İşte tıbbiyeli Cüneyt Arkın
İşte tıbbiyeli Cüneyt Arkın Aktörlüğe başlamadan önce İstanbul Tıp Fakültesi’nden doktor olarak mezun olan Cüneyt Arkın’ın zaman zaman kontrole geldiği İstanbul Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı’ndaki meslektaşı Prof. Dr. Mehmet Akif Karan "Tıp fakültesindeki öğrencilik yıllarına ait bir fotoğrafını gördük sosyal medyada. Kendisine ilettik. O fotoğraf onda bile yokmuş. Çok duygulandı ve o fotoğraftaki sınıf arkadaşlarına ulaşmayı çok arzu ettiğini söyledi" dedi.
28.06.2022 Gündem
Başvurular ikiye katlandı! Herkes aynı şikayetle hastaneye gidiyor
Başvurular ikiye katlandı! Herkes aynı şikayetle hastaneye gidiyor İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, önlemlerin gevşemesiyle artan grip vakaları nedeniyle acillere başvuruların iki katına çıktığını söyledi. Prof. Dr. Tükek, "Boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi şikayetlerle geliyor hastalar. Günlük PCR test sayımız da ikiye katlandı. Çünkü öncelikle Kovid olup olmadığını anlamamız gerekiyor. Ancak PCR pozitifliği hala yüzde 10-15 bandında. Kalan yüzde 85'lik grup daha çok influenza ya da parainfluenza gibi diğer virüs hastalıkları. Maalesef çoğu aşısız olduğu ve maske mesafeye dikkat etmediği için 20'li yaş grubunda ağır Kovid vakaları da arttı" dedi.
28.10.2021 Gündem
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Tükek: Onlar yüzünden Biontech aşıları ziyan oldu
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Tükek: Onlar yüzünden Biontech aşıları ziyan oldu İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Biontech aşısı için randevu alanların aşı olmaya gitmemesi sonucu o dozların ziyan olduğunu söyledi.
12.04.2021 Haberler
Prof. Dr. Tufan Tükek'ten mutasyonlu koronavirüs uyarısı: Brezilya varyantı Türkiye'de ilk kez tespit edildi
Prof. Dr. Tufan Tükek'ten mutasyonlu koronavirüs uyarısı: Brezilya varyantı Türkiye'de ilk kez tespit edildi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüsün farklı mutasyonlarının Türkiye'de görülmesinin ardından çok önemli uyarılarda bulundu. Tükek, artık pozitif teşhis alan tüm hastaların evde ya da hastanede farketmeksizin, tek kişi olarak izolasyonda kalması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tufan Tükek, yeni tip mutantlar nedeniyle çok dikkatli olunması gerektiği belirtti. Tükek, Brezilya varyantının Türkiye'de ilk kez bir hastada tespit edildiğini de açıkladı.
9.02.2021 Haberler
Son dakika haberleri... Dünya bu sonuca kilitlendi! İstanbul'da da yapılacak
Son dakika haberleri... Dünya bu sonuca kilitlendi! İstanbul'da da yapılacak Dünyanın merakla beklediği ve artık son aşamaya en çok yaklaşan Kovid-19 aşı çalışmalarından biri olan BioNTech ve Pfizer'ın ortak geliştirdiği Kovid-19 aşısının, Faz 3 insan denemelerinin bir ayağı da Türkiye'de, İstanbul Tıp Fakültesi koordinasyonunda yürütülecek. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada her şey yolunda giderse aşının Kasım ayı gibi piyasada olacağını vurgulayarak, çalışmanın bir paydaşı olarak Türkiye'nin aşıya erişimde bir sıkıntı yaşamayacağını söyledi.
22.08.2020 Gündem
Korkutan açıklaması! "İyileşen bazı hastalarda problemler devam ediyor"
Korkutan açıklaması! "İyileşen bazı hastalarda problemler devam ediyor" Corona virüsün etkilerini araştırmak üzere İstanbul Tıp Fakültesi tarafından 1 ay önce açılan "COVID-19 Hastaları İzlem Merkezi" çalışmalarının ilk sonuçları açıklandı. Yapılan çalışmalarda elde edilen verileri açıklayan İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, "Hastaların büyük çoğunluğu iyileşiyor ancak göğüs ağrısı, nefes darlığı ve ishal problemlerinin de bazı hastalarda devam ettiğini gördük" dedi.
9.06.2020 Haberler