El becerilerinizi geliştirmenizi sağlayacak
hobi önerileri

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Pandemi süreciyle birlikte daha önce hiç fark etmediğimiz yeteneklerimizi keşfetmeye ve var olan yeteneklerimizi de geliştirme fırsatı bulduk. Bu yeni yeteneklerin en başında ise el emeği gerektiren hobiler geliyor. Gelin, son zamanlarda büyük ilgi gören el emeği gerektiren hobileri yakından inceleyelim…  

Resim

Duyguları açığa çıkarmada en etkili hobilerden biri hiç kuşkusuz ki resimdir. Karakalemden tuval boyamaya, taş boyamadan patetes baskıya kadar pek çok teknikle resim yapmak pekala mümkündür. Eğer ilk defa resim yapacaksanız ve tercihiniz karakalemden yanaysa portre çizmek yerine daha kolay olması bakımından nesneleri çizerek başlamanızı öneririz. İlk defa tuval boyacaksanız öncelikle ünlü ressamların resimlerini incelemenizi ve beğendiğiniz ünlü bir tabloyu yapmayı deneyerek başlamanızı tavsiye ederiz. Böylelikle el yatkınlığınızı test etmeniz çok daha kolay olur.
 

Takı tasarımı

Şıklığın tamamlayıcısı olan takılar, özellikle kadınların vazgeçilmez aksesuarlarının başında gelir. Peki, neden kendi takılarınızı kendiniz tasarlamayasınız ki? Renkli makrome ipleri ve boncuklarla özellikle yaz aylarında kullanabileceğiniz takıları tamamen kendi zevkinize göre tasarlayabilirsiniz.

Nakış

Tablodan havlu kenarına, kıyafetten çantaya kadar pek çok eşya üzerine uyarlayabileceğiniz nakış teknikleri, hem evdeki eşyalarınızı yenilemenizi sağlarken hem de keyifli zamanlar geçirmenizi sağlayabilir. Basit tekniklerle başlayıp zamanla ilerletebileceğiniz bu uğraşıda ihtiyacınız olan en temel malzemeler ise kasnak, nakış iğnesi ve nakışa uygun iplik.

Patchwork

Anadolu’da 40 yama olarak bilinen patchwork, evdeki eşyalarla geri dönüşüm sağlamanın en keyifli yollarından biridir. Patchwork sayesinde evinizdeki artık kumaşlar ve eski kıyafetlerle yepyeni örtüler ve perdeler dikerek hem keyifli zaman geçirebilir hem de evinize rengarenk bir hava katabilirsiniz. 

Ahşap oyma

Özellikle erkeklerin büyük ilgi gösterdiği ahşap oyma işinde ise yapılabileceklerinizin sınırı yok diyebiliriz. Kupadan kaşığa, tablodan mücevher kutusuna kadar pek çok ürünü ham ahşap kullanarak tasarlamanız pekala mümkün.