Mescid-İ Haram

Mescid-İ Haram

Son dakika mescid-i haram haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mescid-i haram gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mescid-i haram haber sayfamızda...

Mescid-İ Haram

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 251 mescid-i haram haberi bulunmuştur.
İslam tarihinde Ramazan
İslam tarihinde Ramazan İslam tarihinde birçok önemli hadise de Ramazan ayında gerçekleşti. Mekke ve Endülüs’ün Fethi, Bedir Savaşı bu önemli olaylardan bazıları.
10.03.2024 Gündem
FETİH SURESİ OKUNUŞU: Fetih Suresi  Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali
FETİH SURESİ OKUNUŞU: Fetih Suresi Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali İslam alemi için büyük öneme sahip olan Fetih Suresi her Müslüman bireyin ezbere bilmesi, okuması ve dinlemesi gereken surelerdendir. Gönül ferahlığı, maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulmak, dileklerinin kabul olması için Müslümanlar tarafından okunan duadır. Toplamda 29 ayetten oluşan Fetih Suresi’nin fazileti ve sırları oldukça çoktur. Peygamber Efendimizin okumayı önerdiği surelerden birisidir. Sure adını ilk ayeti 18. ve 28. ayette geçen feth kelimesinden almıştır. Fetih Suresinin kaç ayet olduğu, ilk ayeti, Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, diyanet meali, surenin tamamı araştırılmaktadır.
7.03.2024 Bilgi Rehberi
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN MESAJLARI 2024: 🤲 MİRAÇ KANDİLİ mesajları için Ayetli, Dualı, Hadisli, Resimli HAYIRLI KANDİLLER mesajları ve sözleri...
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN MESAJLARI 2024: 🤲 MİRAÇ KANDİLİ mesajları için Ayetli, Dualı, Hadisli, Resimli HAYIRLI KANDİLLER mesajları ve sözleri... Miraç Kandiliniz mübarek olsun! İslam aleminde önemli gün ve gecelerden biri de Miraç gecesi olarak bilinir. Bu anlamlı gecede Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya sonrasında yedi kat semaya yükselişini ve Allah'ın huzuruna kabul edildiği gece olarak bilinir. Bu anlamlı gecede sevdiklerinize ve aile fertlerinize en anlamlı Miraç Kandili mesajlarını gönderebilir, onların yüzünde tebessüm olabilirsiniz. İşte en yeni en farklı Miraç kandili mesajları...
6.02.2024 Bilgi Rehberi
MİRAÇ KANDİLİ İBADETLERİ 6 ŞUBAT 2024 🤲 Miraç Kandili gecesinde ne yapılır, nasıl ibadet edilir, bu geceye özel bir ibadet şekli var mı?
MİRAÇ KANDİLİ İBADETLERİ 6 ŞUBAT 2024 🤲 Miraç Kandili gecesinde ne yapılır, nasıl ibadet edilir, bu geceye özel bir ibadet şekli var mı? Miraç Kandili 6 Şubat (Salı) günü idrak edilecek! Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Mescid'i Haram'dan Mescid'i Aksa'ya oradan da Allah'ın huzuruna yükselişi Miraç olayı olarak adlandırılır. Bu anlamlı geceyi ibadet ile geçirmek isteyen inananlar Miraç Kandili ibadetleri nelerdir, bu gece nasıl değerlendirilmeli sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Peki Kandil gecelerine özel bir ibadet şekli var mıdır?
6.02.2024 Bilgi Rehberi
MİRAÇ NEDİR, NE ANLAMA GELMEKTEDİR? Miraç Kandili gecesi neler yaşandı? Miraç olayı Kuran'ı Kerim'de yer alıyor mu, hangi surelerde var?
MİRAÇ NEDİR, NE ANLAMA GELMEKTEDİR? Miraç Kandili gecesi neler yaşandı? Miraç olayı Kuran'ı Kerim'de yer alıyor mu, hangi surelerde var? Miraç Kandili için geri sayım devam ediyor. Mübarek üç aylar içerisinde önemli günlerden biri de Miraç Kandili gecesi olarak idrak edilecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Önce Mescid-i Haram'a oradan Mescid-i Aksaya ve oradan da Allah'ın huzuruna yükselişi Kuran-ı Kerim'de Miraç olayı olarak anlatılmaktadır. Peki Miraç Kandili ne zaman, hangi tarihte?
6.02.2024 Bilgi Rehberi
Osmanlı’nın zirve hattatlarından: Nabluslu Abdullah Zühdi Efendi
Osmanlı’nın zirve hattatlarından: Nabluslu Abdullah Zühdi Efendi 19. Yüzyıl’ın değerli hattatı Abdullah Zühdi Efendi çok değerli bir sanatkârdı ve son derece mütevazı bir zat idi. AutoCad ile Mescid-i Haram yazısı yazıp, melamet hırkası altında kibir dağları barındıran tipler gibi değildi.
7.01.2024 Gündem
Suudi Arabistan Hakkında Bilgiler; Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Suudi Arabistan Hakkında Bilgiler; Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Suudi Arabistan, Asya kıtasında ve Arap Yarımadasında yer almaktadır. Resmi adı Suudi Arabistan Krallığı olan ülke 23 Eylül 1932 tarihinde kuruldu. Yüz ölçümü 2.150.000 kilometrekaredir. 250 milyardan fazla petrol variline sahip olan Suudi Arabistan, ekonomisi en güçlü ülkeler listesinde 18. sırada yer alıyor. Suudi Arabistan hakkında en güncel bilgileri sizin için derledik.
2.01.2024 Dünya
Dünyanın merakla takip ettiği zirveden ortak bildiri: Gazze'de abluka sona erdirilmeli
Dünyanın merakla takip ettiği zirveden ortak bildiri: Gazze'de abluka sona erdirilmeli Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'nin ardından yayımlanan ortak bildirgede, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları savaş suçu olarak betimlemesi talep edilirken, Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı’na İsrail’in kimyasal silah kullanımını araştırması yönünde çağrı yapıldı.
11.11.2023 Dünya
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet?
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Duhan Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Duhan Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Duhan, Mekke döneminin sonlarına doğru nüzul etmiş bir suredir. Kur’an-ı Kerim’in 44. sırasında yer almaktadır ve toplam ayet sayısı 59’dur. Surenin ismi 10. ayette yer verilen “duhan” söyleminden gelmektedir. Buna göre duhan, ilgili ayette duman anlamında kullanılmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Fetih Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?
Fetih Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur? Fetih kelimesi, kapalı bir yolu açmak, bir yeri ele geçirmek ve bayındır hale getirmek anlamına gelir. İniş sırasına göre 109. sure olan Fetih Suresi, Cuma Suresinden sonra ve Maide Suresinden önce Medine'de nazil olmuştur. Surede Allah'ın Hakim, Rahim, Gafur, Aziz ve Kadir isimleri yer alır. Fetih suresi kaç harf, kaç kelime ve kaç ayetten oluşur? Sizin için merak edilen tüm soruları detaylı bir şekilde derledik.
24.10.2023 Sureler
İsra Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
İsra Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 17. Suresi olan İsra Suresi, faziletleri bakımından oldukça zengin kabul edilmektedir. 111 ayet-i kerimeden oluşan bu surenin ismi 1. Ayetinde geçen “isra” kelimesinden gelmektedir.
24.10.2023 Sureler
Tin Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Tin Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Tin Suresinin indiği dönem Mekke dönemidir. Tin Suresi toplamda 8 ayetten oluşmaktadır. Suredeki Tin kelimesinin anlamı ise incir demektir. Tin Suresi, Mushaftaki sıralamasına göre doksan beşinci suredir. Sure içerisinde bazı önemli varlıklar üzerinde yemin edilerek değerleri vurgulanmıştır. Kötü ahlakın bu değerleri düşürdüğünden bahsedilmektedir.
24.10.2023 Sureler
Tevbe suresi kaç ayet, meali nedir? Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti...
Tevbe suresi kaç ayet, meali nedir? Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti... Günahlarına tövbe etmek isteyen vatandaşların merakla araştırdığı Tevbe Suresi veya Berâe Suresi, Kur'an'ın dokuzuncu suresidir. Sure 129 ayetten oluşur. Tamamı Medine'de indirilen indiriliş sırasıyla 113. suredir. Sure ismini, Allah'ın kendisine samimiyetle inanan ve tövbe edenleri affedeceğini bildirdiği 104. ayetinden almaktadır. Peki Tevbe Suresi kaç ayet, meali nedir? İşte Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti...
24.10.2023 Sureler
Hac Suresi Okunuşu ve Anlamı - Hac Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Hac Suresi Okunuşu ve Anlamı - Hac Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Hac, Müslümanlar için farz kılınan ibadetler arasında yer almaktadır. Kur’an-ı Kerim’de de bu ibadetin bahsedildiği bir sureye yer verilmektedir. Hac Suresi Kur'an-ı Kerim'in 22. suresidir. Toplamda 78 sureden oluşmaktadır. Ayetlerinin birçoğunun Mekke ’de, bir kısmı ise Medine döneminde indirildiğine inanılmaktadır. Okuması faziletli sureler arasındadır. Surede kıyamet gününden, peygamberlerden de bahsedilmektedir. Hac Suresi Türkçe okunuşu, Arapça yazılışı, anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Enfal Suresi Oku - Enfal Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Enfal Suresi Oku - Enfal Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’de yer alan surelerin her biri kendi içerisinde mana ve faziletler saklamaktadır. Bu bağlamda sureleri okuyan kişiler niyetleri doğrultusunda bazı manevi armağanlara erişebilmektedir. Enfal Suresi de faziletleri bakımından sık sık okunan bir suredir. 75 ayeti barındıran Enfal Suresi, Kur’an’da 8. sırada yer almaktadır. Surenin adı, 1. ayette geçen “el-Enfal” kavramından gelmekte ve savaş ganimeti manası taşımaktadır. Sure içerisinde Bedir Savaşı ile birlikte elde edilen savaş ganimetlerinin nasıl paylaşılacağı hakkında yol gösterilmektedir. Bunun yanında Müslümanların diğer din kardeşleri ile iyi geçinmesi öğütlenmektedir. Enfal Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve diyanet meali ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Maide süresi Medine’de indirildi. Sürenin 3.ayeti ise Mekke’ de nazil olmuştur. Toplam ayet sayısı 120 olan Maide Suresi Mushaftaki sıralamada beşinci, iniş süresine göre 112.süre olmaktadır. 6. cüzde yer alan surenin ismi 112. Ve 114. Ayetlerde bulunan maide “sofra” anlamını taşımaktadır. Maide Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
MHP lideri Bahçeli'den 'Miraç Kandili' mesajı
MHP lideri Bahçeli'den 'Miraç Kandili' mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin Miraç gecesini gönülden kutluyor, yeni bir yükselişe ivme vermesini temenni ediyorum. Depremde hayatlarını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavi gören vatandaşlarımıza şifa, milletimize de baş sağlığı diliyorum" dedi.
17.02.2023 Gündem
FETİH SURESİ OKU: Fetih Suresi Tamamı Okunuşu Türkçe Anlamı, Yazılışı ve Diyanet Meali
FETİH SURESİ OKU: Fetih Suresi Tamamı Okunuşu Türkçe Anlamı, Yazılışı ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 48. suresi olan Fetih Suresi toplamda 29 ayettir. Medine döneminde inen Fetih Suresi adını ilk ayetinde "Biz sana apaçık bir fetih müjdeledik" geçen “fetih” kelimesinden almıştır. İslam alemi açısında önemi büyük olan bu sureyi ezberlemek ve sürekli okumak gerekir. Zor durumlarda, refaha ermek ve dileklerin kabul olması için okunmaktadır. Fetih Suresi faziletleri ise saymakla bitmez. Allah yolunda savaşanların elde edeceği mükafatlar ve savaştan kaçanların ise alacakları cezayı konu edinmektedir. Fetih Suresi oku içeriğimizde Fetih Suresinin Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylar yer almaktadır.
26.10.2022 Bilgi Rehberi
Kıble Nedir, Neresidir? Kıblenin Önemi Nedir?
Kıble Nedir, Neresidir? Kıblenin Önemi Nedir? Kıble, İslam dininin en kutsal yerlerinden biridir. Kıble Müslümanların namaz kıldıkları yön olarak da ifade edilmektedir. Kıblenin yönüne uygun şekilde namaz pozisyonu oluşturulmaktadır. Müslümanların ibadetleri arasında yer alan namaz, farzlardan biridir. Bu farzı yerine getirmek isteyen kişiler ilk olarak namaz için uygun kıble yönünü hesaplamaktadır. Kıble yönünü doğru bir şekilde ayarlayan kişiler namazlarını kılmaktadır. Kıble yönü telefon ya da pusula ile öğrenilmektedir. Kıble nedir, neresidir ve kıblenin önemi nedir hakkında tüm detayları sizler için derledik.
29.08.2022 Sözlük
Tahiyyetü'l Mescid Namazı Nedir, Hükmü Nedir? Tahiyyetü'l Mescid Namazı Nasıl Kılınır?
Tahiyyetü'l Mescid Namazı Nedir, Hükmü Nedir? Tahiyyetü'l Mescid Namazı Nasıl Kılınır? Tahiyyetü’l Mescid Namazı, ibadet mekanına girildiğinde kılınması gereken namazdır. Farz namazlar arasında bulunmayan Tahiyyetü’ l Mescid Namazı, sünnettir. Hz. Peygamber(S.A.S) tarafından önerilen(Sizden biriniz mescide girdiğinde 2 rek’at namaz kılsın) haliyle değeri yüksektir ve kabul görmektedir. İşte Tahiyyat Namazı nedir, hükmü nedir? Tahiyyatü’l Mescid Namazı nasıl kılınır ayrıntıları ile derledik.
7.06.2022 Ramazan Haberleri
Haram Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da Haram Olan Şeyler Nelerdir?
Haram Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da Haram Olan Şeyler Nelerdir? İşlendiği takdirde günah, inkar edildiği takdirde küfür sayılan her türlü söz ve davranış haram olarak nitelendirilir. Kuran'ı Kerim'de ve hadislerde nelerin haram olduğu açıkça belirtilmiştir. Normalde helal olup yapılış biçimi ya da zamanı itibariyle haram olan şeylere li-gayrihi haram denir. Li-aynihi haram ise, herkes için yasak ve günah olan şeylerdir. Haram kavramını açıkladık ve Müslümanlar için haram olan şeyleri derledik.
24.05.2022 Sözlük
BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ın cenazesi toprağa verildi
BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ın cenazesi toprağa verildi 73 yaşında hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın cenazesi, Abu Dabi'deki El-Batin Kabristanı'nda toprağa verildi.
14.05.2022 Dünya
Mescid-i Haram’da 2 yıl aradan sonra iftar verildi
Mescid-i Haram’da 2 yıl aradan sonra iftar verildi Suudi Arabistan’ın Mekke şehrindeki Mescid-i Haram’da ve Medine şehrindeki Mescid-i Nebevi’de Covid-19 salgını nedeniyle 2 yıl aranın ardından ilk iftar verildi.
2.04.2022 Dünya
Koronavirüs salgınından beri ilk! Kabe’de sosyal mesafesiz Cuma namazı kılındı
Koronavirüs salgınından beri ilk! Kabe’de sosyal mesafesiz Cuma namazı kılındı Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde bulunan Mescid-i Haram’da sosyal mesafe kuralının kaldırılmasının ardından ilk Cuma namazı kılındı.
11.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mescid-İ Haram ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.