Tanker Krizi

Tanker Krizi

Son dakika tanker krizi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tanker krizi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tanker krizi haber sayfamızda...

Tanker Krizi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 80 tanker krizi haberi bulunmuştur.
Alıkonulan İngiliz petrol tankeri İran kıyılarından ayrıldı
Alıkonulan İngiliz petrol tankeri İran kıyılarından ayrıldı Tahran yönetimi, Steno Impero adlı tankerindeki mürettebattan hiçbir iddiada bulunmayacaklarına dair yazılı taahhüt aldı.
27.09.2019 Dünya
Son dakika... İran'dan açıklama: 'İngiltere'ye ait petrol tankerini...'
Son dakika... İran'dan açıklama: 'İngiltere'ye ait petrol tankerini...' İran yetkilileri, İngiltere'ye ait petrol tankerinin yakın zamanda serbest kalacağını bildirdi.
23.09.2019 Dünya
Dünyanın konuştuğu krizde sona gelindi! Uluslararası sulara bırakılacak
Dünyanın konuştuğu krizde sona gelindi! Uluslararası sulara bırakılacak İran'ın Hürmüzgan Eyaleti Denizcilik ve Liman İşletmeleri Genel Müdürü Murad Afifipur, İngiltere'ye ait petrol tankerinin yakın zamanda serbest kalacağını bildirdi.
22.09.2019 Dünya
İran'dan 'petrol tankeri hedefine ulaştı' açıklaması
İran'dan 'petrol tankeri hedefine ulaştı' açıklaması İran'a ait petrol tankeri "Adrian Derya"nın hedefine ulaştığı ve içindeki yükün alıcıya teslim edildiği bildirildi.
8.09.2019 Dünya
ABD'den İran tankerinin kaptanına milyonlarca dolarlık teklifi
ABD'den İran tankerinin kaptanına milyonlarca dolarlık teklifi İran Özel Temsilcisi Hook, Cebelitarık'ta 1,5 ay alıkonulduktan sonra serbest bırakılan İran'a ait petrol tankerinin kaptanına, tankeri ABD'nin ele geçirebileceği bir ülkeye yönlendirmesi karşılığında milyonlarca dolar önerdi.
5.09.2019 Dünya
İran tankeri Suriye yakınlarında takip cihazını kapattı
İran tankeri Suriye yakınlarında takip cihazını kapattı İngiltere'nin Cebelitarık Boğazı'nda el koymasıyla uluslararası krize yol açan petrol tankeri, son olarak Lübnan'a doğru hareket halindeyken yönünü Suriye'nin Tartus Limanı'na çevirmişti.
3.09.2019 Dünya
İran ABD'ye meydan okudu: Devam edeceğiz
İran ABD'ye meydan okudu: Devam edeceğiz İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran'a ait Adrian Darya-1 gemisinin Suriye'ye gittiği yönündeki sözlerine karşılık "İstediğimiz herkese ve her müşteriye petrol satacağız." ifadelerini kullandı.
31.08.2019 Dünya
Tanker krizi alevlendi! ABD'den şok hamle...
Tanker krizi alevlendi! ABD'den şok hamle... ABD yönetimi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na yönelik yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle Panama bayraklı "Adrian Darya-1" adlı İran gemisini yaptırım listesine ekledi.
31.08.2019 Dünya
Lübnan: İran tankerinden bize talep gelmedi
Lübnan: İran tankerinden bize talep gelmedi Beyrut yönetimi, İngiltere tarafından Cebelitarık'ta bir süre alıkonulan İran petrol tankerinin limanlarına yanaşması için bir sebep olmadığını açıkladı.
30.08.2019 Dünya
İran alıkonulan tankerdeki petrolün satıldığını açıkladı
İran alıkonulan tankerdeki petrolün satıldığını açıkladı İran, İngiltere'ye bağlı Cebelitarık Özerk Yönetimi'nin yaklaşık 50 gün alıkoyduğu tankerdeki ham petrolün satıldığını bildirdi
26.08.2019 Dünya
Grace 1 krizinde yeni gelişme!
Grace 1 krizinde yeni gelişme! İran'ın Londra Büyükelçisi Hamid Baeidinejad, Cebelitarık'ın serbest bırakma kararı aldığı İran tankerinin bugün denize açılmasının beklendiğini bildirdi.
19.08.2019 Dünya
İngiltere'den "Grace 1" açıklaması: İzin vermeyeceğiz
İngiltere'den "Grace 1" açıklaması: İzin vermeyeceğiz İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Cebelitarık hükümetinin serbest bıraktığı "Grace 1" adlı tankerin Suriye’ye gitmeyeceğine dair İran’dan güvence aldığını belirterek, İngiltere’nin ne İran’ın ne de başka bir ülkenin Suriye rejimine yönelik yaptırımları delmesine izin vermeyeceğini bildirdi.
15.08.2019 Dünya
Son dakika: Tanker krizi büyüyor! 'Bu korsanlık girişimi'
Son dakika: Tanker krizi büyüyor! 'Bu korsanlık girişimi' İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cebelitarık’ın alıkoyduğu İran tankerine, ABD yönetiminin el koyma talebini "korsanlık girişimi" şeklinde niteledi.
15.08.2019 Dünya
Uluslararası krizde son dakika... ABD İran tankerini istiyor!
Uluslararası krizde son dakika... ABD İran tankerini istiyor! Cebelatarık yönetimi, Suriye'ye petrol taşıdığı gerekçesiyle haftalardır tutuklu bulunan Grace 1 adlı tankerin kaptan ve üç mürettebatın serbest kaldığını duyurdu. İngiliz The Guardian gazetesi ise, ABD'nin söz konusu tankeri devralmak için mahkemeye başvurduğunu yazdı.
15.08.2019 Dünya
Son dakika | Tanker krizinde flaş gelişme: Takas olmayacak
Son dakika | Tanker krizinde flaş gelişme: Takas olmayacak İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, İngiliz bandıralı bir petrol tankerini alıkoyan İran'la gemi takası yapmayacaklarını bildirdi.
1.08.2019 Dünya
Almanya, ABD'nin Hürmüz Boğazı teklifini geri çevirdi
Almanya, ABD'nin Hürmüz Boğazı teklifini geri çevirdi Berlin yönetimi, "İran'a yönelik politikamızın genel yaklaşımı, ABD'nin şu anki yaklaşımından önemli ölçüde sapıyor" açıklamasıyla bölgeye asker göndermeyeceğini duyurdu.
31.07.2019 Dünya
Almanya'dan ABD'ye kırmızı ışık
Almanya'dan ABD'ye kırmızı ışık Berlin yönetimi, ABD'den gelen Basra Körfezi'ne asker talebi için "Önlememiz gereken bir şey var, daha büyük bir ihtilafın içine düşürecek sürekli devam eden gerginlik. Bundan dolayı bence bu iyi bir fikir değil" açıklamasını yaptı.
31.07.2019 Dünya
ABD, Almanya'dan Hürmüz Boğazı için resmen asker istedi
ABD, Almanya'dan Hürmüz Boğazı için resmen asker istedi İran'la büyük bir gerilim yaşayan Washington yönetimi, İngiliz tankerinin alıkonulmasının ardından Berlin yönetimine asker talebini iletti.
30.07.2019 Dünya
‘Hürmüz’de sular durulmuyor! İran ve Rusya’dan dengeleri değiştirecek hamle
‘Hürmüz’de sular durulmuyor! İran ve Rusya’dan dengeleri değiştirecek hamle Son günlerde İran ve İngiltere arasında Hürmüz Boğazı'nda yaşanan tanker krizinde flaş gelişme. Dün İngiltere Hürmüz Körfezi'nde görevlendirdiği yeni savaş gemisi HMS Duncan'ı bölgeye göndermişti. Bugün de İran'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. İran ile Rusya Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda ortak tatbikat düzenleyecek.
30.07.2019 Dünya
Son dakika | İngiltere'den İran hamlesi! Savaş gemisi Hürmüz Körfezi'ne ulaştı
Son dakika | İngiltere'den İran hamlesi! Savaş gemisi Hürmüz Körfezi'ne ulaştı İngiltere'nin, İran ile gerilim yaşadığı Hürmüz Körfezi'nde görevlendirdiği yeni savaş gemisi HMS Duncan bölgeye ulaştı.
28.07.2019 Dünya
İran İngiltere'nin yeni Başbakanı Johnson'ı tebrik edip uyardı
İran İngiltere'nin yeni Başbakanı Johnson'ı tebrik edip uyardı Dışişleri Bakanı Zarif, "İngiltere Başbakanı olan eski mevkidaşım Boris Johnson'u tebrik ederim. İran çatışma istemiyor ancak Basra Körfezi'nde bin 500 mil uzunluğunda kıyı şeridimiz var. Burası bizim kara sularımız ve bunu koruyacağız" dedi. İran halihazırda İngiltere'ye ait bir petrol tankerini elinde tutuyor.
23.07.2019 Dünya
İngiltere'den İran'a tehdit: Bu tehlikeli yolda devam etmesi durumunda...
İngiltere'den İran'a tehdit: Bu tehlikeli yolda devam etmesi durumunda... İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, İran'ın İngiliz bandıralı bir petrol tankerini alıkoymasını "devlet korsanlığı" olarak niteleyip, Hürmüz Boğazı'ndaki deniz taşımacılığının korunması için Avrupa liderliğinde bir misyon oluşturmak istediklerini bildirdi. Hunt, 'İran'ın bu tehlikeli yolda devam etmesi durumunda, kıyı şeritleri boyunca uzanan sularda daha büyük bir Batı askeri varlığı gibi bir bedeli kabul etmeleri gerekecek' dedi.
22.07.2019 Dünya
İran, İngiltere'ye rest çekti
İran, İngiltere'ye rest çekti Tankere el konulmasını savunan Dışişleri Bakanı Zarif, "Cebelitarık Boğazı'ndaki korsanlığın aksine Basra Körfezi'ndeki eylemimiz denizcilik kurallarını korumak içindir. İngiltere, ABD'nin ekonomik terörünün suç ortağı olmaktan vazgeçmelidir" dedi.
20.07.2019 Dünya
Kriz büyüyor! İngiltere, gemilerinden Hürmüz Boğazı dışında kalmasını istedi
Kriz büyüyor! İngiltere, gemilerinden Hürmüz Boğazı dışında kalmasını istedi İran'ın Basra Körfezi'nde bir İngiliz petrol tankerine el koymasıyla alevlenen gerilimde Londra yönetimi yeni bir adım atıyor, askeri seçenek şu an masada değil.
20.07.2019 Dünya
İran'ın alıkoyduğu tanker, 'kaybolan tankerle' aynı adı taşıyor
İran'ın alıkoyduğu tanker, 'kaybolan tankerle' aynı adı taşıyor Hafta sonundan bu yana haber alınamayan Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait tankerin akıbeti netleşiyor. İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları'nın Hürmüz Boğazı'nda el koyduğu tankerin görüntülerini yayınladı.
19.07.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Tanker Krizi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.