FETÖ'nün karargahı Pinhan Restoran davasında hapis!
FETÖ'nün karargahı Pinhan Restoran davasında hapis! Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan Maltepe'deki "Pinhan Restoran"da örgütün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanıldığı, himmet ve diğer gelirlerin şirketin geliriymiş gibi sisteme sokulduğu iddiasıyla açılan davada dosyaları ayrılan sanık Bekir Çelik "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, diğer sanık Osman Ekin de aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
28.11.2019 Gündem
FETÖ'nün gizli toplantılarının yapıldığı Pinhan restoran davasında yine görevsizlik
FETÖ'nün gizli toplantılarının yapıldığı Pinhan restoran davasında yine görevsizlik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün gizli toplantılarının yapılarak örgüte finansman sağlandığı iddia edilen Maltepe'deki Pinhan Restaurant Cafe'nin yöneticileri ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 14'ü firari, 12'si tutuklu 47 şüpheli hakkındaki açılan dava görevsizlik gerekçesiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Dava dosyası Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan görevsizlik nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti.
30.05.2017 Gündem
Banka hesabında bulunan para şok etti! 60 milyon dolarlık sus payı...
Banka hesabında bulunan para şok etti! 60 milyon dolarlık sus payı... FETÖ’nün gizli toplantılarını yaptığı Pinhan Restorant'a yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede örgütün 2 numaralı adamı Mustafa Özcan’ın hesabında himmetlerden tırtıkladığı 600 milyon Euro olduğu vurgulandı. Özcan’ın mali işlerini yürüten Ali Çelik’e ise Özcan tarafından sus payı olarak 60 milyon dolar değerinde bir plaza verildiği iddianamede yer aldı
16.05.2017 Gündem
FETÖ'den zina talimatı!
FETÖ'den zina talimatı! Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları iddiasıyla aralarında şirket yöneticilerinin de olduğu şüphelilere yönelik hazırlanan fezlekede, örgütün yapılanmasına ilişkin önemli bilgilere yer verildi. "Örgüt içerisinde gizlilik çok önemlidir. Bunun için tedbir her şeyden önemlidir. tedbir için içki içilebilir, haram yenilebilir, hatta çok zor durumda kalınırsa haz alınmadan zina dahi yapılabilir. Bu da örgütün belli bir yeri ele geçirme, bir kuruma sızma ya da önemli birisini kafalamada kullandığı stratejilerdendir"Fezlekede örgütün örgütün buluşma yerinin Pinhan Restoran olduğu belirtilirken Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre 'Pinhan' kelimesi 'gizli, saklı, gizlenmiş ve çok gizli' anlamlarına gelmektedir. Bu da gösteriyor ki burası örgütün emir ve talimatları doğrultusunda, örgütün tüm gizli toplantılarının yapılacağı, kararların alınacağı ve uygulanacağı bir yer olarak düşünülmüş ve o amaçla açılmıştır." denildi.
16.03.2017 Gündem

Benzer Haber Etiketleri