EBEVEYNLER YENİ NESLİN DİJİTAL PLATFORMLARDA KALİTELİ ZAMAN GEÇİRMESİ İÇİN NELER YAPABİLİR?

_

Teknolojiyi doğru kullanmanın ve onu keyifli hâle getirmenin inceliklerini öğrenmemiz gereken bir çağda yaşıyoruz. Özellikle çocuklu aileler için bu konu artık bir zorunluluk haline geldi. Sosyal medya kullanımında yaş ortalamasının düştüğünü göz önüne aldığımızda aileler tarafından zaman ve erişim kontrolü yapılması giderek önem kazanıyor.

Bu içerik; TikTok’un çocuklu aileler için geliştirdiği özellikleri keşfettirme amacı taşıyor.

Giderek küreselleşen dünyaya bilinçli bir vatandaş kazandırmak, yani çocuğunuzun dijital platformlardan alacağı kaliteyi arttırmak biraz da siz ailelerin elinde.

DİJİTAL PLATFORMLAR BİRLİKTE GÜZEL

Artık aileler, yaratıcılıklarını ifade etmek için dijital platformlara yöneliyor. COVID-19 sürecinden önce başlayan bu alışkanlık salgının başlamasından bu yana hız kazandı ve sosyal mesafe aile bağlarını kuvvetlendirdi. 

YARATICI UYGULAMALARLA DAHA KEYİFLİ

İnsanlar kendilerini benzersiz ve özgün bir şekilde ifade etmeye çalıştıkça, yaratıcılığın ve kreatif düşünmenin önemi giderek artıyor. Çocuklarıyla birlikte platformların yaratıcı uygulamalarını kullanan ünlüler bu konuda en güzel örneği oluşturuyor. Yaratıcı uygulamalarla desteklenen paylaşımlar bazen bir senfoniyi, bir şarkıyı ya da bir tiyatro oyununu sahnelemeyi de içerebiliyor.

KALİTELİ ZAMAN İÇİN EBEVEYN REHBERLİĞİ GEREK!

Ebeveynler gençlerin dijital platformlarda kaliteli ve konforlu zaman geçirmelerini sağlamak için onlara rehberlik etmeleri büyük önem taşıyor. Bu dönemde dijital platformların kullanımı erken yaşlarda başladığından dolayı kısa video platformu TikTok, ebeveynlerin çocuklarının dijital platformda geçirdiği zamanı yönetmelerini sağlayan özellikler sunuyor.

AİLE EŞLEŞTİRME MODU NEDEN KEŞFEDİLMELİ?

TikTok; kullanıma sunduğu Aile Eşleşmesi Modu’yla kapsamlı bir mekânizmayı da ebeveynlerin denetimine sunuyor. Zaman yönetiminin yanında ekran süresi belirleme, kısıtlı mod koyma ve doğrudan mesajları kısıtlama gibi kapsamlı bir çevrimiçi güvenlik sistemi olarak öne çıkan uygulama; çocuklu ailelerin dijital platformda kaliteli zaman geçirmelerine yönelik üst düzey bir fırsat veriyor.

Öte yandan raporlama özelliğiyle, kullanıcıların rahatsız oldukları hesapları, videoları veya yorumları bildirmelerine olanak sağlayan TikTok; kullanıcıları güvenli bir ortamın korunmasına yardımcı olmaya teşvik etmeyi ve TikTok ekibinin içeriği topluluk yönergelerine göre incelemesini ve kaldırmasını daha hızlı ve kolay hale getirmesini sağlıyor.

Kullanıcı güvenliği göz önünde bulundurulduğunda, TikTok'un platform içerisinde mesajlaşmayla ilgili  pek çok politikası ve kontrol mekanizmaları bulunuyor; örneğin sadece takip isteği onaylanan kullanıcılar birbirleriyle mesajlaşabiliyor ve bu mesajlara görüntü ve video eklenemiyor. Ayrıca, 16 yaşın altındaki kullanıcılara direkt mesaj gönderilmesi de tamamen sınırlandırıldı.

Çevrimiçi güvenlik konusunda ailelerin farkındalığını arttırarak Aile Eşleşmesi Modu özelliğini sunan TikTok, ebeveynlerin ve gençlerin güvenlik ayarlarını bireysel ihtiyaçlara göre özelleştirmelerini sağlayarak bireysel kullanımlara yönelik farkındalık yaratmaya çalışıyor. Bu özelliğe dikkat çekmek amacıyla #İştebenimailem etiketiyle başlatılan kampanya ses getirdi ve 293 milyon görüntülenmeye ulaştı.

Daha fazlasını keşfet!