Metan Gazı

Metan Gazı

Son dakika metan gazı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan metan gazı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan metan gazı haber sayfamızda...

Metan Gazı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 603 metan gazı haberi bulunmuştur.
Slovenya’ya Türk imzası
Slovenya’ya Türk imzası Akdeniz, Balkanlar ve Orta Avrupa’yı bağlayan Karavanke Tüneli’nde ışık göründü. Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Asım Cengiz, inşa ettikleri bu tünelle Slovenya’da ilk kez bir Türk müteahhitin altyapı projesi üstlendiğini söyledi.
21.03.2024 Ekonomi
Termik santralde korkutan patlama: Dumanlar gökyüzüne yükseldi
Termik santralde korkutan patlama: Dumanlar gökyüzüne yükseldi Rusya’ya bağlı Tuva Cumhuriyeti’nde bir termik santralde meydana gelen patlamada 6’sı ağır olmak üzere 23 kişi yaralandı.
6.03.2024 Dünya
Rögarda gaz sıkışması nedeniyle patlama kamerada
Rögarda gaz sıkışması nedeniyle patlama kamerada Adana'nın İmamoğlu ilçesinde sinek ilaçlaması yapılan rögarda metan gazı nedeniyle patlama meydana geldi. Rögar kapağının metrelerce havaya fırladığı paniğe neden olan patlama, güvenlik kamerasına yansıdı.
5.03.2024 Haberler
Amerikalı giyer Afrikalı çeker!
Amerikalı giyer Afrikalı çeker! ABD’nin Afrika ülkelerine gönderdiği ikinci el kıyafetlerin atıldığı çöp alanları o kadar doldu ki artık uzaydan görülüyor.
18.02.2024 Dünya
COP 28: Başarı mı, hayal kırıklığı mı?
COP 28: Başarı mı, hayal kırıklığı mı? COP’lar, yani 1992 yılında İklim Değişikliği Birleşmiş Milletler Çerçeve Anlaşması’nı imzalayan tarafların konferansları ülkelerin iklim krizini konuşacakları, önlemleri belirleyecekleri ve önceliklendirecekleri, iş birliğini sağlayacakları en önemli, hatta tek platformdur. Bu nedenle çok kritiklerdir.
19.12.2023 Ekonomi
Nefes alsak bile havayı kirletiyoruz
Nefes alsak bile havayı kirletiyoruz İklim değişikliğini körüklediği gerekçesiyle insanların enerji için yenilenebilir kaynaklara geçmesi, elektrikli araç kullanması ya da daha az et yiyerek hayvanların açığa çıkardığı emisyonların azaltılması konuşulurken, İngiltere’de yapılan bir araştırma, “nefes almamızın bile” sera gazı emisyonunun artmasına katkı sağladığını ortaya çıkardı.
15.12.2023 Dünya
5.1’lik depremden sadece 7 dakika öncesi! Denizde dikkat çeken detay
5.1’lik depremden sadece 7 dakika öncesi! Denizde dikkat çeken detay Marmara Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden 7 dakika önce, Mudanya ilçesi açıklarında denizden duman yükseldiği görüldü. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülere ilişkin Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er açıklamalarda bulundu.
6.12.2023 Gündem
Modayı köpek tüyleri ısıtmaya başladı
Modayı köpek tüyleri ısıtmaya başladı Moda dünyasının iki vazgeçilmez unsuru pamuk ve yün. Ancak pamuk üretim aşamasında çok fazla su istediği için sürdürülebilirliği sorgulanmaya başladı.
8.11.2023 Ekonomi
Kazakistan'da maden faciası: Can kaybı 45'e yükseldi
Kazakistan'da maden faciası: Can kaybı 45'e yükseldi Kazakistan’da kömür madeninde meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 45’e yükseldi.
30.10.2023 Dünya
Gaz kaçağını uydu gördü
Gaz kaçağını uydu gördü İngiltere’de bir şebekede meydana gelen metan gazı sızıntısı, başlamasından 3 ay sonra “uydudan” tespit edildi.
18.09.2023 Dünya
Tedirgin eden görüntü! 'Balıkların öldüğünü fark ettik’
Tedirgin eden görüntü! 'Balıkların öldüğünü fark ettik’ Sakarya’nın Ferizli ilçesinde bulunan ve nehrin biriktirdiği alüvyonların etkisiyle oluşan göldeki su seviyesindeki düşüş tedirgin ediyor. Bölgede balık ölümlerinin yaşandığını belirten mahalleli ise bu duruma karşı önlem alınmasını istiyor.
18.08.2023 Gündem
Kuyuda zehirlenen işçilere acı veda!
Kuyuda zehirlenen işçilere acı veda! Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde su terfi istasyonundaki arızayı tamir etmek için girdikleri kuyuda zehirlenip, hayatlarını kaybeden Mustafa Karakoç (40) ve Ceyhun Balcı (35) için Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) binası önünde tören düzenlendi. Karakoç'un annesi Semra Karakoç oğlunun tabutuna sarılıp, 'Mustafa’mı getirin' diyerek gözyaşı döktü.
1.08.2023 Gündem
Amasra'daki maden faciası davasında 2'nci duruşma! 'Bana havalandırma eksik derdi'
Amasra'daki maden faciası davasında 2'nci duruşma! 'Bana havalandırma eksik derdi' Bartın’ın Amasra ilçesinde 43 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili 7'si tutuklu 23 kişinin Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün yapıldı. Hayatını kaybeden Mehmet Bulut'un eşi Buse Bulut da duruşmada dinlendi.
24.07.2023 Gündem
Tarlayı sulamak isteyen abi kardeş eşlerinin gözü önünde can verdi!
Tarlayı sulamak isteyen abi kardeş eşlerinin gözü önünde can verdi! Denizli’de tarlalarını sulamak için su kuyusuna inen abi ve ona yardıma giden kardeşi metan gazından zehirlendi. Eşlerinin gözü önünde yaşanan acı olayda ağabey olay yerinde, kardeşi ise hastanede hayatını kaybetti.
18.07.2023 Gündem
'Cehennem Kapısı'ndan giren sağ çıkamadı! Ne lanet ne de gizem, sebebi bu fay hattı
'Cehennem Kapısı'ndan giren sağ çıkamadı! Ne lanet ne de gizem, sebebi bu fay hattı Yaklaşık 2 bin yıllık geçmişe sahip Denizli Pamukkale'deki Hierapolis Antik Kenti'ndeki mağara yıllarca büyük bir sırra ev sahipliği yaptı. Mitolojide 'ölüler ülkesine geçiş kapısı' olarak kendine yer bulan 'Cehennem Kapısı'ndan geçen hiçbir canlının sağ çıkamamasının nedeni de İtalyan bilim insanları çözdü. Prof. Dr. Murat Utkucu ise fay hatlarına dikkat çekerek tarihi gerçeği açıkladı.
8.07.2023 Gündem
Gezegen İsimleri Nelerdir? Sıralaması ve Özellikleri ile Güneşe En Yakın Gezegenler
Gezegen İsimleri Nelerdir? Sıralaması ve Özellikleri ile Güneşe En Yakın Gezegenler Dünyanız uzayda yer alan Güneş Sistemi içerisinde yer alıyor bildiğin gibi. Bu, Güneş Sistemi bizim gibi başka gezegenleri de kapsıyormuş. Her birinin farklı özellikleri ve görüntüleri varmış. Gezegen isimleri nelerdir? Sıralaması ve özellikleri ile güneşe en yakın gezegenler hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.06.2023 Bilim ve Çocuk
Patlamada 18 bin inek öldü
Patlamada 18 bin inek öldü ABD’nin Teksas eyaletinin Dimmitt kasabasındaki Southfork Dairy adlı mandırada güçlü bir patlama meydana geldi.
15.04.2023 Dünya
Son 10 yılın en ölümcül yangını! 18 bin inek telef oldu
Son 10 yılın en ölümcül yangını! 18 bin inek telef oldu ABD’nin Teksas eyaletindeki bir mandırada 2013 yılından beri kayıtlara geçen en büyük yangın gerçekleşti. Söz konusu yangında binlerce inek feci şekilde can verdi.
14.04.2023 Dünya
Amasra’daki maden ocağında yangın yeniden başladı
Amasra’daki maden ocağında yangın yeniden başladı Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciası sonrası yangının söndürülmesi amacıyla kurulan 3 barajın kaldırılması sırasında kömür tozu patlaması sonucu yangın çıktı.
16.03.2023 Gündem
'Patlamayı tetikleyici unsurlara önlem alınmadı'
'Patlamayı tetikleyici unsurlara önlem alınmadı' TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu hazırladığı taslak rapor ile 14 Ekim 2022’de meydana gelen ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği facianın nedenlerine ilişkin tartışmalara noktayı koydu.
15.03.2023 Gündem
Amasra Maden Kazası raporu tamamlandı
Amasra Maden Kazası raporu tamamlandı Bartın'ın Amasra ilçesinde 42 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu raporunu tamamladı. Raporda, iş kazalarında ihmal ve kusuru bulunanlara uygulanan cezai müeyyidelerin arttırılması, ruhsatsız üretim yapanların ömür boyu men edilmesi gerektiği, ayrıca bağımsız bir ulusal maden iş sağlığı ve güvenliği kurumu kurulması gerektiği belirtildi.
14.03.2023 Gündem
Yeraltı suyu uyarısı geldi
Yeraltı suyu uyarısı geldi Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Su Kaynakları Yönetimi ve Su Kaynaklı Doğal Afetlerin Kontrolü Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUMER) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Celalettin Şimşek, deprem sonrası yeraltı suyu seviyesinde veya kimyasında değişimler olabileceğini söyledi.
14.02.2023 Ege
Samsun'da metan gazı yangını 20 gündür sürüyor
Samsun'da metan gazı yangını 20 gündür sürüyor Samsun’un Havza ilçesinde sondaj çalışması sırasında çıkan metan gazı yangını yaklaşık 20 gündür devam ediyor.
12.02.2023 Gündem
42 işçinin öldüğü maden faciasında iddianame tamamlandı
42 işçinin öldüğü maden faciasında iddianame tamamlandı Bartın'da geçen yıl 14 Ekim günü 42 maden işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili hazırlanan iddianamede patlamanın nedeni ortaya çıktı.
22.01.2023 Gündem
Van'da toprak için için yandı! 3 ilçeden ihbar geldi
Van'da toprak için için yandı! 3 ilçeden ihbar geldi Van'ın Erciş, Özalp ve Saray ilçelerindeki 3 bölgede yanan toprak ihbarıyla ilgili Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ve Ziraat Fakültesi’nden 5 bilim insanı hareket geçti.
13.12.2022 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Metan Gazı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.