Öğrenci

Öğrenci

Son dakika öğrenci haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan öğrenci gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan öğrenci haber sayfamızda...

Öğrenci

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 57.436 öğrenci haberi bulunmuştur.
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak Hepsiburada müşterilerine kendi çevrelerine ürün tavsiyesinde bulunarak gelir elde etme imkanı sunduğu “Link Gelir” programı ile Türkiye’de tavsiye ekonomisini büyütecek. Hedef 2024 içinde programa katılanlara toplamda 1 milyar TL kazandırmak.
19.04.2024 Advertorial
Kars’ta LGS ve TYT deneme sınavları yapılacak
Kars’ta LGS ve TYT deneme sınavları yapılacak Kars ‘ta 8’İnci ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik LGS ve TYT deneme sınavları yapılacak.
19.04.2024 Eğitim
YKS 2024 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? ÖSYM GİRİŞ YKS sınav giriş yerleri belli oldu mu, nasıl sorgulanır?
YKS 2024 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? ÖSYM GİRİŞ YKS sınav giriş yerleri belli oldu mu, nasıl sorgulanır? YKS Üniversite Sınavı için zaman daralıyor. Üniversite sınavına girecek milyonlarca öğrenci sınav tarihlerini bekliyor. ÖSYM YKS tarihlerini ve sınav giriş saatlerini yayınladı. Peki, 2024 YKS ne zaman yapılacak? İşte YKS ile ilgili ayrıntılar.
19.04.2024 Bilgi Rehberi
Cinsel istismarın ses kaydı! Kuaförden çırak öğrenciye skandal mesajlar
Cinsel istismarın ses kaydı! Kuaförden çırak öğrenciye skandal mesajlar Zonguldak’ta kadın kuaförü Hasan E. (46) hakkında yanında çalışan çırak öğrenci Ö.T.’ye (14) yönelik ‘Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Çocuğa karşı cinsel taciz’ suçlamalarıyla 78 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
19.04.2024 Gündem
Türk robotik takımları dünya şampiyonasında
Türk robotik takımları dünya şampiyonasında Türk robotik takımları, ABD Houston’da 21 Nisan’a kadar sürecek 2024 FIRST Robotics Competition Dünya Şampiyonası’nda yer alıyor.
19.04.2024 Gündem
2 hafta önce aldığı eğitimle öğrencinin hayatını kurtardı
2 hafta önce aldığı eğitimle öğrencinin hayatını kurtardı Isparta'da Hafız Demiralay İlkokulu'nda öğretmen Özlem Kara, 2 hafta önce İlk Yardım Eğitimi Merkezi'nden aldığı acil müdahale eğitimi sonrasında okulunda nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi 'Heimlich' manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
18.04.2024 Haberler
1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ 2024? 👷‍♀️👷‍♂️1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil mi, ek ders ödenir mi?
1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ 2024? 👷‍♀️👷‍♂️1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil mi, ek ders ödenir mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı, bu sene çarşamba gününe denk geliyor. Öğrenci, veliler ve kamu kurumlarında çalışanlar 1 Mayıs resmi tatil mi merakla araştırıyor. 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil mi, 1 Mayıs'ta ek ders ödenir mi?
18.04.2024 Bilgi Rehberi
ALKÜ ile POYD arasında protokol imzalandı! 'Öğrencilerine iş ve staj imkânı sağlanacak'
ALKÜ ile POYD arasında protokol imzalandı! 'Öğrencilerine iş ve staj imkânı sağlanacak' Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği arasında; üniversitenin turizm alanında eğitim gören öğrenci ve mezunlarına staj ve istihdam olanağı sağlamak, öğrencilerin sektöre adaptasyonunu hızlandırmak ve verimini artırmak amacıyla protokol imzalandı.
17.04.2024 Eğitim
Feci olay! Yediği elma 14 yaşındaki çocuğun sonu oldu
Feci olay! Yediği elma 14 yaşındaki çocuğun sonu oldu Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, yediği elmanın nefes borusunu tıkadığı Mahmut İçim (14) hayatını kaybetti.
17.04.2024 Gündem
Türkiye'nin en zeki şehri belli oldu: Listeye hiç şaşırmadım
Türkiye'nin en zeki şehri belli oldu: Listeye hiç şaşırmadım Yapılan bir araştırma sonucunda en zeki iller sıralamasında 1'inci sırada yer alan Eskişehir'de, sonucu değerlendiren vatandaşlar, kentin eğitimli göç aldığı için toplum olarak geliştiğini, bu sebeple durumun şaşırtıcı olmadığını söyledi.
17.04.2024 Gündem
Yabancı öğrenciye ‘astronomik zam’
Yabancı öğrenciye ‘astronomik zam’ Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentteki yabancı öğrencilerin otobüs biletlerine ‘astronomik zam’ yapacaklarını açıkladı.
17.04.2024 Gündem
İBB’de seçim sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı
İBB’de seçim sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 9’uncu seçim dönemi ilk oturumu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. Oturumda siyasi parti gruplarının yeni yönetimleri de belli oldu.
15.04.2024 Gündem
Tatil bitti, okullarda ders zili çaldı
Tatil bitti, okullarda ders zili çaldı İlk ve ortaöğretim kurumlarında, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili sona erdi.
15.04.2024 Eğitim
Atatürk filmi öğrenciye 60 TL
Atatürk filmi öğrenciye 60 TL Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı, “ATATÜRK II” filmi 19 Nisan’da yeniden vizyona giriyor.
14.04.2024 Eğitim
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen için ikinci dönem ara tatili yarın bitiyor. 9 günlük tatilin ardından bazı öğrenciler okula dönüşte isteksiz olabiliyor, uyum sorunu yaşayabiliyor. Hatta bazı çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlık ve uyku problemleri gibi fizyolojik şikâyetler dahi görülebiliyor.
14.04.2024 Eğitim
New York'taki matematik yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek
New York'taki matematik yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek Kocaeli'de Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışması'nın ilk elemesine katılan lise öğrencisi Hasan Ensari Ay, Türkiye'den 3 bin 500 öğrenci arasından gümüş madalya kazanarak, New York'a final maçı için davet edildi.
13.04.2024 Eğitim
Biden, 277 bin kişinin 7,4 milyar dolarlık öğrenci kredi borcunu daha sildi
Biden, 277 bin kişinin 7,4 milyar dolarlık öğrenci kredi borcunu daha sildi ABD Yüksek Mahkemesi, geçen yıl haziran ayında aldığı kararda Joe Biden'ın 2022’de öğrenci kredileri için çıkardığı affın anayasaya aykırı olduğuna hükmetmişti.
12.04.2024 Dünya
İstanbul müziğe doyacak
İstanbul müziğe doyacak İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında müzikseverlere klasik müziğin yıldızlarıyla dolu bir program sunmaya hazırlanıyor.
11.04.2024 Kültür Sanat
‘Hadi yazalım gari’
‘Hadi yazalım gari’ Fethiye’de minik kalemler dev bir işe imza attı! “Bir kitap bir insan” projesi kapsamında Yunus Nadi İlk Okulu’ndan 59 öğrenci, “Hadi yazalım gari” sloganıyla yola çıkarak kendi kitaplarını kaleme aldı.
8.04.2024 Kültür Sanat
Kapıda vize uygulamasına yoğun ilgi
Kapıda vize uygulamasına yoğun ilgi Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı. Kapıda vize uygulaması, Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Konuyla ilgili bilgi veren Acente yetkilisi Kadir İnandı, Bayram yoğunluğunu karşılanmak için gerek buradaki acente yetkililerimiz gerek karşıdaki acente yetkililerimiz ile hummalı bir çalışmanın içerisine girdik dedi.
7.04.2024 Ekonomi
YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara açıklama
YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Sudanlı ve Filistinli öğrencilere ilgili iddialar üzerine açıklama yaptı. Açıklamada; "Bazı basın ve yayın organlarında, Yükseköğretim Kurulunun Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verdiği yönündeki iddia asılsızdır" denildi.
7.04.2024 Gündem
Yabancı öğrenci sınavı 52 ülkede yapılacak
Yabancı öğrenci sınavı 52 ülkede yapılacak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türkiye Maarif Vakfı (TMV) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle üç kurum ulusal ve uluslararası alandaki tecrübe ve yetkinliklerini paylaşarak eğitim-öğretim, araştırma geliştirme ve üniversite fuar organizasyonları alanlarında iş birliği yapacak.
7.04.2024 Eğitim
İzmirli Berat Türkiye ikincisi
İzmirli Berat Türkiye ikincisi Uluslararası Sıfır Atık Günü olan 30 Mart’ta düzenlenen Sıfır Atık Yarışması ödül töreninde, 81 ilden 12 eser, 6 proje ve 81 okul ödül almaya hak kazandı.
6.04.2024 Ege
ARA TATİL NE ZAMAN BİTİYOR? 2024 Nisan ara tatili kaç günde sona erecek? İşte 2. ara tatil süreci
ARA TATİL NE ZAMAN BİTİYOR? 2024 Nisan ara tatili kaç günde sona erecek? İşte 2. ara tatil süreci Milli Eğitim Bakanlığı yılın 2. ara tatilinin başlangıç ve bitiş tarihlerini duyurdu. Milyonlarca öğrenci ara tatil ne zaman, yarın okulun son günü sorularına cevap aramaya başladı. Bu yıl Ramazan Bayramı tarihleriyle denk gelen ara tatil öğrencilerin aklına 2024 Nisan'daki ara tatil tarihleri kaç gün, uzayacak mı? sorularını getirdi. İşte ara tatil hakkında merak edilenler
6.04.2024 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Öğrenci ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.