Kafa karıştıran soruyu 'yumruk' örneğiyle açıkladı! 'Görülen ile hissedilen deprem birbirinden farklı'
Kafa karıştıran soruyu 'yumruk' örneğiyle açıkladı! 'Görülen ile hissedilen deprem birbirinden farklı' Depremin şiddeti ile büyüklüğü arasındaki fark hâlâ pek çok kişi tarafından yanlış şekilde yorumlanıyor. Son olarak AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'ın, "6 Şubat’ta yaşadığımız 7.7 büyüklüğündeki depremin şiddeti 11, 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremin şiddeti ise 10" açıklaması kafa karıştıran bu soruyu yeniden gündeme getirdi. Sakarya Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Utkucu aradaki farkı 'yumruk' örneğiyle açıkladı.
20.02.2023 Gündem
Sismograf Nedir, Ne İşe Yarar? Sismograf Neyi Ölçer?
Sismograf Nedir, Ne İşe Yarar? Sismograf Neyi Ölçer? Depremlerin yoğun yaşandığı coğrafyalarda yaşayan insanların en çok merak ettikleri deprem ve deprem konusu ile ilgili olan her şeydir. Sismograf da bununla ilgilidir. Sismograf nedir, ne işe yarar? Sismograf neyi ölçer? Televizyonlarda, dergi ve kitaplarda hatta değişik sosyal mecralarda denk gelinen sismograf ne işe yarar, nedir gibi sorulara cevaplar derledik.
3.06.2021 Eğitim
Depremin vurduğu İzmir için yeni karar! 6 sismometre yerleştirilecek
Depremin vurduğu İzmir için yeni karar! 6 sismometre yerleştirilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, fay hareketlerini kontrol etmek üzere İzmir Körfezi çevresine 6 yeni sismometre yerleştireceklerini söyledi.
12.11.2020 Gündem
Marmara'da depremlerle ilgili 'yapay zeka' çalışması
Marmara'da depremlerle ilgili 'yapay zeka' çalışması Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Ağalday, 17 yıldan bu yana sürdürdükleri çalışmalarla, depremi önceden tahmin edecek sistemde yüzde 80-90 oranında başarı elde ettiklerini açıkladı.
27.01.2020 Haberler
Ege'de 5.0 büyüklüğünde deprem
Ege'de 5.0 büyüklüğünde deprem Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde saat 10.55'de, 5.0 büyüklüğünde orta şiddette deprem meydana geldi. Deniz tabanının 7,5 kilometre altındaki sarsıntı, Çanakkale il merkezinde de hissedildi.
11.09.2019 Haberler