Beton delen bomba: NEB!
Beton delen bomba: NEB! Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör odaklarını hedef alan Pençe Kılıç Harekâtı, yerli ve milli savunma sanayiinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Harekatta kullanılan mühimmatlar da merak konusu oldu. O mühimmatlardan en çok dikkat çekeni ise beton delen füze NEB! İşte dünyanın konuştuğu füzenin özellikleri...
23.11.2022 Haberler
Beton delen bomba: NEB!
Beton delen bomba: NEB! Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör odaklarını hedef alan Pençe Kılıç Harekâtı, yerli ve milli savunma sanayiinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Harekatta kullanılan mühimmatlar da merak konusu oldu. O mühimmatlardan en çok dikkat çekeni ise beton delen füze NEB! İşte dünyanın konuştuğu füzenin özellikleri...
23.11.2022 Ekonomi
Terör inlerine yerli mühimmatla ağır darbe!
Terör inlerine yerli mühimmatla ağır darbe! Önceki harekatlarda olduğu gibi Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nda da milli mühimmat ve araçlar kullanılıyor. Türk mühendis ve işçilerinin emeği bu ürünler Mehmetçiğin gücüne güç katıyor. Hedefler çok hassas şekilde vuruluyor, teröristlerin sığındığı mağaralar yerle bir oluyor.
20.11.2022 Ekonomi
Teslimat devam ediyor... İşte Nüfuz Edici Bomba'nın özellikleri!
Teslimat devam ediyor... İşte Nüfuz Edici Bomba'nın özellikleri! Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Twitter'dan bir video paylaşarak Nüfuz Edici Bomba (NEB) teslimatlarının devam ettiğini duyurdu.
10.06.2020 Haberler
Türkiye ilk defa yaptı! İnlerinde yok edildiler…
Türkiye ilk defa yaptı! İnlerinde yok edildiler… Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) başta olmak üzere yurt içi ve dışındaki alıcılarına katma değeri yüksek güvenilir çözümler sunan yerli firmalar, Türkiye’nin teknolojik alanda da dışa bağımlılığını azaltmaya devam ediyor. Elektronik teknolojileri ve sistem entegrasyonu alanında rekabet gücü ile tercih edilen ve stratejik bir ortak gibi güven duyulan milli teknoloji firmaları ülkemizin savunma sanayisi için yürüttüğü çalışmaları ile göz dolduruyor. TÜBİTAK SAGE tarafından üretilen Nüfuz Edici Bomba’yı (NEB) terörle mücadelede etkin olarak kullanılıyor. TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI   Yer altı ve yer üstü hedefler için kullanılabilen bomba, barajlar, köprüler, binalar veya endüstriyel tesisler gibi kritik noktaların imhası konusunda etkili. Türkiye'de üretilen ilk beton delici mühimmat olan NEB, terörle mücadelede etkin olarak kullanılıyor. “SIĞINAK DELEN NEB”   ‘Sığınak delen’ NEB, yer üstü ve yer altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlanan, Ardışık Delici Harp Başlığı teknolojisine sahip, Türkiye’de geliştirilen ilk beton delici mühimmat olarak dikkat çekiyor. Hassas güdüm kiti (HGK) ve GBU-10-EB lazer güdüm kitiyle kullanılmaya da uyumlu nüfuz edici bomba, MK-84 genel maksat bombasıyla uyumlu tüm güdüm kitleriyle kullanılabilme potansiyeline de sahip. Bomba ayrıca güçlendirilmiş betonu delme özelliğiyle de dikkat çekiyor. GENEL ÖZELLİKLERİ   -Düşük çarpma hızlarında ve açılarında dahi yüksek delme etkinliği, -Ön Delici tasarımında kullanılan önceden şekillendirilmiş parçacıklar ile ikincil hedeflere karşı yüksek etkinlik, -Programlanabilir ateşleme zamanları, -Farklı hedef tiplerine karşı kullanılabilme özelliği, -MK-84 (2000 lb.) GMB ile uyumlu tüm güdüm kitleri ile kullanılabilme potansiyeli, -MK-84 (2000 lb.) GMB taşıyabilen tüm uçaklardan atılabilme potansiyeli.

11.09.2019 Teknoloji
07 Kasım 2017 Türkiye ve dünya gündemi
07 Kasım 2017 Türkiye ve dünya gündemi 07 Kasım 2017 Türkiye ve dünya gündemi
11.09.2019 Haberler
TSK PKK'yı bu kez 'NEB' ile vurdu!
TSK PKK'yı bu kez 'NEB' ile vurdu! Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'ta bulunan Kandil'deki Zap bölgesindeki PKK'ya ait barınak ve sığınakların F-4 2020 ve F-16 savaş uçaklarının katıldığı 10 hava aracıyla Milli Mühimmat NEB (Nüfuz Edici Bomba) kullanılarak imha edildiğini açıkladı. Terörle Mücadele Harekatı kapsamında, 06 Nisan 2016 tarihinde saat 04.30-06.30 arasında, 4 F-4 2020 ve 6 F-16 ile yapılan sınır ötesi harekat düzenlendi. Kuzey Irak'ta bulunan Kandil'in Zap bölgesindeki PKK'ya ait tespit edilen toprak 6 barınak ve mağaralardan oluşan hedefler Milli Mühimmat NEB (Nüfuz Edici Bomba) kullanılarak tam isabetle vurulup imha edildi .
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri