Son dakika... Göllerde 'çürüme' felaketi! Üç göl için özel uyarı
Son dakika... Göllerde 'çürüme' felaketi! Üç göl için özel uyarı Türkiye Tabiatını Koruma Derneği bilim danışmanı ve emekli öğretim üyesi Dr. Erol Kesici, 2009 yılında Türkiye'nin en önemli 8 doğal tatlı su gölünde yaptıkları su analizlerinde tespit ettikleri zehir etkili siyonobakteri türlerin, bu yıl alınan numunelerde 3-4 kat artış gösterdiğine dikkat çekti.
18.10.2021 Gündem
Maya tutmadı ve Akşehir çöl oldu
Maya tutmadı ve Akşehir çöl oldu Yağışların azlığı ve vahşi sulama, Akşehir ve Eber göllerini de vurdu. Nasrettin Hoca’nın maya çaldığı Akşehir Gölü ne yazık ki çöle döndü. Eber Gölü de kuraklıktan nasibini alınca bölge halkı çareyi göç etmekte buldu...
5.10.2021 Haberler
Koruma altındaki Eber sarısını koparana 73 bin lira ceza!
Koruma altındaki Eber sarısını koparana 73 bin lira ceza! Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi yakınlarındaki Eber Gölü'nün etrafında bulunan ve adını da gölden alan 'Eber sarısı', açan sarı çiçekleriyle gölün etrafını sardı. Nesli tehlike altında olduğu için korumaya alınan endemik bitki Eber sarısını koparmanın ya da zarar vermenin cezası ise 73 bin 747 lira. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Biyoenformatik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, "Eber sarısının endemik olmasının yanı sıra diğer bir özelliği de kritik, nesli tehlike altında olan bir türümüz" dedi.
10.05.2020 Gündem
İçler acısı! Çürüdü...
İçler acısı! Çürüdü... Göller Yöresi'ndeki birçok gölde yaptığı araştırmalarla hem su seviyelerinin çekildiğini, hem de aşırı kirlilik ve vahşi tarımsal sulama sorunlarını ortaya koyan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, Eber Gölü'nün de çürüme tehdidi yaşadığını açıkladı.
21.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri