R

Gezegenimizi korumada hepimize sorumluluk düşerken, özellikle kadınlar bu konuda bayrağı en önde taşıyorlar. Biyoçeşitliliği korumak, dünyayı kurtarmak ve çevreye verdiğimiz etkiyi pozitif hale dönüştürmek amacıyla her gün dünyanın farklı yerlerinde, kadınlar dünyayı değiştirmek için mücadele veriyorlar. Gerek bireysel gerekse kurumsal olarak, doğaya borçlu olduklarını doğaya geri verme tutkusuyla yola çıkan bu kadınlar biyoçeşitlilik, yenilenme ve toprağın verimliliğinin artması gibi birçok konuda gezegenimize katkı sağlarken başka kadınlara da ilham oluyorlar. Bu bilinç ve çabada olan, ilhamını topraktan alan ve gezegenimizde pozitif iz bırakmak isteyen bütün kadın girişimciler yürüdükleri bu yolda yalnız değiller. Gelin, beraber kadın girişimcileri destekleyen projeleri keşfedelim.

Toplum Yararına Ticari Faaliyet Yürütüyorsanız

Bulunduğu ticari faaliyetlerde toplumun çıkarını gözeten, kamu yararına ilişkin projeler üreterek büyük bir mücadelenin içine giren kadınlar, birbirinden farklı kuruluşlarda yer alan ve aynı hedef uğruna sadece kurumlar için değil, bireysel olarak da çaba göstererek birçok projeye katılım sağlayabiliyor.

Kar Amacı Gütmeyen Bir Kuruluş Bünyesinde Yer Alıyorsanız

Çözüm odaklı, kar amacı gütmeyen kuruluşların içinde bulunan, tüm maddi kaygılardan bağımsız “yardım” ve “iyilik” kelimelerinin çatısının altında yer alan kadınlar, aynı amaç uğruna ödülü projelerde buluşabiliyor.

Çevre Yararına Bireysel Projeler Yürütüyorsanız

Çevre ve doğa için harekete geçen, profesyonel alanları ne olursa olsun, kurum çatısından bağımsız, bireysel olarak da proje üreten, ortaya koydukları projelerin desteklenerek, bireysel çabalarının harekete dönmesine ihtiyaç duyan kadınlar, aradıkları desteğe ulaşacak projelerde seslerini duyurabiliyor.

Çevre Yararını Hedefleyen Ticari Faaliyetlerin İçerisindeyseniz

Yürüttüğü tüm ticari faaliyetlerini çevre bilinciyle yapan, hangi sektörden olursa olsun gelecek için farkındalık oluşturan, geri dönüşümden, taşıt kullanımına, kıyafet tercihlerinden kozmetik anlayışına kadar hayatındaki tüm parametreleri çevre yararına göre düzenleyen kadınlar, doğayla tüm hayatlarını bütünleştirmiş oluyor.

Yves Rocher Vakfı, Birleşmiş Milletler’in Binyıl Kalkınma hedeflerinden biri olan kadın özgürlüğü ve eşitliğini desteklemek amacıyla 20 yıldan beri 50’den fazla ülkede 450’den fazla kadını destekledi. Toplamda 2 milyon Euro’dan fazla bağış yaptı. Dünyada 2001 yılından beri düzenlenen Yves Rocher Vakfı Toprağın Kadınları Ödülü, 2015 yılında ilk defa Türkiye’de yapıldı ve aynı proje ile Türkiye Dünya birinciliğini de elde etti.

2022 yılında da Türk kadınlarımızın gezenimiz için mücadeleleri sürecek ve bu yıl "Uluslararası Ödül" ile yarışma yeni bir boyut kazanacak!

Yves Rocher Vakfı Toprağın Kadınları Ödülü aday başvurunuzu 30 Ekim 2021 tarihine kadar www.yvesrocher.com.tr ‘yi ziyaret ederek veya terredefemmes.turkey@fondationyvesrocher.org adresine mail yoluyla yapabilirsiniz.

Büyük ödül 100.000TL neden sizin olmasın?

Detaylı bilgi için tıklayınız.