarını ancak yeterli olmadığını belirten Varol, çocuğunun gülmesi için büyüklerden yardım eli uzanmasını beklediklerini söyledi.
11.09.2019 Yaşam
Genç kadın kalbinin delik olduğunu 33 yaşında öğrendi
Genç kadın kalbinin delik olduğunu 33 yaşında öğrendi Geçtiğimiz Ağustos ayında nefes alamama, yürüyememe gibi şikayetlerle doktora başvuran 33 yaşındaki Reyhan Yıldız, doğuştan kalbinin delik olduğunu öğrendi. Yıldız, zor bir sürecin ardından ameliyat olmaya karar verdi. Ameliyatının umduğundan daha kolay geçtiğini söyleyen Yıldız, operasyondan 1 hafta sonra taburcu oldu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Süleyman Özkan ise hastanın göğüs kafesini yan taraftan açarak ameliyatı gerçekleştirdiklerini ve sadece 8 santimlik bir kesi açarak kalp deliğini kapattıklarını söyledi. "Bu kadar kolay olacağı aklıma gelmezdi" Hastalığını ilk öğrendiğinde çok endişelendiğini söyleyen Yıldız, "Teşhis koyulduktan sonra anjiyo yöntemi ile tedavi olamayacağımı öğrendim ve tedirginliğim arttı. Çünkü ameliyat olmam şarttı. Bu kadar basit bir ameliyat geçireceğimi hiç tahmin etmedim. Çok kısa bir süre olmasına rağmen, şu anda kendimi çok huzurlu ve sağlıklı hissediyorum. Küçük bir kesi ile ameliyatı gerçekleştirdiler. Doktora olan güvenim de bu noktada çok önemliydi, diğer türlü bu kararı vermek çok zor" dedi.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri