Çocuk beslenmesine ne koyulur? Beslenme çantasında neler olmalı?
Çocuk beslenmesine ne koyulur? Beslenme çantasında neler olmalı? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, çocukların beslenme çantasında olması gerekenleri ve dengeli beslenmenin nasıl sağlanacağını sizler için anlattı. Çocuk beslenme çantasında ne olduğu çocukların gelişimi için oldukça önemlidir. İçinde olması gerekenleri besin grupları olarak sınıflandırmaktayız. Örneğin beslenme çantasında mutlaka; süt, yoğurt, ayran, kefir gibi bir süt grubunun olmasını önermekteyiz. Tahıl grubu ise; ekmek, tost, börek ya da pilav ve makarna olarak sıralanabilir. Sebze grubunu da mutlaka önermekteyiz, bunlar; salata veya sebzeli sandviç olarak sıralanabilir, meyveler ise taze olacak şekilde beslenme çantasına eklenmelidir. Ayrıca et grubu da bulunmaktadır; kırmızı ve beyaz et ve kuru baklagiller olarak sınıflandırmaktayız. Örnek olarak bu gruplar içinden beslenme çantasına domatesli tost, ayran ve meyve koyduğunuzda dengeli beslenmeyi sağlamış olacaksınız.
8.10.2021 Sağlık
Çocuğum okula gitmek istemiyor, ne yapabilirim?
Çocuğum okula gitmek istemiyor, ne yapabilirim? Psikiyatri Uzmanı Dr. Emel Kurt, okula gitmek istemeyen çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini sizler için anlattı. Çocukların okula gitmek istememe durumları, anne ve babalar için bazı zamanlarda çok büyük bir problem haline gelebiliyor. Çocuk eğer okula gitmek istemiyorsa öncelikle bunun nedenlerini anlamamız gerekiyor. Okulda ortam uygun değilse ve sistemsel olarak zorlayan bir okul ortamı mevcutsa, çocuklar bazen okula gitmek istemeyebilirler. Bu nedenle çocuğun okula gitmek istememe sebeplerini anlamak gerekir. Okulun gidilmesi gereken ve herkesin gittiği bir yer olduğu şeklinde çocukları ikna ederek, okula gitmeme konusunda çok büyük bir esneklik gösterilemeyeceğini anlaması sağlanmalıdır.
6.10.2021 Sağlık
Bebeğinizin kaka rengi ne anlama geliyor?
Bebeğinizin kaka rengi ne anlama geliyor? Bebeklerin kaka renklerinin, sindirim sıvıları, mikrobiyatası ve beslenme içeriği nedeni ile değişebildiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman, bebeklerin kaka renklerinin ne anlama geldiğini sizler için anlattı. Bebeklerin kaka rengi, bebeğin sindirim sıvıları, mikrobiyatası ve beslenme içeriği nedeni ile değişebilmektedir. Hayatın ilk gününde amniyon sıvısı, dökülen bağırsak hücreleri ve bağırsak sıvıları nedeni ile bebeğin mekonyum adını verdiğimiz kakası siyah renktedir. 3 ve 8. günler arası, geçiş kakaları dediğimiz, sarı-yeşil kakalar görülmesi de normaldir. 8. günden itibaren sadece anne sütü alan bir bebeğin kaka rengi genellikle sarı ve yumuşak kıvamdadır. Eğer bebek formül mama alıyorsa, sarı-kahve renktedir. Yeşil kaka, bazen bebeğin besin içeriğine bağlı olarak görülebilen bir durumdur ancak bebek sürekli yeşil bir kaka yapıyorsa, huzursuzsa, vücudunda egzamalar varsa ve zaman zaman bu duruma kanlı kakalarda eşlik ediyorsa yeşil kaka, bir inek sütü proteini alerjisi bulgusu olabilir. Bazı enfeksiyonlar sırasında da yeşil kaka görülebilmektedir.
7.08.2021 Sağlık
Kadınlarda kısırlık nasıl tedavi edilir?
Kadınlarda kısırlık nasıl tedavi edilir? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın cevaplıyor; Kadınlarda kısırlık nasıl tedavi edilir?
22.03.2021 Sağlık
Çocuklarda konsantrasyon becerisi nasıl geliştirilebilir?
Çocuklarda konsantrasyon becerisi nasıl geliştirilebilir? Eğitimci Abdulkadir Özbek cevaplıyor; Çocuklarda konsantrasyon becerisi nasıl geliştirilebilir?
3.03.2021 Çocuk
Constance Leyla ile Didem Soydan makyajı
Constance Leyla ile Didem Soydan makyajı Constance Leyla, bu haftaki makyajında Didem Soydan'dan ilham aldı. İşte eğlenceli anlatımıyla Constance Leyla'nın Didem Soydan makyajı
9.03.2020 Güzellik
Peri Tozu | Botoks uygulaması
Peri Tozu | Botoks uygulaması Peri Tozu'nun yeni bölümünde Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahı Op. Dr. Ali Rıza Yıldırım, Eda Özdemir'in yüzünde ihtiyaç gördüğü noktalara botox uygulaması gerçekleştirdi.
14.02.2020 Güzellik
Hydrafacial uygulaması nasıl yapılır?
Hydrafacial uygulaması nasıl yapılır? Hydrafacial uygulaması son yıllarda oldukça popüler cilt bakım uygulamalarından bir tanesi. Biz de Sevgililer Günü'ne özel takipçilerimizden birine hydrafacial uygulaması hediye ettik. İşte hydrafacial uygulaması hakkında her şey...
12.02.2020 Güzellik
Yükselen Oğlak Burcu Şubat 2020 Yorumu
Yükselen Oğlak Burcu Şubat 2020 Yorumu Yükselen burcu oğlak olanları aşk, kariyer, para, konularında ne gelişmeler bekliyor, hangi konularda dikkatli olması gerekiyor? Astrolog Aslıhan Kozluca koç burçlarına özel olarak yorumladı.
6.02.2020 Pembenar Tv
Yükselen Yay Burcu Şubat 2020 Yorumu
Yükselen Yay Burcu Şubat 2020 Yorumu Yükselen burcu yay olanları aşk, kariyer, para, konularında ne gelişmeler bekliyor, hangi konularda dikkatli olması gerekiyor? Astrolog Aslıhan Kozluca koç burçlarına özel olarak yorumladı.
6.02.2020 Pembenar Tv
Yükselen Kova Burcu Şubat 2020 Yorumu
Yükselen Kova Burcu Şubat 2020 Yorumu Yükselen burcu kova olanları aşk, kariyer, para, konularında ne gelişmeler bekliyor, hangi konularda dikkatli olması gerekiyor? Astrolog Aslıhan Kozluca koç burçlarına özel olarak yorumladı.
6.02.2020 Pembenar Tv
Yükselen Balık Burcu Şubat 2020 Yorumu
Yükselen Balık Burcu Şubat 2020 Yorumu   Yükselen burcu balık olanları aşk, kariyer, para, konularında ne gelişmeler bekliyor, hangi konularda dikkatli olması gerekiyor? Astrolog Aslıhan Kozluca koç burçlarına özel olarak yorumladı.
6.02.2020 Pembenar Tv
Yükselen Akrep Burcu Şubat 2020 Yorumu
Yükselen Akrep Burcu Şubat 2020 Yorumu Yükselen burcu akrep olanları aşk, kariyer, para, konularında ne gelişmeler bekliyor, hangi konularda dikkatli olması gerekiyor? Astrolog Aslıhan Kozluca koç burçlarına özel olarak yorumladı.
6.02.2020 Pembenar Tv
2020'de Koç burcunu neler bekliyor? - Koç burcu 2020 yorumu
2020'de Koç burcunu neler bekliyor? - Koç burcu 2020 yorumu 2020'de Koç burcunun kariyer ve aşk hayatında neler olacak? Koç burcunun 2020'de dikkat etmesi gerekenler neler? Astrolog Hakan Kırkoğlu, koç burcu 2020 yorumunu paylaştı.
Vajinismus nasıl anlaşılır?
Vajinismus nasıl anlaşılır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Gültekin, vajinismusun belirtileriyle ilgili bilgi verdi.
20.11.2019 Sağlık
Vajinismus nedir?
Vajinismus nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Gültekin, vajinismus hakkında bilgi verdi.
20.11.2019 Sağlık
Evlilikte mutluluğun bireyselleşme ile ilgisi var mı?
Evlilikte mutluluğun bireyselleşme ile ilgisi var mı? Evlilikte bireyselliği kaybetmek çiftleri nasıl mutsuz ediyor? Evlilikte mutluluğun bireyselleşme ile ilgisini Uzman Klinik Psikolog Nigar Çiçek'e sorduk.
16.11.2019 Yaşam
Mutlu olmak öğrenilir veya öğretilir mi?
Mutlu olmak öğrenilir veya öğretilir mi? Mutluluk öğrenilir veya öğretilir bir duygu mu? Uzman Klinik Psikolog Nigar Çiçek, Duygu Bay'ın sorularını yanıtladı.
16.11.2019 Yaşam
İnsan nasıl mutlu olur?
İnsan nasıl mutlu olur? Mutluluk nedir? İnsan nasıl mutlu olur? Uzman Klinik Psikolog Nigar Çiçek, Duygu Bay'ın sorularını yanıtladı.
16.11.2019 Yaşam
17NAR - 17 soruda Aslı Şen
17NAR - 17 soruda Aslı Şen Girişimci ve YouTuber Aslı Şen, 17NAR'ın yeni bölümünde sorularımızı cevapladı.
8.11.2019 Yaşam
Migren ve baş ağrılarına radyofrekans yöntemi ile tedavi
Migren ve baş ağrılarına radyofrekans yöntemi ile tedavi Algoloji ve Ağrı Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, “Migren ve baş ağrılarına radyofrekans yöntemi ile tedavi” ile ilgili merak edilenleri anlattı.
26.10.2019 Sağlık
Okulda başarısızlığın sebebi disleksi olabilir mi?
Okulda başarısızlığın sebebi disleksi olabilir mi? Disleksi nedir? Disleksi tanısı nasıl konur, tedavisi nasıl olur? Disleksi okulda başarısızlığa neden olur mu? Senim Tanay Karakuş'un disleksiye dair sorularını Özel Eğitim Öğretmeni ve Psikolog Mine Ağır yanıtladı.
30.11.2019 Çocuk
Kemik iliği nakli için kimler verici olabilir?
Kemik iliği nakli için kimler verici olabilir? Çocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Müge Gökçe, “Kemik iliği nakli için kimler verici olabilir?" sorusunu tüm ayrıntılarıyla cevapladı.
14.10.2019 Sağlık
Kemik iliği nakli nedir?
Kemik iliği nakli nedir? Çocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Müge Gökçe, “Kemik iliği nakli nedir?" sorusunu tüm ayrıntılarıyla cevapladı.
14.10.2019 Sağlık
Kemik iliği nakli hangi hastalara yapılır?
Kemik iliği nakli hangi hastalara yapılır? Çocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Müge Gökçe, “Kemik iliği nakli hangi hastalara yapılır?" sorusunu tüm ayrıntılarıyla cevapladı.
14.10.2019 Sağlık