Ukome

Ukome

Son dakika ukome haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ukome gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ukome haber sayfamızda...

Ukome

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 754 ukome haberi bulunmuştur.
Avdagiç’ten 'dezenflasyon programı' açıklaması
Avdagiç’ten 'dezenflasyon programı' açıklaması İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Yabancı yatırımcının Türkiye’nin uyguladığı dezenflasyon programının süreceğine olan inancı seçimlerin ardından daha da pekişecektir ve diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından da not artışları gelecektir" dedi.
15.03.2024 Ekonomi
Devrilen TIR aileyi yok etti! Kazada hatalar zinciri
Devrilen TIR aileyi yok etti! Kazada hatalar zinciri Bakırköy'de dün bir TIR'ın devrilmesiyle meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetmişti. Trafik uzmanı Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı kazada yaşanan hatalar zincirini değerlendirdi.
12.03.2024 Haberler
Devrilen TIR aileyi yok etti! Kazada hatalar zinciri
Devrilen TIR aileyi yok etti! Kazada hatalar zinciri Bakırköy'de dün bir TIR'ın devrilmesiyle meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetmişti. Trafik uzmanı Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı kazada yaşanan hatalar zincirini değerlendirdi.
12.03.2024 Gündem
AK Parti'li Saygılı: Büyük konuştukları yerlerden imtihandalar
AK Parti'li Saygılı: Büyük konuştukları yerlerden imtihandalar AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer'in 'Ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma' tekliflerinin UKOME tarafından reddedildiği iddiasının tartışma konusu olmasına yönelik açıklama yaptı.
6.03.2024 Gündem
'Karot alma çabası kaymakamın talimatıyla engelleniyor'
'Karot alma çabası kaymakamın talimatıyla engelleniyor' Alibeyköy Lojistik Merkezi'nin açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Emniyet Otogarı'nın Alibeyköy Lojistik Merkezi'ne taşınma süreciyle ilgili bilgiler verdi.
4.03.2024 Gündem
Trabzon’da toplu ulaşım tarifeleri güncellendi
Trabzon’da toplu ulaşım tarifeleri güncellendi Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile D ve M plakalı dolmuşlar, ulaşım hizmet kalemlerindeki fiyat artışı nedeniyle mecburi düzenlemeye gidiyor. Büyükşehir otobüsleri ve dolmuşlar 19 Şubat Pazartesi gününden itibaren yeni tarifeye göre hizmet vermeye başlayacak.
18.02.2024 Ekonomi
Taksiciler Buluşması’nda konuşan Kurum: İstanbul Taksisi markasını oluşturacağız
Taksiciler Buluşması’nda konuşan Kurum: İstanbul Taksisi markasını oluşturacağız İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da düzenlenen Taksiciler Buluşması’na katıldı. Kurum, “Taksicilerimizin kullandığı tüm dijital tüm sistemleri Merkezi Taksi Sistemi çatısı altında birleştireceğiz. Vatandaşın talebine yetecek kadar taksi imkanını sağlamak için etkin adımlar atacağız” açıklamasında bulundu.
17.02.2024 Gündem
8+1 taksiler 4+1'e dönüşecek
8+1 taksiler 4+1'e dönüşecek UKOME, minibüsten taksiye dönüştürülen bazı araçların normal taksiye dönüştürülmesini kabul etti.
15.02.2024 Ekonomi
Taksilere 'güncelleme' mesaisi
Taksilere 'güncelleme' mesaisi İstanbul'da toplu ulaşım ücret tarifelerinin değişimiyle, taksi ücretlerine yüzde 28.09 oranında zam geldi. 13 Ocak’tan itibaren geçerli olacak yeni tarife için taksiciler taksimetrelerini güncellemeye başladı. Kimi taksiciler zam oranından memnun olurken, kimi taksiciler ise, yeni zammın müşterilerde azalmaya neden olacağı görüşünde.
10.01.2024 Ekonomi
İstanbul’da ulaşıma zam
İstanbul’da ulaşıma zam İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 18, taksi, okul ve personel servis ücretlerine yüzde 28.08 oranında zam yapıldı. Buna göre İstanbulkart’ta tam bilet fiyatı 17.70 TL’ye yükseldi. Taksi indi-bindi ücreti ise 90 TL’ye çıktı...
9.01.2024 Gündem
İstanbul'da ulaşıma zam geldi
İstanbul'da ulaşıma zam geldi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı toplantısında taksi ve servis ücretlerine yüzde 28,09, İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarına yüzde 18 zam teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.
8.01.2024 Haberler
Son dakika: İstanbul'da ulaşıma zam geldi
Son dakika: İstanbul'da ulaşıma zam geldi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı toplantısında taksi ve servis ücretlerine yüzde 28,09, İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarına yüzde 18 zam teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.
8.01.2024 Ekonomi
Taksicilerden zam açıklaması: İndi-bindi 120 tl olmalı
Taksicilerden zam açıklaması: İndi-bindi 120 tl olmalı İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde İstanbul'da taksicilerin zam talebi hakkında açıklamalarda bulundu.
4.01.2024 Ekonomi
9302 Vergi Kodu Nedir? Karayolları Geçiş Ücreti/idari Para Cezası 2024 ne kadar, nereye ödenir?
9302 Vergi Kodu Nedir? Karayolları Geçiş Ücreti/idari Para Cezası 2024 ne kadar, nereye ödenir? Vergi kodları, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen ve alınacak vergi türünün nitelendirilmesinde kullanılan sayılardır. Bu kapsamda sık sorulan sorular da 9302 vergi kodu nedir ve karayolları geçiş ücreti/ idari para cezası nereye ödenir olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizler için 9302 vergi kodu hakkındaki tüm bilgileri derledik.
2.01.2024 Bilgi Rehberi
Muhtemel depremde İstanbul'dan kaçış nasıl olacak? Tahliyede üç tehlike
Muhtemel depremde İstanbul'dan kaçış nasıl olacak? Tahliyede üç tehlike Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu İstanbul’da muhtemel bir depremin ardından tahliye sırasında yaşanabilecek üç soruna dikkat çekiyor: Afet yollarına park eden araçlar, riskli binaların yıkılarak dar yolları kapatma ihtimali ve kıyılardaki tsunami ile dolgu alan tehlikesi.
30.12.2023 Gündem
Taksilerdeki indi-bindi ücreti ile ilgili flaş açıklama
Taksilerdeki indi-bindi ücreti ile ilgili flaş açıklama Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, taksici esnafının kısa mesafede yolcudan aldığı indi-bindi ücretinin yasal olmadığını belirterek, "Taksimetre varsa ve ne yazarsa onu ödersiniz. Eğer 60 TL ödediyse fişini alsın ve hakem heyetinden parasını istesin. Ticaret İl Müdürlüğü'ne de şikayet ederse ciddi cezaları var" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Müşteri alma kavgası kanlı bitti! 'Olayın buralara geleceğini bilmiyordum'
Müşteri alma kavgası kanlı bitti! 'Olayın buralara geleceğini bilmiyordum' Kayseri'de, başka duraklarda çalışan ve müşteri alma meselesi yüzünden daha önce tartıştığı meslektaşı Ali Demirel’i (32) bıçaklayarak öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanılan taksi şoförü Reşit Demir (23) savunmasında, "Babama yumruk vurdu. Kürekle de bana vurdu. Günlük işlerde kullandığım bıçağı kendimizi korumak için elime aldım. Zarar verme niyetim yoktu." dedi.
20.11.2023 Gündem
İstanbul'un 5 ilçesinde skuter kararı
İstanbul'un 5 ilçesinde skuter kararı Skuter sürücüleri Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih'te yaya yoğunluğu fazla olan bölgelerinde en fazla saatte 12.5 kilometre hız yapabilecek.
18.11.2023 Gündem
Taksicilerden yüzde 65 zam talebi
Taksicilerden yüzde 65 zam talebi İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, "Yüzde 65 oranında taksi, taksi-dolmuş, ücret tarifelerinin artışı için dün İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Toplu Ulaşım Hizmet Müdürlüğü'ne talepte bulunduk" dedi. Zam teklifi kabul edilirse indi bindi ücreti 115 liraya yükselecek.
14.11.2023 Ekonomi
Eskişehir’de ulaşıma bir zam daha
Eskişehir’de ulaşıma bir zam daha Eskişehir’de 23 Ekim Pazartesi gününden itibaren yeni uygulanacak ulaşım tarifeleri kimi vatandaşı memnun ederken, kimi vatandaşın ise tepkisini çekti.
21.10.2023 Ekonomi
İBB önünde taksicilerden 4+1 araç eylemi!
İBB önünde taksicilerden 4+1 araç eylemi! İBB Ek Hizmet binasının önündeki yolda araçlarını durduran araç sahipleri eylem yaptı.
19.10.2023 Gündem
Sosyal medya bu otoparkı konuşuyor! 600 TL'lik ücret tartışması
Sosyal medya bu otoparkı konuşuyor! 600 TL'lik ücret tartışması Son zamanlarda birçok araç sahibi aynı dertten muzdarip. Otoparklarda fiyatlar ateş pahası. Beşiktaş'ta bir otoparksa sosyal medyada gündem oldu. Peki otoparklarda tavan ücret uygulaması mümkün mü? İşte detaylar...
6.09.2023 Ekonomi
Okul servislerine yeni düzenleme
Okul servislerine yeni düzenleme İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) servis taşımacılığına yeni düzenleme getiren önerisi, İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)  toplantısında kabul edildi.
1.09.2023 Gündem
‘Ticari araç’ kullanmak için başvuranların % 4’ü bağımlı
‘Ticari araç’ kullanmak için başvuranların % 4’ü bağımlı 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kala, İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’ tarafından yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle megakentte uygulanacak eylem planı açıklandı.
1.09.2023 Gündem
UKOME'den yeni düzenleme! Skuter hız sınırı düşürüldü
UKOME'den yeni düzenleme! Skuter hız sınırı düşürüldü UKOME toplantısında servis hizmeti veren özel okulların, özel hizmet veren servislerin UKOME'de alınan fiyat tarifesine uygun servis bulundurması, veliye sunması zorunlu oldu. E-skuter ise vatandaşların yoğun olduğu bazı ilçelerde saatte 20 kilometre olan hız sınırının 12.5 kilometreye düşürülmesi teklifi kabul edildi.
31.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ukome ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.