Metil Alkol

Metil Alkol

Son dakika metil alkol haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan metil alkol gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan metil alkol haber sayfamızda...

Metil Alkol

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 317 metil alkol haberi bulunmuştur.
Vali Yerlikaya İstanbul'da 2022'de ele geçirilen sahte içki miktarını açıkladı
Vali Yerlikaya İstanbul'da 2022'de ele geçirilen sahte içki miktarını açıkladı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 2022 yılında şimdiye kadar yapılan 711 operasyonda 100 buçuk ton alkollü içki ve 334 ton etil/metil alkol ele geçirildiğini açıkladı.
28.12.2022 Gündem
Sahte içkiyle ölüm davası! Satan sanığa 25 yıla kadar hapis talebi
Sahte içkiyle ölüm davası! Satan sanığa 25 yıla kadar hapis talebi Bahçelievler’de geçtiğimiz yıl, arkadaşının getirdiği sahte içkiden zehirlenen Sevim Şenkaya'nın(37) ölümüyle ilgili davada, içkiyi satan sanık Ercan Padak hakkında 'Olası kastla ölüme neden olma' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istendi.
22.12.2022 Gündem
Yılbaşı öncesi sahte içki kabusu geri döndü! 4 günde 8 can...
Yılbaşı öncesi sahte içki kabusu geri döndü! 4 günde 8 can... Yılbaşına sayılı günler kala sahte içki kabusu hortladı. Son dört günde, Bursa’da beş, İzmir, Muğla ve Antalya’da birer olmak üzere toplam 8 kişi sahte alkolden hayatını kaybetti.
17.11.2022 Gündem
Van'da sahte içki kabusu: Ölü sayısı 4’e çıktı
Van'da sahte içki kabusu: Ölü sayısı 4’e çıktı Van'da, sahte içki içtikten sonra fenalaşıp, hastaneye kaldırılanlardan 2 kişi daha hayatını kaybetti. Kentte sahte alkolden ölenlerin sayısı, 4'e yükseldi.
22.08.2022 Gündem
Hindistan’da sahte alkolden ölenlerin sayısı artıyor
Hindistan’da sahte alkolden ölenlerin sayısı artıyor Hindistan’ın Gujarat eyaletinde sahte alkol tükettikten sonran hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e çıktı.
27.07.2022 Haberler
Hindistan’da sahte alkolden ölenlerin sayısı artıyor!
Hindistan’da sahte alkolden ölenlerin sayısı artıyor! Hindistan’ın Gujarat eyaletinde sahte alkol tükettikten sonran hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e çıktı.
27.07.2022 Dünya
Sahte alkol yüzünden 1 kişinin ölümüne neden olan sanığa 7 yıl hapis
Sahte alkol yüzünden 1 kişinin ölümüne neden olan sanığa 7 yıl hapis Kayseri’de birlikte metil alkol tükettiği arkadaşının zehirlenmesine, annesinin ise ölümüme neden olduğu iddiasıyla hakim karşısına çıkan sanığa 7 yıl 7 ay hapis cezası verildi.
23.05.2022 Gündem
Metanol Nedir, Özellikleri Nelerdir? Metanol Nerelerde Kullanılır?
Metanol Nedir, Özellikleri Nelerdir? Metanol Nerelerde Kullanılır? Metanol, alkol türlerinden biridir ve metil alkol adı ile isimlendirilir. Metanol yani metil alkol zehirli olmakla birlikte birçok alanda kullanılır. Etil ve metil olmak üzere iki grupta değerlendirilen alkol kimyasal bir maddedir ve insan sağlığı için tehlikelidir. Metanolün yani metil alkol hakkında ayrıntıları derledik.
20.05.2022 Eğitim
Büyükçekmece’de kaçak içki baskını
Büyükçekmece’de kaçak içki baskını Büyükçekmece'de evde kaçak içki ve sigara imalatı yaptığı tespit edilen 2 şüpheli gözaltına alındı. İmalathaneye çevrilen evde yapılan aramalarda, kaçak içki ve tütün ele geçirildi. 
12.03.2022 Gündem
Çorum'da 12 kişi metil alkolden zehirlendi
Çorum'da 12 kişi metil alkolden zehirlendi Çorum’da metil alkol zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye başvuran 12 kişi zehirlendi. Nereden temin edildiği öğrenilemeyen metil alkolden yapılma içecekleri tüketen 12 kişiden 4'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.
7.03.2022 Gündem
Çorum'da 12 kişi metil alkolden zehirlendi
Çorum'da 12 kişi metil alkolden zehirlendi Çorum’da metil alkol zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye başvuran 12 kişi zehirlendi. Metil alkolden yapılma içecekleri tüketen 12 kişiden 4'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
7.03.2022 Gündem
İstanbul'da 2 milyon liralık sahte parfüm ele geçirildi
İstanbul'da 2 milyon liralık sahte parfüm ele geçirildi İstanbul'da sahte parfüm yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken piyasa değeri 2 milyon 175 bin lira olan sahte parfüm ele geçirildi.
29.12.2021 Gündem
Sahte içkide kritik 1 saat! Gastrit gibi başlıyor…
Sahte içkide kritik 1 saat! Gastrit gibi başlıyor… Yeni yıl yaklaşırken sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı da günbegün artıyor. Ülke genelinde sahte içkiye yönelik operasyonlar artırılırken, Toksikoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, sahte içkiye bağlı zehirlenmenin gastrit gibi başladığını belirterek uyarıyor: Bir saatten sonra hasta kusturulsa dahi işe yaramıyor…
28.12.2021 Gündem
Korkunç iddia! Pınar'ın ölümünde 'kolonya' şüphesi
Korkunç iddia! Pınar'ın ölümünde 'kolonya' şüphesi Bursa’da babası Orhan Bakkal ile yaşayan Pınar Bakkal (42), 19 Aralık'ta aniden rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. 'Metil alkol zehirlenmesi' tanısı konulan Bakkal, müdahalelere rağmen geçen hafta cuma günü hayatını kaybetti. Koronavirüs nedeniyle iki yıldır zorunlu olmadıkça evden çıkmadığını söyleyen Bakkal, "Pınar'ın son zamanlarda alkol aldığını görmedim. Yalnız, evde kolonya şişeleri buluyordum. İçtiğinden şüpheleniyordum" dedi.
27.12.2021 Gündem
CHP'den 'sahte içki düzenlemesi' teklifi
CHP'den 'sahte içki düzenlemesi' teklifi CHP, sahte içki üreten ve satanlarla ilgili yasal düzenlemeler içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'de Covid dışında böyle toplu ölüme yol açan başka bir şey yok. Metil alkol satışı yapan işletmelere cinayetten ceza verilmeli" dedi.
23.12.2021 Siyaset
Çorum'da sahte içki kabusu! 5 kişi hayatını kaybetti
Çorum'da sahte içki kabusu! 5 kişi hayatını kaybetti Çorum’da metil alkol zehirlenmesi şüphesi ile tedavi altına alınan 5 kişi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
22.12.2021 Gündem
Evde yaptığı sahte içki yaşamdan kopardı
Evde yaptığı sahte içki yaşamdan kopardı Şanlıurfa'da evinde yaptığı sahte içkiden zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırılan İmam Demir (56) hayatını kaybetti.
22.12.2021 Haberler
Evde yaptığı sahte içki yaşamdan kopardı
Evde yaptığı sahte içki yaşamdan kopardı Şanlıurfa'da evinde yaptığı sahte içkiden zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırılan İmam Demir (56) hayatını kaybetti.
22.12.2021 Gündem
'Sahte alkol, merkezi sinir sistemini etkiliyor'
'Sahte alkol, merkezi sinir sistemini etkiliyor' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sefa Yurtbay, son günlerde yaşanan sahte alkol zehirlenmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kentte son 1 haftada toplam 12 vakanın görüldüğünü ve 4'ünün hayatını kaybettiğini belirten Yurtbay, "Sahte alkol kalbi etkileyerek çarpıntı şikayetleri ve tansiyonun düşmesine neden oluyor. Merkezi sinir sistemini etkilediği için de nefes darlığı ve solunumun tamamen baskılanmasına neden olabiliyor" dedi.
22.12.2021 Gündem
Sahte içki 5 can daha aldı
Sahte içki 5 can daha aldı Ordu, Samsun, Tekirdağ ve Adıyaman'da beş kişinin daha sahte içkiden hayatını kaybetmesiyle yaklaşık iki haftada ölü sayısı 47'ye yükseldi. İstanbul Valiliği ise kentte son 10 günde metil alkol nedeniyle can kaybının 30'a çıktığını duyurdu.
22.12.2021 Gündem
İnternetten alınıp, kargoyla teslim edilen 'anason hediyeli' alkol
İnternetten alınıp, kargoyla teslim edilen 'anason hediyeli' alkol Son günlerde Türkiye'de 10 ilde sahte içkiden zehirlenen 45 kişi hayatını kaybetti. En fazla ölüm 22 kişiyle İstanbul'da meydana geldi. Alkol türevleri, evsel kullanım için satışı yasak olmasına rağmen internet ortamında 5 litresi 270 liradan başlayan fiyata alıcı buluyor. Alkol türevlerinin ilanlarda  'İndirim', 'Tüm siparişinize yetecek anason ücretsiz', 'Anason hediye' gibi ifadelerle alıcı bulması dikkati çekiyor. Kendi içkisini yapmak isteyenlerin internet ortamından kolayca aldığı alkol türevinin teslimatı ise kargoyla gerçekleştiriliyor.
19.12.2021 Gündem
'Niye ışıkları kapattınız' dedikten sonra komaya girdi
'Niye ışıkları kapattınız' dedikten sonra komaya girdi Kocaeli'de alkol aldıktan yaklaşık 20 saat sonra gözlerinde kararma, solunum yetmezliğini ve böbrek ağrısı ile hastane giden Salih Civan (36) hayatını kaybetti. Taksicilik yapan Salih Civan'ın yakını, "Gözleri kararmış ve 'niye ışıkları kapattınız' demeye başlamış" dedi. Civan'ın cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.
18.12.2021 Gündem
Sahte içki kâbusu: Ölü sayısı 56’ya çıktı
Sahte içki kâbusu: Ölü sayısı 56’ya çıktı Yılbaşının yaklaşmasıyla yeniden patlak veren sahte içki can almaya devam ediyor. Son 24 saatte Ankara, Kocaeli, Zonguldak ve Muğla'da dört kişi daha metil alkol kurbanı oldu. 10 ilde beş günde sahte içkiden ölen- lerin sayısı 34'e yükseldi. İstanbul Valiliği ise, kentte 11'i yabancı 22 kişinin sahte içkiden öldüğünü, 16 kişinin hayati tehlikelerinin devam ettiğini açıkladı.
18.12.2021 Gündem
‘Metil alkol’e 6 kurban daha
‘Metil alkol’e 6 kurban daha Amasya, Antalya, Gaziantep, Sivas, Aksaray ve Erzincan'da 6 kişi daha metil alkolden zehirlenerek can verdi. Sahte alkolden ölenlerin sayısı 4 günde 30'a çıkarken, 81 ilde 122 şüpheli gözaltına alındı.
17.12.2021 Gündem
Sahte içki kabusu devam ediyor! Cay kaybı giderek artıyor
Sahte içki kabusu devam ediyor! Cay kaybı giderek artıyor Sivas’ın Zara ilçesinde kaçak olarak metil alkol ile üretilen rakıdan dolayı ölenlerin sayısı 5’e yükseldi. Tedavisi süren 4 kişinin ise hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi.
16.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Metil Alkol ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.