Döllenme Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Döllenme Nasıl Oluşur?
Döllenme Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Döllenme Nasıl Oluşur? Döllenme, tıp dilinde bir canlının oluşması için gerekli olan sperm ve yumurtanın birleşmesi ile oluşan ve gelişmesini sağlayan doğal üreme biçimidir. Döllenme sperm ve yumurtanın birleşerek döl yatağında gelişmesi ve bu aşamaların tamamlanması ile yeni bir canlının doğmasına sebep olmaktadır. Döllenme olmadan yaşam söz konusu olmayacaktır. Bitkiler, hayvanlar ve insanlar için yaşam döngülerini devam ettirmek adına döllenme önemlidir. İşte, merak edilen ayrıntıları sizler için derledik.
23.07.2022 Sözlük
Valilikten Amerikan Beyaz Kelebeği uyarısı
Valilikten Amerikan Beyaz Kelebeği uyarısı Düzce Valiliği tarafından Amerikan Beyaz Kelebeği ile ilgili yapılan açıklamada “Çiftçilerimizin İl veya İlçe Müdürlüklerimize başvurarak reçete yazdırmaları, reçete sonucunda yazılan ilacı alarak ilaçlı mücadeleye başlamaları gerekmektedir” denildi.
27.06.2019 Gündem
Kanseri yenenler de artık çocuk sahibi olabiliyor
Kanseri yenenler de artık çocuk sahibi olabiliyor Kanser hastası olduğunu öğrenen kadınların tedaviden sonra tekrar çocuk sahibi olamayacağı düşüncesi, tüp bebek tedavisinde yeni geliştirilen yumurta dondurma yöntemi ile tarihe karışıyor. Yapılan araştırmalar sonunda olgunlaşmış bir yumurtayı dondurup tekrar çözdükten sonra döllenmenin mümkün olduğu gösterildi.
4.02.2014 Aile
Bebeğin anne karnındaki fotoğrafları
Bebeğin anne karnındaki fotoğrafları Fotoğrafçı Lennart Nilsson 10 yılını harcayarak yaptığı çalışmada döllenmeden doğuma kadar embriyonun her halini fotoğrafladı.
6.07.2020 Hamilelik
'Dünyanın en büyük seks gösterisi'
'Dünyanın en büyük seks gösterisi' Avustralya'da, dünyanın en ünlü mercan kayalıkları olan Büyük Set Resifi'nde, yıllık döllenme dönemi, dünyanın dört birt yanından dalgıçları bu bölgeye çekti.
11.09.2019 İlginç Videolar