HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?
HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır? Köprü ve otoyollarda kullanılan geçiş sistemlerinden biri olan HGS, geçiş ücretinin otomatik olarak tahsil edilmesi esasına dayanır. HGS gişelerinin her birinde kameralar ve ürünün bağlı bulunduğu hesaptan bakiyenin çekilmesini sağlayan bir sistem vardır. Bu kameralar araç plakasını okur ve ihlalli geçişleri tespit eder. HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?
5.07.2018 Gündem
HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?
HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır? Dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde, değişik tekniklerle uygulanan hızlı geçiş sistemleri, trafik yoğunluğunu rahatlatmayı ve ücret toplama ünitelerindeki yığılmaların önüne geçerek, sürücülerin vakit kaybını önlemeyi hedefler. Ülkemizde de bu amaçla 2012 yılında uygulamaya başlanan HGS, tüm ücretli yollarda ve boğaz köprülerinde kullanılmaktadır.
30.06.2018 Gündem
HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?
HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır? Köprü ve otoyollarda gişe kuyruklarını azaltmak, trafiği rahatlatmak için oluşturulan sistem HGS olarak adlandırılır. HGS gişelerinden geçiş yapmak için araçlarda HGS ürünü olması ve bu ürünün yeterli bakiyesinin bulunması gerekir. HGS ürünü olsa bile bakiye yeterli değilse geçiş ihlali yapılmış olur. HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?
7.06.2018 Gündem
HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?
HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır? HGS, otoyol ve köprülerden araçların daha hızlı geçmesini sağlayan sisteme verilen isimdir. HGS ile trafikte oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilmeye çalışılır. HGS kartında bakiye olmadan yapılan geçişler, sürücülerin ceza almasına neden olur. HGS bakiye ve ceza sorgulama işlemleri nasıl yapılır?
19.10.2017 Gündem