Çernobil'de de bu koruma yoktu! 6 Şubat, Türkiye sınırındaki Metsamor'u tetikledi mi?
Çernobil'de de bu koruma yoktu! 6 Şubat, Türkiye sınırındaki Metsamor'u tetikledi mi? Türkiye-Ermenistan sınırındaki Metsamor Nükleer Santrali, 6 Şubat depremlerinin ardından 36 yıl içinde 2'nci kez sallandı. Santralin eski ve pek çok kişi tarafından riskli bulunuyor olması ise akıllara "Türkiye için tehlike yaratacak bir sızıntı olur mu?" sorularını getirdi. "Çernobil'de de bu koruma yoktu" diyen Prof. Dr. Haluk Yücel merak edilenleri Milliyet.com.tr'ye anlattı.
6.03.2024 Gündem
Sınırımızdaki saatli bomba!
Sınırımızdaki saatli bomba! Iğdır’ın yanı başındaki Metsamor Nükleer Santralı, Çernobil ve Fukuşima ile aynı teknoloji kullanılarak yapılmıştı. 2005’te ömrünü tamamlamasına rağmen Ermenistan hâlâ bu santralı çalıştırıyor. Türkiye’nin yakın takibinde olan santral, geçen günlerde Meclis’te de gündeme geldi.
19.01.2020 Gündem
Yıldız: Metsamor Nükleer Santrali kapatılmalı
Yıldız: Metsamor Nükleer Santrali kapatılmalı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye sınırına 16 kilometre mesafede bulunan 40 yaşını doldurmuş Metsamor Nükleer Santrali'nin tereddütsüz kapatılması gerektiğini belirterek, "Orada herhangi bir sıkıntı temenni etmiyorum ama görünen köy de kılavuz istemiyor" dedi.
31.10.2012 Ekonomi
Azerbaycan-Ermenistan arasında "Metsamor" krizi
Azerbaycan-Ermenistan arasında "Metsamor" krizi Azerbaycan ve Ermenistan arasında eski teknoloji ile yapılmış ve deprem bölgesinde bulunan Metsamor nükleer santrali konusunda tartışma yaşanıyor.
28.03.2012 Dünya