Dilek Hemşire'nin adı yıllardır çalıştığı ameliyathanede ölümsüzleşti
Dilek Hemşire'nin adı yıllardır çalıştığı ameliyathanede ölümsüzleşti Corona virüs yakalandıktan sonra sezaryenle dünyaya getirdiği oğlunu kucağına dahi alamadan yaşamını yitiren hemşire Dilek Çetin Akçabelen adı yıllardır görev yaptığı ameliyathaneye verildi. Hem mesai hem çocukluk arkadaşları, Dilek hemşireyi anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Törene katılan annesi Ünzile ve babası Kemal Çetin güçlükle ayakta dururken, eşi Tansu Akçabelen ise gözyaşlarına boğuldu.
20.06.2020 Gündem
Dilek hemşire için görev yaptığı hastanede tören düzenlendi
Dilek hemşire için görev yaptığı hastanede tören düzenlendi Yeni tip corona virüse (Kovid-19) karşı 11 Nisan'dan bu yana yaşam mücadelesi sürdüren, hamileyken hastalığından dolayı bebeği sezeryanla alınan ve dün yaşamını yitiren hemşire Dilek Akçabelen için görev yaptığı Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tören düzenlendi.
1.06.2020 Haberler
Herkes ona ağladı...
Herkes ona ağladı...  Yeni tip corona virüse (Kovid-19) karşı 11 Nisan'dan bu yana yaşam mücadelesi sürdüren, hamileyken hastalığından dolayı bebeği sezeryanla alınan ve dün yaşamını yitiren hemşire Dilek Akçabelen için görev yaptığı Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tören düzenlendi.
1.06.2020 Gündem
Son dakika... Sağlık Bakanı Koca'dan Dilek hemşire açıklaması!
Son dakika... Sağlık Bakanı Koca'dan Dilek hemşire açıklaması! Gelen bir son dakika haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüse yakalanarak 34 haftalık bebeği sezaryenle alınan hemşire Dilek Akçabelen’in kalbinin hayatla bağını koruduğunu duyurdu.
31.05.2020 Gündem
Son dakika... Dilek hemşireden acı haber geldi!
Son dakika... Dilek hemşireden acı haber geldi! Corona virüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezeryanla alınan hemşire Dilek Akçabelen'in beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.
30.05.2020 Gündem
Bir bağış Dilek hemşireye can, Tunç bebeğe umut olacak!
Bir bağış Dilek hemşireye can, Tunç bebeğe umut olacak! Dilek Akçabelen (30) yoğun bakım hemşiresi olarak 10 yıl boyunca yüzlerce hastaya şifa verdi. Doğum iznindeyken Kovid nedeniyle hastaneye yatırıldı. 34 haftalık bebeği 15 Nisan’da sezaryenle alındı. Kokusunu bile alamadığı oğlu 20 gün sonra taburcu oldu ama genç hemşire tam 41 gündür kalp-akciğer makinesinde yaşam mücadelesi veriyor. 6 kez plazma, iki kez de kök hücre nakli tedavisi gören Dilek hemşire Kovid’i yense de akciğer sertleşmesi yüzünden yaşaması için tek şansı kaldı: Organ nakli. Eşi için kampanya başlatan Tansu Akçabelen (30), gözyaşlarını tutamayarak “İnsanlarımıza organ bağışı yapmalarını rica ediyorum. Lütfen eşime can, oğluma umut olun” dedi.
27.05.2020 Gündem