Kimse inandıramıyor! 'Bile bile zehir içiyorlar'
Kimse inandıramıyor! 'Bile bile zehir içiyorlar' Muş'un Gümüşali köyünde, böbrek taşını erittiği iddia edilen yapılan incelemelerde içerisinde yoğun miktarda bakteri bulunduğu tespit edilen suyu vatandaşlar, uzmanların tüm uyarılarına rağmen içmeye devam ediyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Vançelik, "Su analizinde tespit edilen bakteri miktarları çok yüksek seviyede. Basit ishalden kana karışıp ciddi enfeksiyonlara kadar geniş bir yelpaze gösteren bakterinin suda hiç olmaması gerekir. Bazı sularda organ yetmezliklerine neden olabilen çeşitli ağır metaller vardır. Söylentilerle, 'sağlıklı su' veya 'şifalı' başka 'böbrek taşı düşürme' veya başka nedenle kullanmadan önce o suyun sağlıklı olduğuna emin olmak gerekir." dedi.
15.09.2020 Gündem
'Şifalı sanılan su, organ yetmezliğine neden olabilir'
'Şifalı sanılan su, organ yetmezliğine neden olabilir' Muş'un Gümüşali köyünde, böbrek taşını erittiği iddia edilen yapılan incelemelerde içerisinde yoğun miktarda bakteri bulunduğu tespit edilen suyu vatandaşlar, uzmanların tüm uyarılarına rağmen içmeye devam ediyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Vançelik, "Su analizinde tespit edilen bakteri miktarları çok yüksek seviyede. Basit ishalden kana karışıp ciddi enfeksiyonlara kadar geniş bir yelpaze gösteren bakterinin suda hiç olmaması gerekir. Bazı sularda organ yetmezliklerine neden olabilen çeşitli ağır metaller vardır" dedi.
15.09.2020 Gündem
Baba-oğul, telefon dolandırıcılarına 34 bin dolar kaptırdı
Baba-oğul, telefon dolandırıcılarına 34 bin dolar kaptırdı Muş'un Gümüşali köyünde yaşayan Halit Sönmez ve oğlu Erhan Sönmez, telefonla arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan şüphelilerin hesaplarına 34 bin dolar gönderdi. Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan baba oğulun şikayeti üzerine polis, 3 şüpheliyi yakalayarak, gözaltına aldı. Şüphelilerden 2'si tutuklandı, biri serbest bırakıldı. 1 şüpheli ise aranıyor.
1.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri