Selimiye Camii

Selimiye Camii

Son dakika Selimiye Camii haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Selimiye Camii gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Selimiye Camii haber sayfamızda...

Selimiye Camii

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 595 selimiye camii haberi bulunmuştur.
Belçika'da PKK provokasyonuna Türk vatandaşlarından sert tepki! Yaralılar var
Belçika'da PKK provokasyonuna Türk vatandaşlarından sert tepki! Yaralılar var Belçika’nın Hasselt kentine bağlı Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren ilçelerinde Türk ve PKK destekçileri arasında olaylar çıktı. Kısa sürede büyüyen gerilime polis müdahale etti.
25.03.2024 Dünya
Belçika'da PKK provokasyonuna Türk vatandaşlarından sert tepki! Yaralılar var
Belçika'da PKK provokasyonuna Türk vatandaşlarından sert tepki! Yaralılar var Belçika’nın Hasselt kentine bağlı Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren ilçelerinde Türk ve PKK destekçileri arasında olaylar çıktı. Kısa sürede büyüyen gerilime polis müdahale etti.
25.03.2024 Haberler
Şehrin her yerinden göründü! Herkes telefona sarıldı
Şehrin her yerinden göründü! Herkes telefona sarıldı Edirne'de kış ortasında etkili olan yağmur sonrası herkes telefona sarıldı. Gökyüzünü çekebilmek için birbirleri ile yarışan vatandaşlar eşsiz manzarayı telefonlarına kaydetti.
8.01.2024 Haberler
Şehrin her yerinden göründü! Herkes telefona sarıldı
Şehrin her yerinden göründü! Herkes telefona sarıldı Edirne'de kış ortasında etkili olan yağmur sonrası herkes telefona sarıldı. Gökyüzünü çekebilmek için birbirleri ile yarışan vatandaşlar eşsiz manzarayı telefonlarına kaydetti.
8.01.2024 Gündem
Meteoroloji gün vererek paylaştı! Balkanlar'dan giriş yapacak... Kar yağışı geliyor
Meteoroloji gün vererek paylaştı! Balkanlar'dan giriş yapacak... Kar yağışı geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre sıcaklıklar hızla düşerken, Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası ile beraber kar yağışı İstanbul dahil birçok kentte etkisini gösterecek. İşte detaylar...
5.01.2024 Gündem
Selimiye Camii ile dolunay manzarası mest etti
Selimiye Camii ile dolunay manzarası mest etti Edirne’de gökyüzünden beliren yılın son dolunayı ile Selimiye Camii'nin görüntüsü görsel şölen sundu.
27.12.2023 Haberler
İnsanlığın mirası
İnsanlığın mirası Aykut Ferah/ Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı- Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Gordion Antik Kenti ile Eskişehir, Afyon, Kastamonu, Konya ve Ankara’da bulunan Anadolu’nun Orta Çağ Dönemi ahşap destekli beş camisi, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu) kurumu tarafından geçtiğimiz ay Dünya Miras Listesi’ne Türkiye’den eklenen yerler oldu ve ülkemizin Dünya Miras alanına giren yer sayısı 21’e yükseldi...
22.10.2023 Arkeoloji
Bir ili üzen haber! Selimiye Camii'nin 41 yıllık müezzini hayatını kaybetti
Bir ili üzen haber! Selimiye Camii'nin 41 yıllık müezzini hayatını kaybetti Mimar Sinan'ın ustalık eseri Edirne’deki Selimiye Camii'nde 41 yıl boyunca müezzin olarak görev yapan Nadi Ersoy hayatını kaybetti.
29.07.2023 Gündem
“Selimiye, döneminin en gelişmiş yapısı”
“Selimiye, döneminin en gelişmiş yapısı” Edirne’de Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Selimiye Camii’nde, 25 Kasım 2021’de başlanan restorasyon çalışmaları devam ediyor.
23.07.2023 Arkeoloji
Edirne esnafına gurbetçi ve Kırkpınar dopingi
Edirne esnafına gurbetçi ve Kırkpınar dopingi Edirne'de Temmuz ayı ile birlikte yaşanan gurbetçi hareketliliğinin yanı sıra bu yıl 662'ncisi gerçekleştirilecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri heyecanını yaşamak isteyenler, otellerin ve esnafın yüzünü güldürecek.
4.07.2023 Ekonomi
Arnavutköy'e şehit ateşi düştü
Arnavutköy'e şehit ateşi düştü Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Çavuş Özcan İlhan'ın Arnavutköy'deki baba ocağı Türk Bayrakları ile donatıldı.
16.05.2023 Haberler
Arnavutköy'e şehit ateşi düştü
Arnavutköy'e şehit ateşi düştü Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde şehit olan 26 yaşındaki  Jandarma Çavuş Özcan İlhan'ın  Arnavutköy'deki baba ocağı Türk Bayrakları ile donatıldı. 
16.05.2023 Gündem
Restorasyondaki Selimiye Camii'nin 'kapalı' sanılması ziyaretçi sayısını düşürdü
Restorasyondaki Selimiye Camii'nin 'kapalı' sanılması ziyaretçi sayısını düşürdü Edirne’de yıllık ziyaretçi sayısı 1 milyonu aşan UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Selimiye Camii'nde devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 70 düştü. Cami imamı Yusuf Serenli, "Tadilatta olduğu için insanlarda böyle bir algı oluştu. Ziyaretçi sayısı düştü ama camimiz ibadete açık" dedi.
13.04.2023 Gündem
Trakya Nedir, Nerededir? Trakya Bölgesinde Hangi Şehirler Bulunur?
Trakya Nedir, Nerededir? Trakya Bölgesinde Hangi Şehirler Bulunur? Adını Antik Yunan döneminde yaşamış olan Trak kabilesinden alan Trakya, ülkemizin kuzeybatısında yer alır. Hem tarımsal hem de endüstriyel alanda gelişmiş olan Trakya, Türkiye'nin en kalabalık bölgelerinden birini oluşturmaktadır. Trakya Nedir, Nerededir? Trakya Bölgesinde hangi şehirler bulunur? İşte, tüm detaylar.
12.04.2023 Eğitim
Ramazan ayının simgesi mahyalar camileri süslemeye başladı
Ramazan ayının simgesi mahyalar camileri süslemeye başladı Osmanlı mirası mahyalar Ramazan ayı öncesi hazırlanarak camilere asılmaya başlandı. Eyüpsultan Camii’ne son mahya ustalarından Kahraman Yıldız ve ekibi tarafından asılan mahya, dron ile havadan görüntülendi.
17.03.2023 Haberler
Bakan Kurum: 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız
Bakan Kurum: 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli”nin ilk toplantısında, Türkiye'de başta şehirlerin deprem olmak üzere sel ve kuraklık gibi afetlere daha hazırlıklı hale getirilmesiyle ilgili hazırlanan sunum üzerine açıklamalarda bulundu.
4.03.2023 Haberler
Bakan Kurum deprem bölgesinde ilk tespitleri açıkladı
Bakan Kurum deprem bölgesinde ilk tespitleri açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesindeki tespitleri tek tek açıkladı. Bakan Kurum, “Kolon-kiriş birleşimlerindeki sıklaştırmaların olmadığı, nervürlü demirlerin kullanılmadığı alanlarda yoğun yıkımın yaşandığının tespitini yaptık. Yine bodrum katlardaki pencere açımı gibi yanlış kullanımların da yıkıma sebebiyet verdiğini görüyoruz." dedi.
4.03.2023 Ekonomi
Emekli Orgeneral Eruygur vefat etti
Emekli Orgeneral Eruygur vefat etti Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur (81), İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
21.02.2023 Gündem
Ağıtlarla uğurladılar
Ağıtlarla uğurladılar *Diyarbakır’da depremlerde hayatını kaybedenlerin cenazeleri yapılan otopsi ve teşhis işlemi sonrası Yeniköy Mezarlığı’na götürülüyor...
14.02.2023 Gündem
Selimiye Camisi’nin 594 penceresi değişiyor! 'Muhteşem olacak'
Selimiye Camisi’nin 594 penceresi değişiyor! 'Muhteşem olacak' Edirne'de Mimar Sinan'ın ustalık eseri UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan tarihi Selimiye Camisi'nin devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında iç ve dış alanda bulunan 594 penceresinin tamamı değiştiriliyor.
23.01.2023 Gündem
Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı son yolculuğuna uğurlandı
Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı son yolculuğuna uğurlandı   Tamburalı Paşa olarak bilenen Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı İstanbul'da toprağa verildi.
18.01.2023 Gündem
Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti
Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı dün İstanbul’da 86 yaşında yaşamını yitirdi.
17.01.2023 Gündem
Özge Ulusoy'un tarifsiz acısı: Sana tüm hakkım helal babacığım!
Özge Ulusoy'un tarifsiz acısı: Sana tüm hakkım helal babacığım! Özge Ulusoy, geçtiğimiz günlerde aldığı acı haberle sarsıldı. Ünlü mankenin 73 yaşındaki babası, Emekli Albay Haydar Ulusoy, Ankara'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Babasına düşkünlüğünü her fırsatta dile getiren Ulusoy, sosyal medyada çocukluk fotoğrafını paylaşıp, yılın son gününde kaleme aldığı duygusal bir mesajla babasına seslendi.
31.12.2022 Cadde
Fransa’da öldürülen 19 yaşındaki Türk gencin cenazesi Türkiye’ye uğurlandı
Fransa’da öldürülen 19 yaşındaki Türk gencin cenazesi Türkiye’ye uğurlandı Fransa'nın başkenti Paris'te 15 Aralık'ta kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından okul çıkışı evine giderken sokakta başından vurularak öldürülen 19 yaşındaki Akın Genç’in cenazesi, dualarla Türkiye'ye uğurlandı.
26.12.2022 Dünya
Babasını kaybeden Özge Ulusoy siyahlara büründü!
Babasını kaybeden Özge Ulusoy siyahlara büründü! Manken Özge Ulusoy'un 73 yaşındaki babası Emekli Albay Haydar Ulusoy, 4 Aralık'ta Ankara'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirmişti. Babasına düşkünlüğünü her fırsatta dile getiren Ulusoy, yaşadığı tarifsiz acıdan günler sonra ortaya çıktı. Nişantaşı'nda objektiflere yansıyan Ulusoy'un tepeden tırnağa siyahlara bürünmüş hali dikkat çekti.
22.12.2022 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Selimiye Camii ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.