Mumbar Nedir? Mumbar Dolması Hangi Hayvanın Neresinden Yapılır?
Mumbar Nedir? Mumbar Dolması Hangi Hayvanın Neresinden Yapılır? Mumbar dolması mumbardan yapılan ve meraklıları tarafından tam bir ziyafet olarak görülen geleneksel bir yemektir. Türk mutfağına özgü ve değişik yörelerde farklılıklar gösteren yapımı ile mumbar dolması giderek ilgi çeken bir yemek olmaya başladı. Fakat bu yemeği bilmeyen kişiler mumbar dolmasını, nasıl yapıldığını merak etmektedirler. Mumbar ve mumbar dolması hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.
6.07.2021 Bilgi
Sosyal medyadan gördüğü şırdan ve mumbarın ustası oldu
Sosyal medyadan gördüğü şırdan ve mumbarın ustası oldu Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan kadın girişimci Elif Kaval, sosyal medyada gördüğü Adana’nın yöresel yiyecekleri arasında yer alan ve tüm Türkiye’ye açılan lezzeti olan şırdan ve mumbar dolmasının ustası oldu.
26.12.2020 Haberler
Yiyen hayran kaldı!
Yiyen hayran kaldı! Bu yıl İstanbul’da beşincisi düzenlenecek olan Gastromasa’ya katılacak dünyaca ünlü şefler Adana yemeklerini tattı.
27.11.2019 Haberler
Mumbar dolması yapan kadından Nusret takliti
Mumbar dolması yapan kadından Nusret takliti Mumbar dolması yapan bir kadın, et restoranı zinciri sahibi Nusret Gökçe’nin taklitini yaparak mumbara tuz attı. Bu görüntüler sosyal medyada ilgi odağı oldu. Dünya çapında ünlenen et restoranı zinciri sahibi Nusret Gökçe’nin ‘Saltbea’ taklidini yapanlara hergün yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu sefer de bir kadın, Adana’ya özgü mumbar dolması yaparken gözlük takıp mumbarları tokatlayıp tuz attı. Amatör kamera tarafından çekilen görüntüler daha sonra sosyal medyaya yüklendi. ‘Dezz-et’ ismiyle paylaşılan görüntüler sosyal medyada adeta ilgi odağı haline geldi.
11.09.2019 Nevidyo

Benzer Haber Etiketleri