Tarihe 'dikiş' atan makineler
Tarihe 'dikiş' atan makineler Singer, bu yıl 170'inci yaşını Rahmi M. Koç Müzesi'nde açtığı özel bir sergiyle kutluyor. En çok ilgiyi ise Dudu Hanım'ın dikiş makinesi çekiyor
25.12.2021 Gündem
Denizli'de 'gürültü' tartışması: 1 ölü, 3 gözaltı
Denizli'de 'gürültü' tartışması: 1 ölü, 3 gözaltı Denizli'de, dikiş makinesi gürültüsü nedeniyle komşular arasında çıkan bıçaklı kavgada Ümit Çetin (33), yaşamını yitirdi. Polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.
10.08.2021 Gündem
Kargoyla Hollanda'ya gönderilecekti! Dikişi makinesinden uyuşturucu çıktı
Kargoyla Hollanda'ya gönderilecekti! Dikişi makinesinden uyuşturucu çıktı İstanbul Küçükçekmece’de bir kargo şirketi üzerinden yurt dışına gönderilmeye çalışılan 10 kilogram afyon sakızı ile Esenyurt'ta bir adrese yapılan baskında 54 kilo 280 gram afyon sakızı ele geçirildi. 300 liralık dikiş makinası motorunun değerinin 12 bin lira olarak beyan edilmesi üzerine şüphelenen kargo çalışanın dikkati sayesinde operasyona start verildiği öğrenildi.
30.11.2020 Haberler
Türkiye’den ABD’ye dikiş makinesinde uyuşturucu sevkiyatı polise takıldı
Türkiye’den ABD’ye dikiş makinesinde uyuşturucu sevkiyatı polise takıldı Bağcılar'da bir kargo firmasının aktarma deposuna düzenlenen uyuşturucu operasyonunda dikiş makinesine gizlenmiş 4 kiloya yakın afyon sakızı ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında 13 Aralık’ta bir kargo firmasının deposuna operasyon düzenledi. Narkotik dedektör köpeklerinin de yer aldığı operasyonda, Türkiye’den ABD’ye gönderilecek içinde dikiş makinesi bulunan koliye uyuşturucu köpeği tepki verdi. Ambalajlı dikiş makinesinin taban kısmı ile 4 farklı parçasına "zula" diye tabir edilen yöntemle saklanmış 3 kilo 935 gram afyon sakızı ortaya çıkarıldı. Atölyede keski aletleri ile parçalanan makineden çıkarılan uyuşturucu maddeler, imha edilmek üzere el konulurken, polis kargonun göndericisine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Polisin olay ile ilgili tahkikatı devam ediyor.
11.09.2019 Haberler
50 liralık makine ile hayatı değişti
50 liralık makine ile hayatı değişti Diyarbakırlı 37 yaşındaki Vehbiye Üçgül, 5 sene önce 50 liraya aldığı dikiş makinesi ile kursa gitti. Kısa sürede işi öğrenen Üçgül, yaptığı ürünleri satarak 3 çocuğunu okutup evini geçindiriyor.
13.12.2016 Ekonomi
Singer LEGACY SE 300
Singer LEGACY SE 300 Dikiş makinesinin mucidi Singer’in LEGACY SE 300 modeli ile artık fotoğrafını çektiğiniz her şeyi, kumaşların üzerine aktarabilirsiniz.
Patron, işçilere fena yakalandı
Patron, işçilere fena yakalandı Kastamonu’da iflas eden tekstil fabrikasının sahibi ve yöneticileri, gece yarısı makineleri kamyona yüklerken paralarını alamayan işçiler tarafından yakalandı.
11.09.2019 Yaşam